Η Πρόεδρος της Intel Corporation, Renee James, παρουσίασε αναλυτικά την επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε προϊόντα πληροφορικής και επικοινωνιών, με λύσεις από τις μικρότερες φορητές συσκευές, μέχρι τα πλέον σύνθετα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο έχει σχεδιαστεί για να είναι ανταγωνιστικό στο σημερινό οικοσύστημα των φορητών συσκευών και για να διαμορφώσει την επόμενη εποχή της τεχνολογίας, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT).

 

 

 

Σε συνέντευξη Τύπου της Intel, η κα. James παρουσίασε δύο νέους επεξεργαστές Intel® Atom™, μια πλατφόρμα επικοινωνίας LTE-Advanced και ανακοίνωσε πολυετείς συμφωνίες με τη Lenovo, την ASUS και τη Foxconn, για την επέκταση της διαθεσιμότητας των Intel-based φορητών συσκευών. Δεδομένης της έκρηξης της κινητής τηλεφωνίας και των συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων συσκευών, τόνισε, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο η Intel επανασχεδιάζει την αρχιτεκτονική της υποδομής του δικτύου, με στόχο τη μείωση του κόστους και τη διευκόλυνση των παρόχων υπηρεσιών στην προσφορά βελτιωμένων εμπειριών στους πελάτες και νέων υπηρεσιών, εξάγοντας επιχειρηματική αξία από τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων. 

 

 «Η συνεχής ανάπτυξη του οικοσυστήματος της φορητότητας εξαρτάται από την επίλυση δύσκολων προκλήσεων τεχνολογίας – απελευθερώνοντας τις δυνατότητες των δεδομένων, ενώ συνδέονται με ασφάλεια και αξιοπιστία δισεκατομμύρια συσκευές με τεχνολογίες αιχμής πληροφορικής και επικοινωνιών», δήλωσε η κα. James. «Ανακοινώνουμε κορυφαία προϊόντα επικοινωνιών, καθώς και νέες πλατφόρμες computing. Ως αποτέλεσμα, η Intel είναι καλά τοποθετημένη, ώστε να διαμορφώσει το μέλλον της φορητότητας και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.»

 

 Νέοι επεξεργαστές Intel® Atom™ και πλατφόρμα επικοινωνιών LTEAdvanced

 Η Intel παρουσίασε τον επεξεργαστή Intel Atom Z3480 2.13GHz (“Merrifield”), που προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό ταχύτητας, έξυπνης απόδοσης και μεγάλης διάρκειας ζωής της μπαταρίας για έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες με λειτουργικό σύστημα Android . Μια σχεδίαση System on chip 64 – bit ready, προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία του, απόδοση υπολογιστικής ισχύος και απευθύνεται στο μεσαίο και ανώτερο τμήμα της αγοράς, υπερβαίνοντας σε επιδόσεις ανταγωνιστικά προϊόντα σε εφαρμογές με υψηλές απαιτήσεις επεξεργαστικής ισχύος,  εφαρμογές web και στην επεξεργασία πολυμέσων εισαγωγικού επιπέδου1. Ο Merrifield προσφέρει, επίσης, την καλύτερη στην κατηγορία του διάρκεια ζωής μπαταρίας2.

Βασισμένος στη μικροαρχιτεκτονική Silvermont της Intel, με τεχνολογία ολοκλήρωσης 22nm ο νέος επεξεργαστής διαθέτει, επίσης, μια μονάδα γραφικών  PowerVR* Series 6 από την Imagination Technologies* και έχει σχεδιαστεί για εύκολη διασύνδεση με την πλατφόρμα LTE  Intel® XMM™ 7160. O Merrifield είναι το πρώτο Intel Atom SoC που διαθέτει τη νέα λύση Intel® Integrated Sensor, η οποία διαχειρίζεται αποτελεσματικά δεδομένα αισθητήρων για να κρατήσει τις εφαρμογές «έξυπνες», ακόμη και όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση χαμηλής ισχύος. Η Intel αναμένει την παρουσίαση συσκευών βασισμένων στον Merrifield από πολλούς κατασκευαστές OEMs από το δεύτερο τρίμηνο και έπειτα.

