Συνδυαστικά, το EMC VFCache και το EMC Storage φέρνουν τα πλεονεκτήματα του PCIe Flash σε Mission Critical εφαρμογές καθημερινής χρήσης — εξασφαλίζοντας αστραπιαία ταχύτητα, ευφυΐα και προστασία δεδομένων κατηγορίας Enterprise-Class.
Η EMC Corporation (NYSE:EMC) παρουσίασε το EMC VFCache™, που αξιοποιεί την τεχνολογία Flash για caching σε επίπεδο server. Ο συνδυασμός του VFCache με τα Flash-enabled συστήματα storage της EMC βοηθά να αυξηθεί δραματικά η απόδοση των εφαρμογών καθώς, αξιοποιώντας την τεχνολογία PCIe Flash και το έξυπνο λογισμικό, τριπλασιάζει το throughput και ταυτόχρονα μειώνει την καθυστέρηση (latency) κατά 60%, όπως αποδεικνύεται σε σχετικές δοκιμές. Με τη σημερινή της ανακοίνωση, η EMC φέρνει την τεχνολογία Flash στο επίπεδο των server και μεταφέρει τα πλεονεκτήματα του PCIe Flash από περιθωριακές εφαρμογές του Ίντερνετ και των κοινωνικών δικτύων, σε βασικές, mission-critical, εφαρμογές που τρέχουν σε περιβάλλον Microsoft, Oracle, και SAP. Τώρα, οι βάσεις δεδομένων (CRP, ERM), το OLTP, το email, οι Web εφαρμογές και το reporting — δηλαδή κάθε απαιτητική εφαρμογή με απαιτητικό Ι/Ο- μπορεί να ωφεληθεί από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία PCIe Flash.

Ο συνδυασμός του VFCache με τα συστήματα VMAX, VMAXe, VNX και VNXe εξασφαλίζει τούρμπο επιδόσεις, διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο ασφάλειας (υψηλή διαθεσιμότητα, αξιοπιστία, προστασία δεδομένων και ανάκτηση μετά από ενδεχόμενη καταστροφή) για το οποίο πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο εμπιστεύονται το storage της EMC.  Κι ενώ το VFCache είναι το επόμενη βήμα στην στρατηγική της EMC αναφορικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας Flash, προσφέρει στους πελάτες εξαιρετικά οφέλη, χωρίς να τους υποχρεώνει στην παραμικρή αναδιάταξη της αρχιτεκτονικής των συστημάτων τους.

Το VFCache είναι η τελευταία προσθήκη σε μια  σειρά καινοτομικών εφαρμογών της τεχνολογίας Flash, που ξεκίνησε το 2008, όταν η EMC εισήγαγε, πρώτη από όλους, τα Flash drives στα συστήματα αποθήκευσης κατηγορίας enterprise. Η προσθήκη των Flash drives σε συστοιχίες storage οδήγησε σε εντυπωσιακά καλύτερες επιδόσεις – 300X ταχύτερη πρόσβαση στα δεδομένα σε σχέση με 15K HDD. Τώρα, με την εισαγωγή της τεχνολογίας Flash σε επίπεδο server, με μια κάρτα PCIe, οι επιδόσεις μπορεί να εκτοξευθούν σε άλλης τάξης μέγεθος —4000X ταχύτερη πρόσβαση σε σχέση με 15K HDD.

Από την επόμενη χρονιά, η EMC θα προσθέσει στο VFCache την τεχνολογία deduplication, επιτρέποντας στους πελάτες της να αξιοποιήσουν ακόμη καλύτερα την τεχνολογία Flash, ενώ θα προσφέρει επιπλέον επιλογές όσον αφορά τη χωρητικότητα και τις διαστάσεις των Flash drives. Επιπλέον, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερος βαθμός ενσωμάτωσης του VFCache στις τεχνολογίες διαχείρισης των συστημάτων storage της EMC, και βαθύτερη ενοποίηση με την αρχιτεκτονική FAST. Το όραμα της EMC για το VFCache είναι να αποτελέσει τον πιο ολοκληρωμένο, αποδοτικό και έξυπνο μηχανισμό I/O που θα ενώνει τις εφαρμογές με το data store. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω θα είναι η δημιουργία ενός δικτύου υποδομών, φυσικών ή εικονικών, οι οποίες θα εξασφαλίζουν δυναμική βελτιστοποίηση όσον αφορά την απόδοση, την ευφυΐα και το επίπεδο προστασίας που παρέχουν .
 
Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας EMC VFCache

• Επιδόσεις – τούρμπο. Το VFCache είναι η λύση που προσφέρει το πιο γρήγορο PCIe Flash caching σε επίπεδο server, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη κυκλοφορεί σήμερα. Επειδή το VFCache βρίσκεται στους server, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη για τα πιο χρησιμοποιούμενα data να κάνουν όλη τη διαδρομή μέχρι το σύστημα storage — γεγονός που μεταφράζεται σε έως και  3X καλύτερο throughput και 60% μικρότερο latency. H EMC προσφέρει την καλύτερη αρχιτεκτονική της αγοράς — με την κάρτα PCIe Flash να εξασφαλίζουν καλύτερο χρόνο απόκρισης και υψηλότερες ταχύτητες, καταναλώνοντας 4 φορές λιγότερους πόρους της CPU και της μνήμης σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές υλοποιήσεις. 

• Αυτοματοποιημένος μηχανισμός ευφυΐας. Το VFCache δημιουργεί ένα νέο και ταχύτατο επίπεδο (tier) αποθήκευσης μέσα στους server. To VFCache επεκτείνει την αρχιτεκτονική FAST, ώστε να διευκολύνεται η υλοποίηση μιας στρατηγικής end-to-end, τόσο για τη μόνιμη (data tiering) όσο και την προσωρινή (caching) αποθήκευση δεδομένων, η οποία εκτείνεται από το storage μέχρι και τους server. Η συνεχής προσπάθεια της EMC να φέρει τους πελάτες της πιο κοντά στην τεχνολογία FAST, και στα πλεονεκτήματα που προσφέρει όσον αφορά το κόστος και τις επιδόσεις, την εκτόξευσε στην κορυφή των enterprise Flash συστημάτων (δείτε τη σχετική ανακοίνωση, εδώ).

• Προστασία κατηγορίας Enterprise: Το VFCache δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να έχουν την πλήρη προστασία που προσφέρει ο μηχανισμός “write-through caching” στο storage array. Όταν γίνει η εγγραφή ενός αρχείου σε κάποιο σύστημα storage τύπου VMAX, VMAXe, VNX ή VNXe, ο πελάτης είναι ήσυχος ότι τα δεδομένα του βρίσκονται προστατευμένα σε ένα σύστημα που διαθέτει τα υψηλότερα στάνταρντ διαθεσιμότητας, data integrity, αξιοπιστίας και disaster recovery της αγοράς.

Επίσης, η EMC σχεδιάζει να προσφέρει νωρίτερα, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, πρόσβαση των πελατών της στο “Project Thunder” , το οποίο βελτιστοποιεί συστήματα που χαρακτηρίζονται από μεγάλο αριθμό Ι/Ο σε μικρό χρόνο (high-frequency, low-latency) αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία PCIe του VFCache μέσω μιας εξειδικευμένης Flash-based συσκευής που βρίσκεται δικτυωμένη με το server.