Τα στατιστικά στοιχεία του ESET LiveGrid® για το μήνα Οκτώβριο ανακοινώθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με τα οποία το INF/Autorun αναδείχθηκε ως η κορυφαία απειλή παγκοσμίως για έκτο συνεχόμενο μήνα με ποσοστό διείσδυσης 5,30%, ενώ στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή λίστα κατέλαβε τη δεύτερη θέση καταγράφοντας ποσοστό 3,66%. Το HTML/Iframe.B, δεύτερο παγκοσμίως με ποσοστό 4,41%, ανέβηκε στην πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ποσοστό διείσδυσης 3,75%. Τέλος, το HTML/ScrInject.B κατέλαβε την τέταρτη θέση παγκοσμίως με ποσοστό 3,09%, ενώ στην ευρωπαϊκή λίστα την τρίτη θέση, με ποσοστό διείσδυσης 3,65%.
Το INF/Autorun υποδηλώνει διάφορα είδη malware που χρησιμοποιούν το αρχείο autorun.inf ως έναν τρόπο να θέσουν έναν υπολογιστή σε κίνδυνο. Το αρχείο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικά με την αυτόματη εκκίνηση του προγράμματος που εμπεριέχετε σε αφαιρούμενα μέσα (π.χ. CD/DVD ή USB flash drives), όταν αυτά συνδεθούν σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows. Το HTML/ScrInject.B είναι ο γενικός όρος ανίχνευσης κώδικα HTML ο οποίος περιέχει αόριστο κακόβουλο περιεχόμενο ή  iframe tag και κάνει ανακατεύθυνση του χρήστη σε κακόβουλη τοποθεσία. Το HTML/Iframe.B υποδηλώνει κακόβουλες ετικέτες IFRAME, ενσωματωμένες σε σελίδες HTML, που ανακατευθύνουν το πρόγραμμα περιήγησης σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία URL με κακόβουλο λογισμικό. Το Win32/Conficker είναι ένα διαδικτυακό worm, που αρχικά εξαπλώθηκε χρησιμοποιώντας μια αδυναμία στο σύστημα ασφαλείας των Windows.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το ESET Threat Blog στο ESET.com.

Κατάταξη απειλών σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με το ESET LiveGrid® (Οκτώβριος 2012)
 

Κατάταξη Απειλών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύμφωνα με το ESET LiveGrid® (Οκτώβριος 2012)
 

Σχετικά με το ESET LiveGrid®
Το ESET LiveGrid® είναι ένα σύστημα συλλογής malware μέσω του cloud computing της ΕSET, που χρησιμοποιεί πληροφορίες από χρήστες των λύσεων της ESET παγκοσμίως. Αυτή η συνεχής ροή πληροφοριών παρέχει στους ειδικούς του ESET Malware Lab ακριβή εικόνα της φύσης και του πεδίου εφαρμογής των παγκόσμιων διεισδύσεων κακόβουλου κώδικα. Η προσεκτική ανάλυση των απειλών, των φορέων επιθέσεων και των σχεδίων βοηθάει την ESET να τελειοποιήσει τις ενημερώσεις, προκειμένου να προστατέψει τους χρήστες από τις αυριανές διαδικτυακές απειλές.