Η Dell ανακοινώνει τη διαθεσιμότητα στην ελληνική αγορά της 13ης γενιάς Dell PowerEdge server, της πλέον προηγμένης και απλής στη διαχείριση οικογένειας PowerEdge servers, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να ικανοποιήσουν τις διευρυμένες απαιτήσεις των εφαρμογών τους και να προάγουν την καινοτομία.

Επίσης, ανακοινώνεται η διαθεσιμότητα του νέου Dell Storage SC4020, που παρέχει όλα τα χαρακτηριστικά αποθήκευσης επιχειρησιακής κλάσης υπερυψηλού επιπέδου, σε εφαρμογές για εταιρείες μεσαίας κλίμακας.

Μέσω του δικτύου συνεργατών Dell PartnerDirect, οι πελάτες της εταιρείας στην Ελλάδα, απολαμβάνουν την τεχνογνωσία των τοπικών συνεργατών της εταιρείας, με την αξιοπιστία των συστημάτων νεότερης τεχνολογίας και τις υπηρεσίες υποστήριξης της Dell.

 

 Σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Dell παρουσιάζει σε πελάτες και συνεργάτες τη στρατηγική της για το data center και τις νέες λύσεις της για εταιρικές υποδομές και τις κλιμακούμενες end to end λύσεις IT.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων Dell PowerEdge servers, αλλά και του αποθηκευτικού συστήματος Dell Storage SC4020.

Το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Dell είναι διαθέσιμο στις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του δικτύου συνεργατών Dell Partner Direct. Στο πλαίσιο συνεργασίας με την Dell, οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα PartnerDirect, έχουν πρόσβαση στις λύσεις και υπηρεσίες της Dell. Αξιοποιώντας τη δική τους τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στις ανάγκες της τοπικής αγοράς, η συμμετοχή τους στο Dell PartnerDirect, τους επιτρέπει να παρέχουν στους πελάτες τους ανταγωνιστικές λύσεις, που τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ αξιοποιούν μια σειρά από πλεονεκτήματα που συμπεριλαμβάνουν εκπαιδεύσεις και υλικά marketing.

 «Καθώς οι πελάτες αναζητούν νέους τρόπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η Dell συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία προς τη σχεδιάση end to end λύσεων που προσφέρουν πλήρη χαρακτηριστικά σε ανταγωνιστικό κόστος, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις και ανοιχτές τεχνολογίες,» αναφέρει η κα Μαρία Οικονομίδου, Country Manager Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας. «Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι συνεργάτες μας στο πρόγραμμα Dell PartnerDirect, σχεδιάζουν αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες τους βασισμένες στις τεχνολογίες της Dell. Με το δίκτυο συνεργατών Dell PartnerDirect, οι ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και τις λύσεις της Dell».

 

Η επόμενη γενιά της οικογένειας των Dell PowerEdge server

Στους  πρώτους από τους νέους servers Dell PowerEdge περιλαμβάνονται οι PowerEdge R730xd, R730, και  R630 rack, ο blade server M630 και ο tower server T630, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τελευταία οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon® E5-2600 v3. Σε συνδυασμό με το πλήρες φάσμα προϊόντων για εταιρικές υποδομές ΙΤ της Dell, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, οι νέοι Dell PowerEdge servers επιτρέπουν την αύξηση του επιπέδου λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας σε οποιαδήποτε κλίμακα, για τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές και περιβάλλοντα. Η 13η γενιά Dell PowerEdge server περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν με έμπνευση τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των πελατών και αξιοποιούν τεχνολογικές καινοτομίες στην αποθήκευση, την επεξεργαστική ισχύ και τη μνήμη, σε συνδυασμό με κορυφαίες στον κλάδο δυνατότητες διαχείρισης συστημάτων, παρέχοντας στους πελάτες επιλογές που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις τάσεις του κλάδου σε τομείς όπως cloud computing, mobility, big data και τεχνολογίες software-defined.

 

Οι νέοι servers PowerEdge της Dell έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τις εφαρμογές, φέρνοντας πιο κοντά τα δεδομένα στον επεξεργαστή για αυξημένη απόδοση.