 

Η κα. James τόνισε ότι όλοι οι επεξεργαστές Intel Atom, σήμερα, υποστηρίζουν μια 64-bit εμπειρία computing. «Το computing στα 64 bit μεταφέρεται από το desktop στις φορητές συσκευές,» δήλωσε η κα. James. «Η Intel γνωρίζει το computing 64-bit και είμαστε η μόνη εταιρεία που διαθέτει, σήμερα, επεξεργαστές 64-bit που υποστηρίζουν πολλαπλά λειτουργικά συστήματα  και έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν Android 64-bit, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο. «Η Intel έχει, επίσης, παρουσιάσει πυρήνες 64-bit σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, έτσι ώστε οι πελάτες που επιλέγουν Intel Atom να έχουν μια έτοιμη βάση για μια εμπειρία 64-bit, καθώς το λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές εξελίσσονται.

 

Η Intel, επίσης, αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες, σχετικά με τον επόμενης γενιάς επεξεργαστή της, 64-bit Intel Atom, με την κωδική ονομασία “Moorefield”, για συσκευές που αναμένεται να είναι διαθέσιμες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Με βάση το σύνολο των χαρακτηριστικών του Merrifield , ο Moorefield προσθέτει δύο επιπλέον πυρήνες αρχιτεκτονικής Intel (IA), υπολογιστικής απόδοσης έως 2.3GHz, με προηγμένη μονάδα γραφικών και υποστήριξη για ταχύτερη μνήμη. Ο Moorefield έχει βελτιστοποιηθεί για την LTE πλατφόρμα της Intel για το 2014, την Intel® XMM™ 7260, η οποία, επίσης, παρουσιάστηκε τώρα από την εταιρεία.

 

 Η πλατφόρμα Intel XMM 7260 προσφέρει ανταγωνιστικές δυνατότητες LTE-Advanced, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας carrier aggregation (υποστηρίζοντας 23 συνδυασμούς CA σε ένα μόνο chip), ταχύτητες κατηγορίες 6 και υποστήριξη για TDD LTE και TD-SCDMA, που διευρύνει την αγορά στην οποία απευθύνεται. Στο Mobile World Congress, η Intel παρουσίασε τη λύση 7260 επιτυγχάνοντας μέγιστες επιδόσεις διαμεταγωγής δεδομένων LTE-Advanced κατηγορίας 6, με ταυτόχρονο downlink 300Mbps και uplink 50Mbps με την τεχνολογία carrier aggregation. Η πλατφόρμα 7260 βασίζεται στην ανταγωνιστική πλατφόρμα Intel® XMM™ 7160 της Intel, που εισήχθη το 2013.

 

Πιστοποιημένη, πλέον, για να τρέξει στο 70 τοις εκατό των δικτύων LTE σε παγκόσμιο επίπεδο, η 7160 επεκτείνεται για να συνδέσει μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν έξυπνα τηλέφωνα, ταμπλέτες, συσκευές 2 σε 1, συστήματα Ultrabook™ και πολλά άλλα. Στους πελάτες που προσφέρουν ήδη ή σχεδιάζουν να παρουσιάσουν συσκευές που διαθέτουν τις πλατφόρμες LTE της Intel, ανήκουν μεταξύ άλλων, οι: Acer*, ASUS*, Dell*, Lenovo* και Samsung*.

 

 «Μπαίνουμε στο 2014 με ένα πολύ ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο που καλύπτει εφαρμογές, επεξεργαστές και πλατφόρμες επικοινωνίας που θα γίνονται συνέχεια ισχυρότεροι», δήλωσε ο Hermann Eul, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Mobile και Communications Group της Intel , κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Οι νέοι επεξεργαστές Atom μας για έξυπνα τηλέφωνα και ταμπλέτες Android, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις 64 bit και διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ η νέα πλατφόρμα 7260 δίνει στο οικοσύστημα μια συναρπαστική εμπειρία LTE-Advanced.»

