Το Συνέδριο Βιομηχανικής Κυβερνοασφάλειας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας ηγέτες της βιομηχανίας, εμπειρογνώμονες σε θέματα κυβερνοασφάλειας και επαγγελματίες, για να συζητήσουν τις προκλήσεις στη διαφύλαξη κρίσιμων υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις.

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, περιελάμβανε μια σειρά από κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις σε πάνελ, διαδραστικές παρουσιάσεις και ευκαιρίες δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τάσεις, τεχνολογίες και στρατηγικές για την προστασία των βιομηχανικών διαδικασιών από απειλές στον κυβερνοχώρο.

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, προσήλθε και απευθύνθηκε στο κοινό με μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία. “Ενσωματώνουμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες στην ελληνική πραγματικότητα. Eπίσης, υπάρχει ένας νέος νόμος από την περασμένη Πέμπτη, που εισάγει την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, για να καλύψει περίπου 2.500 φορείς που υπάγονται στην εποπτεία της όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια: δημόσιος τομέας, κρίσιμες υποδομές, παραγωγή ενέργειας, βιομηχανία, παραγωγή τροφίμων, μεταφορές κ.λπ.

Τα κυριότερα σημεία του 4ου Συνεδρίου Κυβερνοασφάλειας OT συστημάτων περιλαμβάνουν:

  • Oμιλίες εμπειρογνωμόνων: Ο κ. Andrew Ginter από την Waterfall Security και ο κ. Konstantin Rogalas από την Honeywell Connected Enterprise Cybersecurity μεταξύ άλλων διακεκριμένων ομιλητών, μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με το εξελισσόμενο τοπίο της βιομηχανικής κυβερνοασφάλειας και τη σημασία της συνεργασίας για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας των κρίσιμων υποδομών.
  • Διαδραστικές παρουσιάσεις: Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αποκτώντας πρακτικές γνώσεις σχετικά με την οδηγία NIS2 και τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες από τον κ. Αλεξάκη, Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας της Ελλάδας και τον κ. Μουλίνο από τον ENISA.
  • Η συζήτηση μεταξύ των CISOs κκ. Συμεών Μυστακίδη, Νικόλαου Πέππα, Χρήστου Συγγελάκη, Ελευθέριου Τζελέπη, εκπροσώπων μερικών από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες βιομηχανίες στην Ελλάδα, ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του συνεδρίου.
  • Ευκαιρίες δικτύωσης: Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν με ομότιμους, εμπειρογνώμονες του κλάδου και παρόχους λύσεων, προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων.

 

Το 4ο Συνέδριο OT Cybersecurity προσέλκυσε σχεδόν 100 συμμετέχοντες από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών της κυβερνοασφάλειας, διευθυντών λειτουργίας και εγκαταστάσεων, διευθυντών πληροφορικής αλλά και μηχανικών βιομηχανικών συστημάτων ελέγχου. Εκπροσωπήθηκαν εταιρείες όπως η ΔΕΗ, MΟΤΟΡ ΟΪΛ, HELLENIQ ENERGY, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ, AIA, ΑΛΟΥΜΙΛ και άλλες. Το συνέδριο παρείχε μια πλατφόρμα για ουσιαστικές συζητήσεις και συνεργασίες.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την πολύ μεγάλη επιτυχία του 4ου OT Cybersecurity Conference“, δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλας, Διευθύνων Σύμβουλος της INTEC S.A. “Το συνέδριο παρείχε μια μοναδική ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των προκλήσεων κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική και να συνεχίσουμε να προωθούμε την αποστολή της διασφάλισης κρίσιμων υποδομών και βιομηχανιών στην ψηφιακή εποχή. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τους εταίρους μας Honeywell και Waterfall Security Solutions. Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε και του χρόνου”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 4o OT Cybersecurity Conference, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.intec.gr/en/otcyber .