  • Με τους οικονομικά αποδοτικούς flash δίσκους SATA 1,8 ιντσών, ο Dell PowerEdge R630 μπορεί να προσφέρει στους πελάτες έως 2,4 φορές υψηλότερες επιδόσεις IOPS (λειτουργίες εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο) στον ίδιο χώρο, σε σχέση με τους δίσκους SSD των 2,5 ιντσών.1
  • Με τον PowerEdge R730xd, η Dell παρέχει επίσης μέχρι 100TB αποθήκευσης για τα φορτία εργασίας, όπως ο Microsoft Exchange, υποστηρίζοντας μέχρι και 50 τοις εκατό αύξηση στο μέγεθος του mailbox σε σχέση με servers προηγούμενης γενιάς.2

 

Η νέα τεχνολογία αποθήκευσης στους server επιτρέπει στους πελάτες να:

  • Επιταχύνουν τα πιο σημαντικά δεδομένα, προσφέροντας υψηλή απόδοση με NVMe Express Flash αποθήκευση και εγκατάσταση του Dell Fluid Cache για SAN και του SanDisk DAS Cache.
  • Υποστηρίξουν εξαιρετικά μεγάλα σύνολα δεδομένων (zone large datasets) με  διπλασιασμό της απόδοσης του RAID και επιλογή για διπλούς ελεγκτές RAID PERC9.
  • Υποστηρίξουν  τεχνολογίες αποθήκευσης software defined storage και βελτιστοποιημένης  μετακίνησης  δεδομένων, παρέχοντας υλοποιήσεις υβριδικής αποθήκευσης εντός του υπολογιστικού κόμβου (server), με δυνατότητες ιεράρχησης.

Οι ανανεωμένες δυνατότητες διαχείρισης συστημάτων της Dell, που εμπεριέχονται στους νέους Dell PowerEdge servers, είναι σχεδιασμένες ώστε να ανταποκρίνονται σε αυτές τις προτεραιότητες των πελατών, με υψηλότερα επίπεδα αυτοματοποίησης, επιτρέποντας στους διαχειριστές να παρακολουθούν και να αποκαθιστούν προβλήματα που προκύπτουν στο data center από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, οπουδήποτε στον κόσμο. Η γκάμα προϊόντων διαχείρισης συστημάτων OpenManage παρέχει επίσης:

 

  • Προηγμένη διαχείριση στον server ακόμα και εξΆ αποστάσεως: Το OpenManage Mobile δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τα περιβάλλοντά τους ανά πάσα στιγμή, από οπουδήποτε, με τις φορητές συσκευές τους.
  • Nέα επίπεδα αυτοματισμού: Οι διαχειριστές μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα με χαρακτηριστικά αυτοματισμού διαχείρισης zero-touch, όπως η αποθήκευση, η πρόσβαση και η εγκατάσταση ενός προφίλ ρύθμισης παραμέτρων server ή αναβάθμιση του firmware από ένα κεντρικό σημείο. Ο Zero-Touch Repository Manager της Dell και οι αυτόματες ενημερώσεις firmware μειώνουν το χρόνο ενημέρωσης firmware έως και κατά 92 τοις εκατό.3

 

Νέο Dell Storage SC4020 για χαρακτηριστικά μεγάλης κλίμακας, επιχειρησιακής κλάσης σε μικρότερες υποδομές

 

Με το Νέο Dell Storage SC4020, οι πελάτες μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε λύσεις αποθήκευσης αποκλειστικά με δίσκους flash -που κοστίζουν έως και 72 τοις εκατό λιγότερο από ό,τι οι αντίστοιχες ανταγωνιστικές τεχνολογίες1 – ή έναν εξαιρετικά αποδοτικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης των δίσκων flash και χαμηλού κόστους αποθήκευσης με χρήση συμβατικών  δίσκων, στην ίδια συστοιχία. Η λύση αυτή αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία της πελατοκεντρικής, επιχειρησιακής οικογένειας λύσεων datacenter της Dell, η οποία περιλαμβάνει λύσεις αποθήκευσης σχεδιασμένες για να καταστήσουν τις υποδομές IT πιο αποτελεσματικές και πρακτικές.

 

Αξιοποιόντας την τεχνολογία τόσο από τα προϊόντα Dell EqualLogic, όσο και από τις λύσεις Dell Compellent, το Dell Storage SC4020 ενσωματώνει το λογισμικό για συστοιχίες αποθήκευσης Dell Storage Center 6.5  με πλήρη χαρακτηριστικά και το EqualLogic iSCSI software stack. Παράλληλα υποστηρίζει συνδεσιμότητα Fibre Channel και iSCSI και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις προηγμένες δυνατότητες μεγαλύτερων δικτύων SAN, σε μία λύση με μέγεθος και τιμή για εγκαταστάσεις μεσαίας κλίμακας.

