Σε ομοσπονδιακό εφετείο της Καλιφόρνια έχει ανατεθεί η επανεξέταση πρωτόδικης απόφασης σε υπόθεση υποκλοπής ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Ο χάκερ απέστειλε τις 34 σελίδες των ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε στέλεχος της MPAA, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε 15.000 δολάρια για την εν λόγω εξυπηρέτηση.
Το ζητούμενο είναι η δικαστική ερμηνεία της υποκλοπής στην ψηφιακή εποχή και ιδίως κατά την μεταφορά μεγάλων πακέτων δεδομένων από ένα σέρβερ σε άλλο. Η απόφαση αφορά την πολιτεία της Καλιφόρνια και κάποιες άλλες πολιτείες της δυτικής ακτής αλλά ενδέχεται να επηρεάσει κι άλλα δικαστήρια των ΗΠΑ.
Τον Αύγουστο του 2007, η δικαστής Φλόρενς Μαρί Κούπερ απεφάνθη ότι ο φερόμενος ως χάκερ Ρομπ ¶ντερσον δεν υπέκλεψε ηλεκτρονικά μηνύματα κατά παράβαση του σχετικού νόμου του 1968, διότι από τεχνικής απόψεως τα μηνύματα ήταν ήδη αποθηκευμένα.
“Ο ¶ντερσον δεν σταμάτησε ή δεν απέσπασε κανένα από τα μηνύματα, τα οποία είχαν προωθηθεί σε αυτόν”, δήλωσε η Κούπερ στην απόφασή της εναντίον της οποίας άσκησε έφεση η εταιρεία Valence Media, η οποία έχει τη έδρα της στη νήσο Νέβις της Καραϊβικής αλλά διατηρεί επίσης γραφεία στην Καλιφόρνια.
“Οι ενέργειες του ¶ντερσον δεν εμπόδισαν την αποστολή των μηνυμάτων στον παραλήπτη. Επομένως δεν τίθεται θέμα υποκλοπής”, πρόσθεσε η δικαστής του πρωτοδικείου της Καλιφόρνια


Πηγή www.lawnet.gr