Η Panda Security, The Cloud Security Company και η Microsoft σύναψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη υπηρεσιών antivirus βασισμένες στο cloud για την πλατφόρμα Windows Azure. Η νέα έκδοση του Panda Cloud Office Protection 6.0 φιλοξενείται ήδη στην Windows Azure, μια πλατφόρμα σε cloud που έχει σχεδιαστεί για τη φιλοξενία και τη διαχείριση εφαρμογών στο Web, η οποία φιλοξενείται στα data centers της Microsoft, σχεδιασμένη να υποστηρίζει εφαρμογές υψηλής διαθεσιμότητας, κλιμάκωσης και αξιοπιστίας. Η Windows Azure χρησιμοποιεί ένα σύνολο από εργαλεία ελέγχου ασφάλειας που διασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία των δεδομένων και των εφαρμογών που φιλοξενεί.
«Η συμφωνία με τη Microsoft αυξάνει περαιτέρω τις δυνατότητές μας όσον αφορά στη διαχείριση. Μας παρέχει σχεδόν απεριόριστη εικονική υποδομή IT, ενώ ενισχύει δυναμικά την προσαρμογή των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο κος Pedro Bustamante, Senior Research Advisor της Panda Security.

Σύμφωνα με τον Gonzalo Díe, Director of Platforms and Development της Microsoft Ibérica, «Η συμφωνία μας με την Panda Security έχει ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της Microsoft στον τομέα του cloud computing. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Panda Security, η πρώτη εταιρεία ασφάλειας που αξιοποίησε τη δύναμη του cloud computing, έχει επιλέξει την πλατφόρμα Windows Azure για τις διαδικασίες που σχετίζονται με το Panda Cloud Office Protection. Η εταιρική αυτή σχέση δείχνει τη συνεχή μας δέσμευση για παροχή όλο και πιο καινοτόμων λύσεων».

Νέα έκδοση με πολλαπλές βελτιώσεις

Το Panda Cloud Office Protection 6.0 είναι μία cloud-based υπηρεσία ασφάλειας για PCs, servers και εταιρικά laptops η διαχείριση του οποίου γίνεται εξ αποστάσεως από οπουδήποτε μέσα από την web based κονσόλα. Η νέα έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει τεχνολογίες ελέγχου συσκευών (device control) οι οποίες εμποδίζουν τη διάδοση του malware μέσω της χρήσης εξωτερικών συσκευών, όπως USB flash drives, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, DVD και άλλα. Οι έλεγχοι αυτοί επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους με την εφαρμογή των πολιτικών, που αφορούν στην πρόσβαση, σε πολλαπλούς τύπους συσκευών μέσω μιας απλής web-based κονσόλας. Επιπλέον το Panda Cloud Office Protection περιλαμβάνει πολιτικές διαχείρισης για μπλοκάρισμα σε επικίνδυνες επιθέσεις από malware, μέσω της ακατάλληλης χρήσης των εξωτερικών συσκευών, καθώς και πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στην Συλλογική Νοημοσύνη της Panda Security, προσφέροντας μία από τις καλύτερες λύσεις antivirus στην αγορά.

Migration στην πλατφόρμα Windows Azure

H Panda Security αποφάσισε να κάνει το migration της νέας λύσης της στην πλατφόρμα Windows Azure, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναπτύσσοντας αποτελεσματικά την υπηρεσία σε νέες χώρες και αποτρέποντας τη διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών. Η πλατφόρμα Windows Azure παρέχει ένα επαρκή περιβάλλον εργασίας που δίνει στην εταιρεία τη δυνατότητα να διατηρεί τις περισσότερες από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην αρχική πλατφόρμα.

Τα κύρια οφέλη που προσφέρονται από τα Windows Azure στην Panda Security είναι τα εξής:
• Σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη μιας νέας έκδοσης του προϊόντος.
• Μειωμένο έως και 30% κόστος λειτουργίας και συντήρησης.
• Βελτιωμένες διαδικασίες πιστοποίησης και διασφάλισης ποιότητας, δεδομένου ότι επιτρέπει στους τεχνικούς την πραγματοποίηση δοκιμών σε περιβάλλον ίδιο με το περιβάλλον παραγωγής.

Στα κύρια στοιχεία της πλατφόρμας Windows Azure περιλαμβάνονται:
• Windows Azure. Πρόκειται για ένα περιβάλλον που έχει αναπτυχθεί ως υπηρεσία φιλοξενίας, εξυπηρέτησης και διαχείρισης, το οποίο παρέχει στους προγραμματιστές on-demand υπολογιστική ισχύ και δυνατότητες αποθήκευσης για εφαρμογές Web στο Internet μέσω των Microsoft data centers.
• Microsoft SQL Azure. Πρόκειται για μία cloud-based υπηρεσία σχεσιακής βάσης δεδομένων που δημιουργήθηκε με τις τεχνολογίες του SQL Server 2008.

Για να κατεβάσετε τη δωρεάν beta έκδοση, επισκεφθείτε το: http://www.pandasecurity.com/promotions/betatest/pcop