Σύμφωνα με το free online antivirus Panda ActiveScan, 50% των υπολογιστών μολύνθηκε από malware, κυρίως Trojans


Στην κορυφή της λίστας των επικρατέστερων απειλών malware βρίσκονται οι γενικοί Trojans. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του Lineage, ενός παλαιού Trojan που συνεχίζει να διαδίδεται και να μολύνει τα συστήματα.Generic Trojan


19,08


Trj/CI.A


13,47


Generic Malware


7,28


Trj/Downloader.MDW


2,73


W32/Xor-encoded.A


1,86


Exploit/ByteVerify


1,59


W32/Lineage.KDB


1,31


Trj/Pupack.A


0,86


Adware/Zwangi


0,84


Trj/Lineage.BZE


0,79


 

Η Ταϊλάνδη, η Κίνα, η Ταιβάν, η Ρωσία και η Τουρκία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων. Ενώ οι «παράδεισοι των malware» όπως η Βραζιλία και η Πολωνία έχουν «πέσει» στην γενική κατάταξη.

 


Σύμφωνα με τον Luis Corrons, Technical Director of PandaLabs, «δεν είμαστε μάρτυρες σημαντικών αλλαγών από μήνα σε μήνα, όσον αφορά στον αριθμό των μολύνσεων παγκοσμίως. Αυτό αντανακλά την πραγματικότητα της παρούσας κατάστασης. Κάθε μέρα λαμβάνουμε στο εργαστήριό μας περίπου 61.000 νέα δείγματα malware. Μόνο στην περίπτωση της λύσης όπως αυτή του Panda Cloud Antivirus, η οποία προσφέρει προστασία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, οι χρήστες είναι συνεχώς προστατευμένοι. Στην περίπτωση των παραδοσιακών λύσεων ο χρόνος ενσωμάτωσης των νέων δειγμάτων malware είναι μεγαλύτερος και ως εκ τούτου είναι ένας χρόνος στον οποίο ο χρήστης μένει απροστάτευτος από τις νέες απειλές».

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο PandaLabs Blog.