Η EMC ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα η διάθεση του EMC® Enterprise Hybrid Cloud Solution, μιας ολοκληρωμένης λύσης που συνδυάζει hardware, software και υπηρεσίες από την EMC και τη VMware με στόχο να ενώσει τη δύναμη του ιδιωτικού cloud με εκείνη των public clouds.

 

 

 

 

 

 

Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution δίνει τη δυνατότητα σε έναν οργανισμό να αποκτήσει IT-as-a-service (ITaaS) σε μόλις 28 ημέρες. Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει πλέον να επιλέξουν να συμβιβαστούν ανάμεσα στην ταχύτητα και την ευελιξία των υπηρεσιών public cloud από τη μία, και την ασφάλειας με τις δυνατότητες ελέγχου των υποδομών ιδιωτικού cloud από την άλλη.

Καθώς τα τμήματα IT τρέχουν να προλάβουν τις εξελίξεις στον ταχύτατα μεταβαλλόμενο χώρο των σύγχρονων επιχειρήσεων, έχουν ανάγκη να μπορούν να αξιοποιήσουν τόσο τις υποδομές private cloud, επειδή είναι αξιόπιστες και προσφέρουν καλύτερο επίπεδο ελέγχου, όσο και τα public clouds, επειδή είναι απλά, κοστίζουν λίγο και προσφέρουν μεγάλη ευελιξία. Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να κτίσουν ένα υβριδικό (hybrid) cloud το οποίο συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των public και των private clouds.

Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution βοηθά το IT να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες cloud, διατηρώντας παράλληλα την ελευθερία επιλογής της τεχνολογίας επάνω στην οποία θα υλοποιηθούν οι προδιαγραφές διαχείρισης και συντονισμού του hybrid cloud. Αυτό που προκύπτει ως αποτέλεσμα είναι ένα υβριδικό cloud που όχι μόνο μπορεί να υποστηρίζει κλασικές και next-gen εφαρμογές, αλλά είναι και σε θέση να προσθέτει αξία στον οργανισμό με τρόπο οικονομικά διαφανή, και παράλληλα προσφέρει απρόσκοπτη λειτουργία και ασφαλή διαχείριση.

Δημιουργώντας τη βάση του ITasaService

Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution έχει σχεδιαστεί με στόχο να είναι απλό, με αυτοματοποιημένη και on-demand λειτουργία, ενώ προσφέρει και μια σειρά πλεονεκτήματα, όπως:

  • Σχεδιασμό που επιτρέπει την υλοποίηση μέσα σε 28 ημέρες, ή και λιγότερο, με τα EMC Professional Services
  • Πρόσβαση σε ένα πλήρη κατάλογο αυτοματοποιημένων data services
  • Integration σε υπηρεσίες public cloud οι οποίες έχουν υλοποιηθεί σε VMware vCloud Air, Microsoft Azure, AWS και άλλες EMC-powered πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών cloud
  • Το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution μπορεί να κτιστεί σε συστήματα VCE Vblock και VSPEX, για ακόμη ταχύτερη υλοποίηση
  • Κορυφαίο επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών EMC gold standard

Η EMC έχει επενδύσει χιλιάδες ώρες μελέτης και σχεδιασμού για τη δημιουργία του Enterprise Hybrid Cloud Solution, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να αξιοποιήσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει (time to value). Μεταξύ των βασικών σχεδιαστικών χαρακτηριστικών περιλαμβάνονται:

  • End-to-end διαδικασία δοκιμών και πιστοποίησης, ώστε να διασφαλισθεί ότι όλα τα components λειτουργούν μαζί όπως πρέπει
  • Αρχιτεκτονική αναφοράς / βέλτιστες πρακτικές για ταχύτερη υλοποίηση
  • Εκατοντάδες workflows βασισμένα στα πιο συνηθισμένα σενάρια εργασίας (use cases), για την καλύτερη υλοποίηση του μοντέλου self-service delivery
  • Custom design templates που προσφέρουν προκαθορισμένα service levels υποδομών θα διαφορετικές εφαρμογές

Υποστήριξη του κορυφαίου Cloud Platform Software

Το 2015, η EMC σχεδιάζει να προσφέρει το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution με δυνατότητα υλοποίησης σε πλατφόρμα είτε Microsoft, είτε OpenStack. Η λύση της EMC για την τεχνολογία Microsoft Cloud Platform θα σχεδιαστεί με τρόπο που θα επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν εύκολο integration των on-premise εφαρμογών EMC storage και του Windows Server Hyper-V με το Microsoft Azure, ώστε να έχουν την ευελιξία που απαιτείται για την ανάπτυξη και τη διαχείριση διαφόρων εφαρμογών και workloads σε περιβάλλον hybrid υποδομών.