 

Επίσης το Dell Storage SC4020 συνδυάζεται ιδανικά για λειτουργία replication με ίδιου τύπου SC4020  ή με συστοιχίες Dell Compellent SC8000, επιτρέποντας στους πελάτες να συνδέουν απρόσκοπτα και να διαχειρίζονται όλες τις συστοιχίες σε μία ενιαία, κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης που μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση των εργασιών και στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας. Το νέο σύστημα προσφέρει επίσης στους πελάτες:

 

  • Πρωτοφανή αξία με ένα πολύ αποδοτικό SAN σε περιορισμένο μέγεθος, καθιστώντας το ιδανικό για ανάγκες μεσαίας κλίμακας και υποδομές σε απομακρυσμένα γραφεία ή υποκαταστήματα
  • Απόδοση επιχειρησιακής κλάσης με δυνατότητα διπλού ελεγκτή και SAN βελτιστοποιημένο για υποδομές αποκλειστικά με δίσκους τεχνολογίας flash ή υβριδική διαμόρφωση με  SSD  και συμβατικούς δίσκους
  • Εξαιρετικά ευφυή λειτουργία με προηγμένα επίπεδα αυτοματοποίησης και ελέγχου για την αυτόματη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος αποθήκευσης του πελάτη
  • Προηγμένες δυνατότητες του λογισμικού, όπως η αυτοματοποιημένη ιεράρχηση  σε πραγματικό χρόνο, η αντιγραφή (replication) δεδομένων, η υποστήριξη thin provisioning, η λήψη στιγμιοτύπων (snapshots) και η  κεντρική διαχείριση για πολλά τοπικά και απομακρυσμένα δίκτυα SAN
  • Διαρκή άδεια λογισμικού που επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν μόνο μία φορά για τα χαρακτηριστικά του λογισμικού, η οποία ισχύει ακόμη και στις αναβαθμίσεις hardware
  • Ενιαία αποθήκευση με την ικανότητα διαχείρισης δεδομένων τύπου block και file, με το Dell Fluid File System, από μια κονσόλα διαχείρισης
  • Υπηρεσίες υποστήριξης παγκόσμιας κλάσης της Dell που παρέχουν ένα συνδυασμό κεντρικής υποστήριξης και 24×7 παρακολούθησης του συστήματος, συμβάλλοντας στη βελτίωση των επιδόσεων και της σταθερότητας του συστήματος

Τεχνική Υποστήριξη Dell ProSupportPlus

Η Dell προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες των επιχειρησιακών της συστημάτων το πρόγραμμα Dell ProSupport Plus, το οποίο βελτιώνει την απόδοση των υποδομών και την αξιοπιστία τους. Οι πελάτες απολαμβάνουν την υποστήριξη από τον προσωπικό τους Technical Account Manager και έχουν πρόσβαση σε έμπειρους μηχανικούς της Dell.

Η τεχνολογία  Dell SupportAssist, παρέχει αυτοματοποιημένη υποστήριξη με στόχο την αποφυγή ζητημάτων στις υποδομές ΙΤ, τα οποία διαφορετικά μπορούν να εξελιχθούν σε προβλήματα.

Τα σημαντικότερα σημεία του Dell ProSupport Plus είναι:

  • Ο Technical Account Manager της Dell, ο οποίος αποτελεί το σημείο επικοινωνίας του πελάτη με το τμήμα τεχνικής υποστήριξης, ο οποίος παρέχει επίσης και  συμβουλευτικές υπηρεσίες στους πελάτες.
  • ¶μεση πρόσβαση σε έμπειρους μηχανικούς ProSupport Plus, με τη συμβολή των οποίων μπορούν να αντιμετωπιστούν ταχύτερα πιθανά ζητήματα στις enterprise υποδομές της Dell.
  • Παρακολούθηση από απόσταση και αυτοματοποιημένη υποστήριξη με την τεχνολογία SupportAssist  με στόχο την ταχύτερη επίλυση ζητημάτων και τη συλλογή βασικών παραμέτρων και πληροφοριών για τις υποδομές.
  • Μηνιαία αναφορά και συμβουλές για την αύξηση της αποδοτικότητας, εξειδικευμένες για το περιβάλλον του πελάτη, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές και τη συνολική εμπειρία της Dell στο χώρο των υποδομών ΙΤ.
  • Συντήρηση των συστημάτων με στόχο την επίτευξη των μέγιστων επιδόσεων και την ελαχιστοποίηση των αιτημάτων υποστήριξης.

1 Βάσει αναλύσεων της Dell, Αύγουστος 2014

 

2 Βασιμένο σε δοκιμή της Dell τον Αύγουστο του 2014 όπου συγκρίνεται ένας server 13G R730xd 16×3.5”με έναν 12G R720xd 12×3.5” και με τους δύο να εκτελούν Windows Server 2012.

 

3 Βασει της αναφοράς Principled Technologies που ανατέθηκε από την Dell το Σεπτέμβριο του 2014 «Απλοποιώντας τη διαχείριση συστημάτων με το Dell OpenManage στους 13G Dell PowerEdge servers.»