Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί πολύ σημαντικές αλλαγές στα δίκτυα ευρείας περιοχής. Τίποτα όμως δεν είναι πιο σημαντικό από την τεχνολογία software-defined WAN (SD-WAN) η οποία ήρθε και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και υλοποιούμε τη συνδεσιμότητα πολλαπλών απομακρυσμένων δικτύων μεταξύ τους. Το παραδοσιακό WAN που αποτελείται από πολλαπλές συσκευές στοιβαγμένες σε ένα rack με ασύμβατη διαχείριση και ανομοιογενείς συνδέσεις μεταξύ τους, είναι πλέον ξεπερασμένο.

Performance Technologies
www.performance.gr
info@performance.gr

 

 

 Η απάντηση στη σημερινή ψηφιακή εποχή, του cloud, του mobility, αλλά και της ανάγκης για αξιόπιστη αλλά και γρήγορη διασύνδεσης, είναι μια software προσέγγιση ή αλλιώς το SD-WAN και πιο συγκεκριμένα το SD-WAN της VMware που προσφέρει η Performance Technologies.

Πολλές ομάδες πληροφορικής μεγάλων οργανισμών, αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση με σκοπό να απλοποιήσουν τα δίκτυά τους, να αυξήσουν την ευελιξία αυτών και να βελτιώσουν την απόδοση των εφαρμογών. Επιπρόσθετα, στον απόηχο της πανδημίας, το 62% των ομάδων πληροφορικής, ανέφεραν ότι τα budget τους μειώθηκαν, με το 71% να δείχνει ότι μόλις το 10% ή λιγότερο του συνολικού εταιρικού προϋπολογισμού προοριζόταν για το IT.

Επιπλέον, οι άνθρωποι του IT δίνουν καθημερινά, μια δύσκολη μάχη καθώς λόγο του παρωχημένου σε πολλές περιπτώσεις WAN εξοπλισμού τους, αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε όλους τους τομείς, όπως η πολυπλοκότητα, η επεκτασιμότητα, η απόδοση εφαρμογών, η αρχιτεκτονική και η ασφάλεια.

Ποια είναι, λοιπόν, η εναλλακτική; Το VMware SD-WAN, το οποίο προσφέρει next level υπηρεσίες για όλη την επιχείρηση και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη. Πολλές επιχειρήσεις στρέφονται στο SD-WAN για έξι βασικούς λόγους:

  1. Βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική cloud – Το VMware SD-WAN δίνει την δυνατότητα στους υπεύθυνους IT να αξιοποιήσουν ευρυζωνικές συνδέσεις internet για να δημιουργήσουν ασφαλείς συνδέσεις υψηλής απόδοσης από τον βασικό τομέα στο cloud.

Για παράδειγμα, το VMware SD-WAN παρέχει πρόσβαση υψηλής απόδοσης σε εφαρμογές cloud και Infrastructure as a Service (IaaS), συνδέοντας υποκαταστήματα (branches) σε cloud μέσω των VMware SD-WAN Gateways. Αυτές οι “πύλες” φιλοξενούνται από VMware Points of Presence (POPs), τοποθετημένα κοντά στις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν.

  1. Απλοποιημένη ανάπτυξη – Οι λύσεις SD-WAN υποστηρίζονται από αυτοματοποίηση και κεντρικό provisioning που επιταχύνουν το deployment και ελαχιστοποιούν την απαίτηση παρουσίας προσωπικού σε απομακρυσμένες τοποθεσίες – παρέχοντας μέγιστη επιχειρηματική ευελιξία.

Για παράδειγμα, ένα VMware SD-WAN rollout, ξεκινά με το deployment μιας μικρής συσκευής VMware SD-WAN Edge, σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, που συνδέεται με το κεντρικό Hub Edge στο data center του οργανισμού. Αυτό απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη μίας τοποθεσίας, τροφοδοτώντας τη γρήγορη και αποτελεσματική επέκταση δικτύου νέων τοποθεσιών (sites).

  1. Οικονομική ευχέρεια – Καθώς οι ομάδες ΙΤ έρχονται αντιμέτωπες με μειωμένα budget, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν το ξεπερασμένο WAN τους, το οποίο δεν μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας ή προσιτές λύσεις, που συνδέουν τα branches της εταιρείας με το data center τους.

