Η SAP AG (NYSE: SAP) ανακοίνωσε  τη δυνατότητα λειτουργίας του SAP® Business Suite με χρήση τουSAP HANA® ως βάση δεδομένων (SAP® Business Suite powered by SAP HANA®),  ως επιλογή για τους πελάτες του SAP Business Suite. Πλέον η SAP αποτελεί τον μοναδικό πάροχο μιας ολοκληρωμένης σειράς επιχειρηματικών εφαρμογών που αποτυπώνουν, επεξεργάζονται και αναλύουν δεδομένα συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας την in-memory τεχνολογία και άλλες καινοτομίες.

Το SAP® Business Suite powered by SAP HANA® επιτρέπει τη λειτουργία  των  επιχειρήσεων σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας τη δυνατότητα για πραγματοποίηση συναλλαγών, ανάλυση στοιχείων και πραγματοποίηση έγκυρων προβλέψεων στο πλαίσιο ενός ασταθούς περιβάλλοντος. Παράλληλα, απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την πολυπλοκότητα που δημιουργούν τα διάσπαρτα δεδομένα και συστήματα. Ταυτόχρονα τους δίνει  την ευκαιρία να μετατρέπουν άμεσα τη διορατικότητα που προκύπτει από την πρόσβαση σε τα real-time δεδομένα σε δράση αποφεύγοντας τις πολύπλοκες διαδικασίες. Πρόκειται για μια επαναστατική καινοτομία, σχεδιασμένη ειδικά για να προσφέρει επιχειρηματική αξία σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες, που αλλάζει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις λειτουργούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Μια πληθώρα επιχειρηματικών σεναρίων (marketing analysis, financial close, receivables management, material resource planning κ.λπ.), όπως επίσης και οι πλέον καθιερωμένες διαδικασίες reporting και analytics έχουν βελτιστοποιηθεί, ώστε να προσφέρουν ακόμα υψηλότερη αξία στους πελάτες της SAP.

Το SAP® Business Suite powered by SAP HANA® επαναπροσδιορίζει την ταχύτητα και ενισχύει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων για καινοτομία, ανοίγοντας έναν ολόκληρο νέο κόσμο με ευκαιρίες ανάπτυξης. Οι πελάτες μπορούν τώρα να διαχειριστούν κρίσιμες επιχειρηματικές διαδικασίες, όπως σχεδιασμό, εκτέλεση, reporting και analytics σε πραγματικό χρόνο, μέσω ενός διαλειτουργικού περιβάλλοντος, που επιτρέπει την πρόσβαση σε live δεδομένα.

«Το 2010, ο ιδρυτής μας και Πρόεδρος του Supervisory Board της SAP, Dr. Hasso Plattner, έθεσε τα θεμέλια για την πραγματοποίηση ενός τολμηρού οράματος που τοποθετεί το SAP HANA στο επίκεντρο μιας συνολικής ανανέωσης της SAP.
 Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, έχουμε ανταπεξέλθει πλήρως στις απαιτήσεις του αρχικού οράματος, με τη σημερινή μέρα να αποτελεί ορόσημο, καθώς πλέον επιτρέπουμε στο SAP Business Suite να επωφεληθεί από τη δυναμική του SAP HANA» δήλωσε ο Dr.Vishkal Sikka, μέλος του SAP Executive Board, Technology and Innovation. «Πλέον, το λογισμικό που βρίσκεται στην καρδιά χιλιάδων από τις καλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου μπορεί να «τρέξει» σε χρόνους ταχύτερους από τη φαντασία μας. Ουσιαστικά καταργούμε τις παραδοσιακές ανταλλαγές μεταξύ κόστους και απόδοσης και καθορίζουμε εκ νέου την έννοια του real-time business. Παράλληλα, απλουστεύουμε τις διαδικασίες των πελατών μας με τη βοήθεια ενός ισχυρού οικοσυστήματος συνεργατών. Το SAP Business Suite συνεχίζει να υποστηρίζει και να είναι συμβατό με  όλες τις μεγάλες βάσεις δεδομένων του κλάδου, αποδεικνύοντας την αφοσίωση μας στην καινοτομία που όμως δε δημιουργεί πρόβλημα στις υφιστάμενες υλοποιήσεις των πελατών μας»