Οι εφευρέτες της IBM καινοτομούν σε αναδυόμενους τομείς της τεχνολογίας
Η IBM (NYSE: IBM) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατά το 2012 εξασφάλισε τον αριθμό-ρεκόρ των 6.478 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για εφευρέσεις που θα επιτρέψουν σημαντικές προόδους σε καίριους τομείς όπως είναι η ανάλυση των δεδομένων, τα Big Data, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τo cloud, το mobile, η κοινωνική δικτύωση καθώς και σε λύσεις για κλάδους όπως είναι οι λιανικές πωλήσεις, οι τράπεζες, η υγεία και οι μεταφορές. Αυτές οι κατοχυρωμένες εφευρέσεις θα προωθήσουν επίσης μια σημαντική εξέλιξη στην υπολογιστική, γνωστή ως εποχή των γνωστικών συστημάτων.
Το 2012 είναι το εικοστό κατά σειρά έτος που η IBM αναδεικνύεται στην κορυφή της λίστας όσων λαμβάνουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ.
«Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη νέα διάκριση σε ότι αφορά την τεχνολογική και επιστημονική δημιουργικότητα, η οποία πηγάζει από την – εδώ και έναν αιώνα – δέσμευση της IBM στην έρευνα και ανάπτυξη,» δήλωσε η Ginni Rometty, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της IBM. «Με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, το ρεκόρ μας σε ότι αφορά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2012 και οι δύο δεκαετίες πρωτοπορίας που επιστεγάζει αποτελούν μαρτυρία για τους χιλιάδες λαμπρούς εφευρέτες της IBM – οι οποίοι μετουσιώνουν σε πράξη την αφοσίωσή μας σε καινοτομίες με ουσιαστικό περιεχόμενο για τους πελάτες μας, για την εταιρεία μας και για τον κόσμο.»
Η παραγωγή-ρεκόρ διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της IBM το 2012 κατέστη δυνατή χάρη σε περισσότερους από 8.000 εφευρέτες της IBM από 46 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ και 35 χώρες. Οι εφευρέτες της IBM που βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ συνεισέφεραν σχεδόν το 30% της παραγωγής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρείας στις ΗΠΑ το 2012.
Από το 1993 έως το 2012, οι εφευρέτες της IBM έλαβαν σχεδόν 67.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ. Το πλήθος των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρείας το 2012 υπερέβη το συνολικό άθροισμα των Accenture, Amazon, Apple, EMC, HP, Intel, Oracle/SUN και Symantec.
Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους αποδέκτες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ το 2012* περιλαμβάνει:
1 IBM 6.478
2 Samsung 5.081
3 Canon 3.174
4 Sony 3.032
5 Panasonic 2.769
6 Microsoft 2.613
7 Toshiba 2.447
8 Hon Hai 2.013
9 General Electric 1.652
10 LG Electronics 1.624
*Τα στοιχεία προέρχονται από την IFI CLAIMS Patent Services
Η παραγωγή-ρεκόρ διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της IBM το 2012 περιελάμβανε εφευρέσεις που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες εφαρμόζουν την τεχνολογία στον σημερινό κόσμο και εφευρέσεις που προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα εποχή των γνωστικών συστημάτων.
Παραδείγματα σημαντικών κατοχυρωμένων εφευρέσεων από την ΙΒΜ το 2012 μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://ibm.co/WreuUl.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα 20 χρόνια ηγετικής θέσης της IBM στις ευρεσιτεχνίες δείτε το υλικό για τον τύπο και επισκεφθείτε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tumblr http://ibmblr.tumblr.com/.