Η πρόσφατη επικαιρότητα, με τις αποκαλύψεις του Snowden και τις πολυάριθμες ξεχωριστές περιπτώσεις υποκλοπών που δημοσιοποιούνται, έχει βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της απειλής για το απόρρητο των ευαίσθητων επικοινωνιών και πληροφοριών. Κυβερνήσεις, οργανισμοί και επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πολυσύνθετο πρόβλημα.

 

Οι κορυφαίες λύσεις για την προστασία του απορρήτου των συνομιλιών είναι της αμερικάνικης KOOLSPAN® και συνδυάζουν αποτελεσματικά την μέγιστη ασφάλεια με την πρακτικότητα. Κυβερνητικές υπηρεσίες, οι μεγαλύτεροι οργανισμοί του χρηματοπιστωτικού τομέα και πολυεθνικές εταιρίες βασίζονται στις τεχνολογίες της KOOLSPAN® για την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών τους.

 

Στον πυρήνα του συστήματος βρίσκεται το TrustChip®, ένας επεξεργαστής κρυπτογράφησης σε μορφή κάρτας SD, με πιστοποίηση FIPS 140-2 Level 1. To TrustChip® αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση, απομονωμένη από τα τρωτά λειτουργικά συστήματα των συσκευών και χρησιμοποιεί Quantum seeding για την δημιουργία κλειδιών που δεν κυκλοφορούν ποτέ εκτός του TrustChip®. Κάθε voice packet κωδικοποιείται με διαφορετικό κλειδί και όπως δηλώνει η εταιρία, ακόμη κι αν με νόμο υποχρεωνόταν να προσφέρει κερκόπορτα σε κυβερνητικές υπηρεσίες δεν θα μπορούσε να συμμορφωθεί γιατί απλά δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα το καθιστούσε αυτό εφικτό.

 

Το Εθνικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για Πρότυπα και Τεχνολογία (NIST) καταδεικνύει την ύπαρξη hardware-based “Roots of Trust” ως απαραίτητη προϋπόθεση για αναβαθμισμένη ασφάλεια στην κρυπτογράφηση. To TrustChip® είναι από τι λίγες, αν όχι η μόνη λύση που καλύπτει τις απαιτήσεις του NIST με τεχνολογίες που προστατεύονται από δεκάδες κατοχυρωμένες πατέντες.

Σήμερα η KOOLSPAN®  διασφαλίζει την επικοινωνία σε κινητά Android, iPhone (με ειδική θήκη), Blackberry και σταθερή IP τηλεφωνία με αυτόνομες επιτραπέζιες συσκευές ή μέσω της γέφυρας TrustBridge® σε οποιοδήποτε τηλεφωνικό κέντρο.

 

Ακόμη και στην πιο βασική διαμόρφωση, δηλαδή επικοινωνία μεταξύ δύο κινητών με TrustCall® μέσω της διεθνούς υποδομής της KOOLSPAN® , η ισχυρή κρυπτογράφηση διασφαλίζει απόλυτα το περιεχόμενο των συνομιλιών. Για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ή όπου απαιτείται απόλυτος έλεγχος, η KOOLSPAN®  είναι η μοναδική εταιρία που προσφέρει την υποδομή στον τελικό πελάτη. Έτσι ο πελάτης διαχειρίζεται αυτόνομα σε ενιαία πλατφόρμα τις επικοινωνίες και τα δικαιώματα με επιπρόσθετες λειτουργίες όπως η ενσωμάτωση με MDM πλατφόρμες (π.χ. AirWatch).

 

Το TrustChip® παρέχει επίσης κρυπτογράφηση για ασφαλή ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής TrustText®  ενώ με το TrustBox® διασφαλίζει τα αρχεία σας στο cloud (dropbox κ.α.).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω του TrustChip® Developer Kit (TDK) παρέχεται interface για εύκολη υλοποίηση εφαρμογών που θα κάνουν χρήση των δυνατοτήτων κρυπτογράφησης του TrustChip®.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.kooslpan.com ή να απευθυνθείτε στον αντιπρόσωπο για την Ελλάδα στην διεύθυνση info@qwansec.gr.