 

 

Ασφάλεια στη φορητότητα  και επέκταση της διαθεσιμότητας των εφαρμογών Android σε αρχιτεκτονική Intel

 

Η κα. James δήλωσε ότι η Intel ηγείται της προσπάθειας για την προστασία των κινητών συσκευών, σήμερα, με λύσεις προστασίας δεδομένων και συσκευών από την Intel Security και τη McAfee. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η τεχνολογία Intel® Device Protection Technology (Intel DPT) προστατεύει, προληπτικά, τους καταναλωτές από κακόβουλο λογισμικό και επιτρέπει στους επιχειρησιακούς πελάτες το διαχωρισμό προσωπικών και εταιρικών δεδομένων, σε συσκευές Android που βασίζονται σε τεχνολογία Intel. Κορυφαίοι πάροχοι διαχείρισης φορητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των AirWatch*, Citrix*  και McAfee θα προσφέρουν επεκτάσεις διαχείρισης για συσκευές με τεχνολογία Intel DPT, αργότερα εντός του έτους . Η Intel αναμένει τη διάθεση ταμπλετών με τεχνολογία  Intel DPT αργότερα εντός του έτους, από κορυφαίους κατασκευαστές OEMs συμπεριλαμβανομένης της Dell*.

 

Η κα. James αποκάλυψε, επίσης, τα χαρακτηριστικά της διαθέσιμης δωρεάν προσφοράς της McAfee, Mobile Security, για Android συσκευές. Περιλαμβάνει βελτιωμένα χαρακτηριστικά προστασίας και, για πρώτη φορά, ξεκλειδώνει επεκτάσεις ασφάλειας για φορητές συσκευές που βασίζονται σε τεχνολογία Intel και καθίσταται ως η πιο ολοκληρωμένη, δωρεάν λύση για φορητές συσκευές στην αγορά. Συγκεκριμένα, η δωρεάν λύση McAfee Mobile Security περιλαμβάνει anti-virus, προστασία εφαρμογών, προστασία web και φίλτρο κλήσεων/SMS, μαζί με τεχνολογία anti-theft και back-up επαφών.

 

Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η διαθεσιμότητα των εφαρμογών για συσκευές που βασίζονται στην τεχνολογία Intel, η κα. James ανακοίνωσε την Intel® Integrated Native Developer Experience (Intel INDE), μια σουίτα παραγωγικότητας σε beta έκδοση για συσκευές που τρέχουν Android* και Microsoft Windows*. Η Intel παρουσίασε, επίσης, το Intel® System Studio 2014 και το εργαλείο ανάπτυξης Intel® XDK για HTML5-based εφαρμογές, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν την ανάπτυξη καινοτόμων web και υβριδικού περιεχομένου εφαρμογών, για φορητές εφαρμογές που τρέχουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Διευρυμένη συμμετοχή πελατών με στόχο την ταχύτερη διαθεσιμότητα φορητών συσκευών βασισμένων σε τεχνολογία Intel

Σηματοδοτώντας την επέκταση της διαθεσιμότητας των ταμπλετών και των κινητών τηλεφώνων που λειτουργούν με επεξεργαστές Intel Atom και συνδέονται από τεχνολογίες επικοινωνίας Intel, η κα. James ανακοίνωσε τρεις νέες πολυετείς συμφωνίες με κορυφαίους κατασκευαστές συσκευών.

 Η Intel και η Lenovo ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να εισάγουν νέες Intel-based φορητές συσκευές, φέτος. Οι δύο εταιρείες θα αφιερώσουν τεχνολογικούς πόρους για να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε μια σειρά έξυπνων τηλεφώνων και ταμπλετών διαφόρων μορφών και σχεδιάσεων, καλύπτοντας τα τμήματα της αγοράς, από το εισαγωγικό επίπεδο οικονομικών λύσεων, έως την κατηγορία υψηλών επιδόσεων. Η Lenovo ανακοίνωσε, επίσης, ότι σκοπεύει να ενσωματώσει LTE συνδεσιμότητα Intel σε μερικά Ultrabook™ και σε multimode σχέδιά της.

 

 «Έχουμε μια ισχυρή ιστορία συνεργασίας με την Intel για να φέρουμε συναρπαστική, υπολογιστική εμπειρία στην αγορά με προϊόντα όπως, το έξυπνο τηλέφωνο K900, τη σειρά multimode φορητών υπολογιστών, Yoga, τις ταμπλέτες MIIX 2 και ThinkPad 8,» δήλωσε ο Peter Hortensius, chief technology officer της Lenovo. «Προσβλέπουμε σε μια ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία στο μέλλον, παρέχοντας συναρπαστικές εμπειρίες από κομψά έξυπνα τηλέφωνα, έως ταμπλέτες υψηλής απόδοσης με τεχνολογία Intel.»