Η EMC υποστηρίζει τις τεχνολογικές επιλογές των πελατών της και δεσμεύεται να τους βοηθήσει να πετύχουν στην ανάπτυξη των υποδομών hybrid cloud, ανεξαρτήτως της πλατφόρμας που θα επιλέξουν. Με τη δυνατότητα επιλογής Microsoft ή OpenStack για την υλοποίηση του Enterprise Hybrid Cloud Solution, η EMC επιτρέπει στους πελάτες της να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα και την αξία που έχει και η υλοποίηση του EMC Enterprise Hybrid Cloud Federation SDDC Edition σε περιβάλλον VMware.

EMC Enterprise Hybrid Cloud Services

Η EMC παρουσιάζει μια σειρά νέες επαγγελματικές κι εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τους πελάτες να εγκαταστήσουν γρήγορα το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution στο εσωτερικό των υποδομών ΙΤ που διαθέτουν.

Ως ηγέτης στην Αγορά του cloud, η EMC έχει βοηθήσει περισσότερους από 15.000 πελάτες να επιταχύνουν την ανάπτυξη cloud, παρέχοντάς τους κορυφαία τεχνογνωσία σε επίπεδο υποδομών, λειτουργίας και εφαρμογών, σε κάθε φάση της υλοποίησης. Εκτός από τις νέες υπηρεσίες Αρχιτεκτονικής, Σχεδιασμού και Υλοποίησης (Architecture, Design and Implementation Services) λύσεων hybrid cloud, η EMC παρουσίασε επίσης μια σειρά νέες επαγγελματικές υπηρεσίες (Professional Services), με στόχο την απλοποίηση του cloud σε κάθε επίπεδο:

  • EMC Managed Services for Enterprise Hybrid Cloud:  υπηρεσίες ολοκληρωμένης διαχείρισης της λειτουργίας εταιρικών Hybrid Cloud, βάσει συγκεκριμένων SLAs.  Οι υπηρεσίες διαχείρισης προσφέρονται είτε onsite, είτε offsite για διάστημα ενός ή περισσοτέρων ετών.
  • EMC Cloud Advisory Service: συμβουλευτική υπηρεσία για την ανάλυση των απαιτήσεων μιας εφαρμογής, ώστε να προσδιοριστεί εάν είναι κατάλληλη να μεταφερθεί στο cloud, και στη συνέχεια εύρεση των κατάλληλων public ή private clouds, με βάση τις εκάστοτε λειτουργικές και οικονομικές απαιτήσεις. 
  • EMC IT Transformation Workshop: δωρεάν επικοινωνία με ειδικούς συμβούλους της EMC, με στόχο την οριοθέτηση συγκεκριμένων βημάτων και προτεραιοτήτων για το μετασχηματισμό του IT σε επίπεδο service strategy, εφαρμογών, μοντέλου λειτουργίας και υποδομών, και τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς (benchmark) σε σχέση με άλλους παίκτες της Αγοράς και άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις.
  • Education Services: Για τους πελάτες που επιθυμούν να διαχειριστούν εσωτερικά τη λειτουργία του EMC Enterprise Hybrid Cloud τους, η EMC προσφέρει μια σειρά εκπαιδευτικά σεμινάρια που βοηθούν τους υπεύθυνους ΙΤ να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητας.

Διαθεσιμότητα

Tο EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution Federation SDDC Edition with VMware είναι ήδη σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας.

Σχόλια πελατών της EMC:

Mike Somerville, Manager of Systems Support & Chief Cloud Evangelist University of San Diego & President, VCE User Group

 «Σε συνεργασία με την EMC, διερευνούμε τη στρατηγική μας όσον αφορά το hybrid cloud, με στόχο να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις σημαντικές επενδύσεις που έχουμε ήδη κάνει στον τομέα του ΙΤ, ώστε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την ερευνητική μας δραστηριότητα, την εκπαίδευση των φοιτητών μας, αλλά και το επίπεδο των διοικητικών μας υπηρεσιών. Είμαι βέβαιος πως η δημιουργία ενός hybrid cloud με την EMC μπορεί να εξασφαλίσει την ευελιξία, τις επιδόσεις και το scalability που απαιτούνται στα πιο κρίσιμα συστήματα ΙΤ του πανεπιστημίου και στις εφαρμογές cloud που χρησιμοποιούμε, καλύπτοντας ταυτόχρονα και τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες μας σε εφαρμογές κινητών.  Ως παλιοί πελάτες της EMC και της VCE, πιστεύουμε ότι και οι δύο εταιρείες μπορούν να υποστηρίξουν το όραμα, την τεχνολογία και τις υπηρεσίες που χρειάζεται το πανεπιστήμιο, ώστε να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες cloud».

