Το νέο F-Secure Protection for Business της F-Secure  αναβάθμισε την behavior-based διαδικασία αποκλεισμού για Windows και Mac ώστε να παρέχει στις εταιρείες την προστασία που χρειάζονται από τις σύγχρονες απειλές.

Σήμερα, ο παγκόσμιος πάροχος ασφάλειας στο κυβερνοχώρο F-Secure ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της ναυαρχίδας Endpoint Security Suite, Protection Service for Business. Η νέα έκδοση βελτιώνει την βραβευμένη Endpoint Protection τεχνολογία της F-Secure προσφέροντας καλύτερες δυνατότητες behavior-based αποκλεισμού για Windows και Mac για την προστασία τους ενάντια σε πραγματικές απειλές που χρησιμοποιούνται από τους εισβολείς/επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με το 2017 Risk Barometer της Allianz, οι εταιρείες αναφέρουν τα περιστατικά στον κυβερνοχώρο ως τον τρίτο μεγαλύτερο κίνδυνο για την επιχείρησή τους. * Και με βάσιμους λόγους. Οι ερευνητές της ασφάλειας εντοπίζουν νέες απειλές κακόβουλου λογισμικού κάθε μέρα, με τα Mac συστήματα να γίνονται δημοφιλείς στόχοι. Περισσότερα κακόβουλα λογισμικά σε Mac εντοπίστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 από ό, τι το 2016, με το spyware να αντιπροσωπεύει το 60% του νέου κακόβουλου λογισμικού, ακολουθούμενο από τραπεζικά Trojans (20%) και ransomware (16%). Περίπου το ένα τρίτο αυτού του νέου κακόβουλου λογισμικού ανακαλύφθηκε σε στοχευμένες επιθέσεις εναντίον εταιρειών. **

«Οι εταιρείες έχουν αρκετά ΙΤ προβλήματα και χωρίς τις απειλές από το διαδίκτυο, οπότε η αντιμετώπιση αυτών πάνω από όλα τα άλλα είναι επίπονη», δήλωσε ο Sean Sullivan, σύμβουλος ασφάλειας της F-Secure. «Η υπερβολική επένδυση στην προστασία μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητα και να καταναλώσει πόρους, αλλά η επένδυση λίγων λειτουργεί μόνο έως ότου πρέπει να εξηγήσετε μια ransomware μόλυνση σε έναν επενδυτή, έναν προϊστάμενο, ή ακόμα χειρότερα, στους πελάτες. Το κόλπο για την εξασφάλιση της ασφάλειας στις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις είναι να διασφαλιστεί ότι μπορεί να κλιμακωθεί για να συμβαδίσει τόσο με την ανάπτυξη της εταιρείας όσο και με το ευρύ φάσμα απειλών που προσελκύει η ανάπτυξη.»

Το Protection Service for Business είναι μια λύση ασφάλειας που βασίζεται στο Cloud και είναι εύκολη στην υλοποίησή της, αλλά περιεκτικό αρκετά ώστε να παρέχει στις επιχειρήσεις την προστασία που χρειάζονται. Περιλαμβάνει την τεχνολογία Endpoint Protection που κέρδισε το βραβείο καλύτερης προστασίας AV-TEST 5 φορές τα τελευταία 6 χρόνια, έτσι ώστε οι εταιρείες να έχουν την πεποίθηση ότι λαμβάνουν την καλύτερη προστασία για τα χρήματά τους.

Το νέο Protection Service for Business είναι η πρώτη λύση της F-Secure με ενσωματωμένη την τεχνολογία XFENCE. Η F-Secure κυκλοφόρησε το XFENCE ως beta εργαλείο για τους power users τον περασμένο Απρίλιο, *** και έχει πλέον ενσωματώσει τις δυνατότητες του XFENCE στο Protection Service for Business για Mac. Το F-Secure XFENCE αποτρέπει σε διαδικασίες και εφαρμογές την πρόσβαση σε αρχεία, δεδομένα, ακόμα και μικρόφωνα, πληκτρολόγια και κάμερες χωρίς την άδεια του χρήστη. Βασικά λειτουργεί ως τείχος προστασίας (Firewall) για αρχεία, για παράδειγμα, εμποδίζοντας τα ransomware από την κρυπτογράφηση αρχείων σε μολυσμένες συσκευές.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει πολλές άλλες αναβαθμίσεις, όπως:

  • Νέα έκδοση της DeepGuard behavior-based μηχανής ανίχνευσης για Windows, η οποία διαθέτει πλέον εκτεταμένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με κακόβουλα αρχεία και διαδικασίες χωρίς την προτροπή των χρηστών.
  • Αναβαθμισμένο τείχος προστασίας που διαθέτει καλύτερη συμβατότητα με third-party εφαρμογές και συσκευές, καθώς και ένα σύνολο F-Secure κανόνων για την αντιμετώπιση απειλών, όπως self-propagating ransomware και lateral movement.
  • Βελτιωμένη διαχείριση προφίλ για τη διευκόλυνση των διαχειριστών να κάνουν προγραμματισμένες σαρώσεις, ομαδοποίηση προφίλ, product filtering και πολλά άλλα.
  • Νέα λειτουργία ελέγχου συσκευών που εμποδίζει τη χρήση μη εξουσιοδοτημένου υλικού, όπως USB sticks, εξωτερικούς σκληρούς και κάμερες.

Σύμφωνα με τον Jarno Niemelä, Επικεφαλή Ερευνητή στα Labs της F-Secure, ο behavior-based αποκλεισμός αποτελεί βασική δυνατότητα για την καταπολέμηση της αυξανόμενης χρήσης προηγμένων τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

«Ο χρόνος που απαιτείται για τους κοινούς εγκληματίες στον κυβερνοχώρο να υιοθετήσουν τεχνικές αιχμής από τα έθνη-κράτη και άλλους προηγμένους επιτιθέμενους έχει μειωθεί από χρόνια σε μήνες και τα βασικά μέτρα ασφαλείας όπως οι υπογραφές δεν είναι πια αρκετά», δήλωσε ο Niemelä. «Αυτή η τάση δεν φαίνεται να επιβραδύνεται στο άμεσο μέλλον. Έτσι, ο αποκλεισμός  επιθέσεων με βάση τη συμπεριφορά και όχι την εμφάνισή τους είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για την ασφάλεια, και αυτό προσφέρει η τεχνολογία μας».

“H συναρπαστική νέα έκδοση του PSB επιδεικνύει για άλλη μία φορά την νοοτροπία της F-Secure να σκέπτεται μπροστά, παραδίδοντας προστασία με την τεχνολογία του αύριο”, σχολιάζει ο Josmaarten Swinkels – Inter Engineering CEO. “Οι συνεργάτες και τελικοί πελάτες μας αποφάσισαν να εμπιστεύονται εμάς οπότε πρέπει να αποδίδουμε και ακριβώς αυτό κάνουμε”.

To Protection Service for Business είναι μια διαχειριζόμενη λύση διαθέσιμη μέσω του εξουσιοδοτημένου δικτύου συνεργατών μεταπωλητών.

*Πηγή: https://www.agcs.allianz.com/assets/PDFs/Reports/Allianz_Risk_Barometer_2017_EN.pdf

**Πηγή: http://business.f-secure.com/more-mac-malware-than-ever-before

***Πηγή: https://press.f-secure.com/2017/04/06/f-secure-acquires-little-flocker-to-provide-next-generation-mac-protection/