 

Επιπλέον, η ASUS ανακοίνωσε ότι θα φέρει στην αγορά ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο έξυπνων τηλεφώνων και ταμπλετών με επεξεργαστή Intel, αυτό το έτος . Η εταιρεία παρουσίασε, πρόσφατα, τη σειρά έξυπνων τηλεφώνων ZenFone και τα μοναδικά PadFone mini, δύο εκ των οποίων διαθέτουν επεξεργαστές και πλατφόρμες επικοινωνίας Intel. Στο Mobile World Congress, η ASUS παρουσίασε το ASUS Fonepad 7 LTE (ME3762CL) που διαθέτει έναν επεξεργαστή Intel Atom και LTE συνδεσιμότητα Intel.

 

 Η Dell και η Intel επεκτείνουν τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ τους, για να συμπεριλάβουν μια σειρά καινοτόμων ταμπλετών που ξεκίνησαν με την εισαγωγή της οικογένειας Dell Venue, το φθινόπωρο του περασμένου έτους. Προϊόντα που βασίζονται στην Intel από την Dell θα καλύπτουν λύσεις Android και Windows.

 

Τέλος , η Foxconn και η Intel ενώνουν τις δυνάμεις τους για να οδηγήσουν την ευρύτερη, παγκόσμια διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας ταμπλετών Android σε προσιτές τιμές που βασίζονται σε τεχνολογία Intel. Η Intel θα παρέχει επεξεργαστές Intel Atom και πλατφόρμες επικοινωνίας για μια σειρά προϊόντων Foxconn, αρχίζοντας με τις ταμπλέτες, αυτή τη χρονιά.

 

 Μετασχηματίζοντας τα Ασύρματα Δίκτυα , Τροφοδοτώντας το Διαδίκτυο των Πραγμάτων

 

Η έκρηξη των φορητών συσκευών και η ταχεία ανάπτυξη του Διαδικτύου των Πραγμάτων, είναι η κινητήρια δύναμη μετασχηματισμού της υποδομής του δικτύου για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για περισσότερη συνδεσιμότητα και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Η Intel επιτρέπει αυτή τη μεταμόρφωση με την παροχή τυποποιημένου hardware και λογισμικού, που εφαρμόζουν ανοικτά πρότυπα και οικονομία υψηλού όγκου, για να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους, ενώ παράλληλα επιταχύνεται η παροχή νέων υπηρεσιών, δυνατοτήτων και μοντέλων εσόδων για τους παρόχους υπηρεσιών.

 

Σε μια προσπάθεια να φέρει τα οφέλη μιας προσέγγισης που βασίζεται σε πρότυπα, στα δίκτυα επικοινωνιών που συνάδουν με τις εργασίες της Intel, στα περιβάλλοντα data center και στο cloud, η κα. James ανακοίνωσε τις διευρυμένες σχέσεις με τις:  Alcatel – Lucent* και Cisco*, για την επιτάχυνση του virtualization των δικτυακών λειτουργιών (network function virtualization-NFV) και της τεχνολογίας Software Defined Networking (SDN). Με την βελτιστοποίηση αυτών των τεχνολογιών στην αρχιτεκτονική Intel, οι πάροχοι υπηρεσιών θα είναι σε θέση να προσφέρουν ένα ταχύτερο και πιο ευέλικτο δίκτυο που τους επιτρέπει να υποστηρίξουν, ταχύτερα, την κλιμάκωση νέων υπηρεσίες.

 

Η κα. James έδωσε έμφαση, επίσης, σε πολλές δοκιμές που βασίζονται σε τεχνολογίες Intel, από παγκόσμιους παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των China Mobile*, SK Telecom* και Telefonica*, που αποδεικνύουν τα οφέλη των τεχνολογιών NFV και SDN για να καταστούν δυνατές οι εξατομικευμένες και οι contextually aware υπηρεσίες, η βελτίωση της χρήσης των δικτυακών πόρων, καθώς και η απλοποίηση της εγκατάστασης και αναβαθμίσεων.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσία της Intel στο Mobile World Congress 2014 και για να δείτε μια επανάληψη της συνέντευξης Τύπου, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.intel.com/newsroom/mwc.