Alex Patent, Αντιπρόεδρος Global Infrastructure Architecture στη Nielsen

«Οραματιζόμαστε το hybrid cloud ως έναν καλύτερο τρόπο να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας προσφέροντας έναν τεράστιο αριθμό on-premise και cloud εφαρμογών, οι οποίες θα μπορούν να τρέχουν σε ασφαλείς εταιρικές υποδομές και πάνω από οποιονδήποτε τύπο συσκευής. Η EMC έχει το όραμα, την τεχνολογία και τις υπηρεσίες που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πιο γρήγορα απΆ όσο πιστεύαμε αρχικά. Είναι σε θέση να μας προσφέρει τα εργαλεία και τα μέσα που απαιτούνται, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε αξιόπιστες υπηρεσίες cloud, απαραίτητες για την καινοτομία στο τομέα μας».

Σχόλια Αναλυτών:


Laura DuBois, Program Vice President, IDC

«Το Hybrid cloud δίνει στις επιχειρήσεις και τα τμήματα ΙΤ τη δυνατότητα να αποκτήσουν την απαιτούμενη ευελιξία ώστε να εξυπηρετούν πολλά και διαφορετικά workloads. Ένα καλά σχεδιασμένο hybrid cloud θα πρέπει να επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφέρουν στους χρήστες των ΙΤ υποδομών τους τη δυνατότητα να επιλέγουν τη συσκευή που προτιμούν για κάποια υπηρεσία ή εφαρμογή, είτε αυτή τρέχει από το ιδιόκτητο data center, είτε από κάποιο public cloud. Οι λύσεις Hybrid cloud, όπως το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution, επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τον έλεγχο και την ασφάλεια των υποδομών τους, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στο τμήμα ΙΤ να μετατραπεί σε broker εφαρμογών και υπηρεσιών, αξιοποιώντας μια λογική self-service και αυτοματισμούς οι οποίοι ανταποκρίνονται στην πολιτική ασφαλείας κάθε οργανισμού».

Σχόλια συνεργατών της VMware

Scott Collison, Αντιπρόεδρος, VMware vCloud Air Business Unit, VMware Corporation

«Η EMC και η VMware συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού με στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να γίνουν αποκτήσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στον τομέα τους, μέσα από την αξιοποίηση των hybrid clouds. Με το Federation Software-Defined Data Center Solution και το VMware® vCloud™ Air, οι πελάτες μπορούν εύκολα και με ασφάλεια με εκτείνουν τα data centers στο cloud, υιοθετώντας λύσεις hybrid cloud βασισμένες στα εργαλεία που ήδη γνωρίζουν και χρησιμοποιούν σήμερα».

Σχόλια συνεργατών της Microsoft:

Garth Fort, Γενικός Διευθυντής, Cloud & Enterprise Partner Marketing, Microsoft Corporation

«Είμαστε ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε με την EMC προκειμένου να προσφέρουμε λύσεις hybrid cloud οι οποίες συνδυάζουν τις καλύτερες τεχνολογίες storage της EMC με τις δυνατότητες και την ωριμότητα του Microsoft Cloud, παρέχοντας στις επιχειρήσεις μια ενιαία πλατφόρμα η οποία καλύπτει και το ιδιόκτητο datacenter, και το public cloud. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία μας με την EMC, οι κοινοί μας πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ταχύτερα, να καινοτομήσουν στον τομέα τους, και φυσικά να πάρουν το μέγιστο από τις επενδύσεις που έχουν ήδη κάνει στο IT».

Σχόλια εκπροσώπων του Open Stack:

Jonathan Bryce, Διευθύνων Σύμβουλος, Open Stack Foundation

«Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν το OpenStack, ως την πλατφόρμα επιλογής για open source cloud software. Οργανισμοί διαφόρων ειδών, από αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι εταιρείες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και κρατικές υπηρεσίες, ανακαλύπτουν ότι το OpenStack είναι η ιδανική πλατφόρμα για την ανάπτυξη των υπηρεσιών υποδομής που έχουν ανάγκη οι σημερινοί application developers”.

Σχόλια στελεχών της EMC

Josh Kahn, EMC Senior Vice President στοτμήμα Global Solutions

«Πολλές φορές, οι πελάτες αισθάνονται την ανάγκη να θυσιάσουν κάποιες επιλογές προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην ανάπτυξη ενός hybrid cloud. Όμως, πίσω από ό,τι φαίνεται απλό και γρήγορο κρύβονται πολλές πτυχές. Για το σχεδιασμό του EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution αφιερώσαμε χρόνο, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να δώσουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ταχύτατη ανάπτυξη ενός hybrid cloud χωρίς να χρειαστεί να κάνουν κάποια τέτοια θυσία. Όμως ο μετασχηματισμός του IT μέσα από την αξιοποίηση των hybrid clouds είναι κάτι περισσότερο από τεχνολογία. ΓιΆ αυτό η EMC προσφέρει στους πελάτες της την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτούνται σε επίπεδο υπηρεσιών, βοηθώντας έτσι τους CIOs να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να αξιοποιήσουν καλύτερα τη φιλοσοφία του IT-as-a-Service».