Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, ομιλία με θέμα «Introduction to Ethical Hacking», που προσέλκυσε πρωτοφανή αριθμό φοιτητών και άλλων ενδιαφερόμενων.

 

 

 

 

 

Εισηγητές της συγκεκριμένης ομιλίας ήταν η Εταιρεία Odyssey Consultants Ltd. Και συγκεκριμένα ο κ. ¶γγελος Πριντεζης, Team Leader και Research Analyst του Ithaca Labs. O κ. Πρίντεζης παρουσίασε στους παρευρισκομένους όλες τις βασικές θεωρητικές γνώσεις και μεθοδολογίες του Penetration testing. Στη δεύτερη φάση της ομιλίας, πραγματοποίησε σε πραγματικό χρόνο ένα penetration testing σενάριο, το οποίο διαδραματίστηκε σε ένα περιβάλλον e-shop.

Οι φοιτητές παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον την όλη ομιλία. Διατύπωσαν πλήθος ερωτήσεων και προτάσεων σχετικά με θέμα του Ethical Hacking αλλά και της Ασφάλειας δικτύων γενικότερα. Οι απαντήσεις του κ. Πρίντεζη ανατροφοδότησαν μια πολύ ζωντανή συζήτηση. Παράλληλα το κομμάτι της ζωντανής παρουσίασης του penetration testing έκανε την καλύτερη εντύπωση, τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από αποτελεσμάτων.  

Το Mediterranean College είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παρέχει προπτυχιακό πρόγραμμα στα  Δίκτυα και την ασφάλεια Η/Υ.  Ειδικά  τo μεταπτυχιακό του πρόγραμμα επικεντρώνεται στη διαχείριση, στην ασφάλεια των δικτύων αλλά και στα ασύρματα δίκτυα.         Οι σπουδαστές του παρακολουθούν ειδικά μαθήματα ασφάλειας δικτύων στα οποία εκπαιδεύονται και σε περιπτώσεις  Ethical Hacking (με δυνατότητα πιστοποίησης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College είναι πιστοποιημένη Ακαδημία της Cisco. Σε συνεργασία με το Mediterranean Professional Studies και  τα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης που παρέχει,  οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν τις περιζήτητες πιστοποιήσεις CCNA, CCNP και CCNA Security.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Αθήνα:

Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600

Θεσσαλονίκη:

Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310 287779 / 2310 547708-808,

Web: www.medcollege.edu.gr