Για τον μήνα Ιούνιο υπήρξαν ενημερώσεις ασφάλειας για περισσότερες από 100 σημαντικές ευπάθειες που εντοπίστηκαν στα πιο συνηθισμένα λογισμικά που είναι εγκατεστημένα σε τερματικά με Windows, με κάθε μία από αυτές τις ευπάθειες να εκπροσωπεί μία ευκαιρία για τους κυβερνοεγκληματίες να παραβιάσουν εταιρικά δίκτυα. Με το νέο ClientSecurityPremium, η F-Secure κάνει ευκολότερη από ποτέ για τις επιχειρήσεις την κάλυψη των κενών ασφάλειας λογισμικού που συμβιβάζουν την ασφάλεια των δεδομένων – και να παρέχουν μεγαλύτερη κάλυψη για νέα ανακαλυπτόμενα κενά που δεν έχουν καλυφθεί.

 

Οι παραβιάσεις των δεδομένων μέσω των ευπαθειών λογισμικού κοστίζουν στις επιχειρήσεις χιλιάδες, ακόμη και εκατομμύρια ευρώ ανά χρόνο. Οι κυβερνοεγκληματίες που στοχεύουν να διεισδύσουν στα εταιρικά δίκτυα χρησιμοποιούν 2 κυρίως τρόπους: Στέλνουν στοχευμένα email με κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία τα οποία είναι προσαρμοσμένα να απευθύνουν έκκληση προς το θύμα ή επεξεργάζονται ιστοσελίδες που οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αρέσκονται στο να επισκέπτονται. Αφού εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες του εγκατεστημένου λογισμικού στα μηχανήματα των θυμάτων τους, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο μηχάνημα, μολύνοντας το με malware το οποίο κατασκοπεύει τον χρήστη και κλέβει δεδομένα.

 

“Πέρασε μόλις μία εβδομάδα που δεν ακούσαμε για μία νέα παραβίαση δεδομένων”, σχολιάζει ο MikkoParkkola, ProductManager της F-Secure. “Η καλύτερη άμυνα είναι μία διπλή προστασία. Για να επιδιορθωθούν ευπάθειες που είναι ήδη γνωστές και έχουν αντιμετωπιστεί από τους προμηθευτές λογισμικού, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να διατηρούν το λογισμικό τους ενημερωμένο. Και για να προστατευτούν από νέο malware που εκμεταλλεύεται ευπάθειες τις οποίες δεν γνωρίζουν οι προμηθευτές, οι επιχειρήσεις χρειάζονται προστασία εκμετάλλευσης ευπαθειών η οποία θα είναι βασισμένη στην συμπεριφορά της εφαρμογής που εκτελείται. Το F-SecureClientSecurityPremium κάνει και τα 2.”

 

“Οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν επιχειρήσεις, και το κόστος από μία και μόνο μόλυνση μπορεί να είναι σημαντικό, με απώλεια πληροφοριών, κλoπή χρημάτων,διακοπή εργασιών, διαδικασία καθαρισμού και για να μην αναφέρουμε τη καταστροφή που γίνεται σε μία επιχείρηση όταν τίθεται η φήμη της επιχείρησης σε κίνδυνο”, σχολιάζει ο PekkaUsva, VicePresident, CorporateSecurity της F-Secure. ΅ΓιΆαυτό έχει νόημα να λάβετε την καλύτερη διαθέσιμη προστασία.Ά

 

Η καλύτερη προστασία, πλέον ακόμη καλύτερη

Το F-Secure Client Security Premium περιλαμβάνει τον Software Updater,ο οποίος εξασφαλίζει ότι τα λειτουργικά συστήματα και οι εφαρμογές είναι ενημερωμένες. Προληπτικά κάνει τη σάρωση των υπολογιστών για ενημερώσεις ασφάλειας και επιδιορθώσεις που λείπουν και τις εφαρμόζει αυτόματα, με μία χειροκίνητη επιλογή η οποία είναι επίσης διαθέσιμη. Το 70 με 80% των 10 κορυφαίων malware που ανιχνεύτηκαν από τα Labs της F-Secure θα μπορούσαν να είχαν εμποδιστεί αν το λογισμικό ήταν ενημερωμένο, αποτυπώνοντας την ανάγκη της ενεργοποιημένης διαχείρισης επιδιορθώσεων που ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη.

 

Ο Software Updater χειρίζεται όχι μόνο ενημερώσεις των Windows, αλλά επίσης τις ενημερώσεις τρίτων εφαρμογών. Είναι σημαντικό επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ευπαθειών βρίσκονται σε thirdparty λογισμικό – πλοηγητές, plugins και άλλες εφαρμογές που εγκαθίστανται κατά μέρος του λειτουργικού συστήματος.

 

Το Client Security Premium ενισχύεται με την ειδική προστασία εκμετάλλευσης ευπαθειών από τον DeepGuard 5, την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας της F-Secure η οποία είναι βασισμένη στην ανάλυση συμπεριφοράς και η οποία συμπεριλαμβάνεται επίσης στο ClientSecurityStandard. Ο DeepGuard 5 επιβλέπει συνεχώς τις εφαρμογές για ύποπτη συμπεριφορά έτσι ώστε να σταματήσει τις προσπάθειες των κυβερνοεγκληματιών να εκμεταλλευτούν τα κενά ασφάλειας λογισμικού. Επειδή η προστασία είναι βασισμένη στην ανάλυση συμπεριφοράς παρά στην ευπάθεια λογισμικού, ο DeepGuard είναι ικανός να σταματήσει ακόμη και τις πιο νέες απειλές malware.

 

Ο συνδυασμός του F-SecureClientSecurityPremium, της βραβευμένης νικήτριας καλύτερης τεχνολογίας προστασίας* με την αυτόματη περιεκτικότητα των ενημερώσεων ασφαλείας του λογισμικού και η αυξημένη προστασία από την εκμετάλλευση ευπαθειών σε μία ολοκληρωμένη λύση το καθιστούν ξεχωριστό μεταξύ των εταιρικών λύσεων ασφάλειας σε τερματικά.

 

Με σταθερά υψηλά ποσοστά ανίχνευσης και αποδεδειγμένα χαμηλό αντίκτυπο στην απόδοση, το ClientSecurity προσφέρει κεντρικά διαχειριζόμενη ενεργή προστασία. Παρέχει εταιρικές θέσεις εργασίας με ενσωματωμένο antivirus, firewall, antispyware, σάρωση rootkit και έλεγχο συμπεριφοράς. Η βελτιωμένη προστασία πλοήγησης είναι συμβατή με όλους τους πλοηγητές και εμφανίζει στον τελικό χρήστη ποιές ιστοσελίδες είναι ασφαλείς προς πλοήγηση ενώ αυτόματα μπλοκάρει επιβλαβείς ιστοσελίδες.

 

Το F-Secure Client Security Premium και το Client Security Standard είναι διαθέσιμα μέσω του δικτύου συνεργατών της InterEngineering σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια

 

* Η F-Secure έλαβε το βραβείο για την καλύτερη προστασία του 2013, για την προστασία από μολύνσεις malware, από το ινστιτούτο AV-TEST.

 

www.av-test.org

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

SoftwareUpdater / DeepGuard 5 campaign page:

http://campaigns.f-secure.com/software-updater/index.html

 

F-Secure Client Security:

http://www.f-secure.com/en/web/business_global/products/desktops/overview