Η SAP κατέχει ηγετική θέση στην αγορά σύμφωνα με την έκθεση “The Forrester Wave™: Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013” της Forrester Research Inc. Κατά την αξιολόγηση της έκθεσης, τα στοιχεία που οδήγησαν την SAP στην κορυφή της κατάταξης είναι η δομή και η στρατηγική του οργανισμού, με ειδοποιό διαφορά από τον ανταγωνισμό την τοποθέτηση της πλατφόρμας SAP HANA® στο κέντρο των λύσεων για τα Big Data.
«Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, με τις δυνατότητες της πλατφόρμας SAP HANA και του διευρυμένου Οικοσυστήματος, η SAP κατάφερε να καθιερωθεί ως ηγέτιδα της αγοράς στην περιοχή των Big Data Predictive Analytics», δήλωσε ο Steve Lucas,  Executive Vice President and General Manager, Database & Technology, SAP. «Η SAP παρέχοντας νέες, εύκολες στην υλοποίηση εφαρμογές, χτισμένες πάνω στη real-time πλατφόρμα SAP HANA, είναι σταθερά προσανατολισμένη στο να βοηθάει τους πελάτες της να καινοτομούν».
Η Forester εκτίμησε τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες δέκα εταιριώνμέσα από 51 κριτήρια αξιολόγησης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι προσφερόμενες λύσεις,  η στρατηγική και η παρουσία στην αγορά.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι πάροχοι λύσεων που βρίσκονται στην κατηγορία των ηγετών προσφέρουν ένα πλούσιο σύνολο αλγορίθμων για ανάλυση δεδομένων, υποδομές κατάλληλες για Big Data και εργαλεία για τους αναλυτές που καλύπτουν όλο τον κύκλο ζωής των Predictive Analytics. Αυτό που διαφοροποιεί την SAP από τις υπόλοιπες εταιρίες σε αυτή την κατηγορία είναι η in-memoryπλατφόρμα SAP HANA, που βρίσκεται στο κέντρο των προσφερόμενων λύσεων, η οποία ενσωματώνει συμπεριλαμβάνοντας Βιβλιοθήκη Ειδικών Αλγορίθμων για PredictiveAnalyticsLibrary (PAL) και περιβάλλον μοντελοποίησης.
Το SAP HANA, η in-memory πλατφόρμα της SAP που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά, βοηθάει τους οργανισμούς να αντλήσουν επιχειρηματική αξία από τα Big Data, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση και να επεξεργάζονται πληροφορίες από 10.000 έως 100.000 φορές γρηγορότερα.