Αντίθετα, το VMware SD-WAN τους δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετούν γρήγορα, εύκολα και οικονομικά τις ανάγκες για διασύνδεση και καλύτερη υποστήριξη των νέων branches. Αυτό μειώνει το κόστος προσωπικού IT για κάθε απομακρυσμένη τοποθεσία και δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες IT να επιλέξουν από πολλές προσιτές επιλογές ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet.

  1. Έλεγχος και traffic steering – Δυστυχώς, τα παραδοσιακά WAN δεν παρέχουν την ορατότητα και τον έλεγχο για ενοποιημένη λειτουργική εμπειρία.

Αξιοποιώντας το VMware SD-WAN, οι ομάδες πληροφορικής έχουν πλήρη έλεγχο του δικτύου τους, αξιοποιώντας τεχνολογίες analytics σε πραγματικό χρόνο που παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την ποιότητα των κυκλωμάτων τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το SD-WAN βοηθά επίσης στην ιεράρχηση της δικτυακής κυκλοφορίας (network traffic) με εξειδικευμένους αλγόριθμους συντονισμού της κίνησης, αλλάζοντας δυναμικά τις ροές για την υποστήριξη των μεταβαλλόμενων συνθηκών του δικτύου.

  1. Βελτιωμένη ασφάλεια – Η εκτεταμένη εμβέλεια του cloud μπορεί να κάνει τα δίκτυα ευάλωτα σε απειλές ασφαλείας. Οι ομάδες IT απαιτούν μια λύση ασφαλείας που να καλύπτει πλήρως το εταιρικό περιβάλλον και την απομακρυσμένη πρόσβαση από κινητές συσκευές και από το cloud. Επιπλέον, πρέπει να πραγματοποιούν τμηματοποίηση δικτύου (network segmentation) όταν η κίνηση δεδομένων, από διαφορετικούς πελάτες ή/και επιχειρηματικές οντότητες, πρέπει να απομονώνεται.

Αξιοποιώντας το VMware SD-WAN, μπορούν να αξιοποιήσουν πολλές ενσωματωμένες δυνατότητες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας εκτέλεσης τμηματοποίησης του δικτύου (network segmentation). Επιπλέον, τους δίνει τη δυνατότητα να εκτελούν λειτουργίες ασφαλείας τρίτων ως VNF, κάτι που τους παρέχει επιλογές για να ελαχιστοποιήσουν την επιφάνεια επίθεσης του δικτύου τους και να μειώσουν τις παραβιάσεις. Τέλος, μειώνει το κόστος και τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια πληθώρα προμηθευτών ασφάλειας.

  1. Ποιότητα εμπειρίας – Για να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές τους από οπουδήποτε και να μεγιστοποιήσουν την ποιότητα της εμπειρίας τους, οι τελικοί χρήστες (εργαζόμενοι), χρειάζονται μια υποδομή που να παρέχει αξιόπιστη συνδεσιμότητα, την οποία η τρέχουσα υποδομή WAN δεν μπορεί να προσφέρει.

Αντίθετα, το VMware SD-WAN προσφέρει εγγυημένη απόδοση εφαρμογών των αντίθεση με το παραδοσιακό WAN μοντέλο, με αποκατάσταση σε πραγματικό χρόνο και traffic steering, διασφαλίζοντας βελτιωμένη ποιότητα εμπειρίας.

Μάθετε περισσότερα: https://www.performance.gr/vmware-sd-wan/

Επικοινωνήστε σήμερα  με την Performance και αναπτύξτε τα υποκαταστήματά σας, δώστε πρόσβαση στους χρήστες και τους πελάτες σας οπουδήποτε και οποτεδήποτε, προσφέρετε κορυφαία εμπειρία χρήσης υλοποιώντας την κορυφαία λύση VMware SD-WAN


Σχετικά με την Performance Technologies

Η Performance Technologies έχει πιστοποιηθεί ως VMware Principal Partner, το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας του προγράμματος συνεργατών της VMware. Η Εταιρεία διαθέτει όλες τις τεχνικές πιστοποιήσεις και έχει αποδείξει τις ικανότητές της στην αξιολόγηση, στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση, διαχείριση και υποστήριξη σύγχρονων Software Defined Data Centers & Networking λύσεων. Σε στενή συνεργασία με την VΜware από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, σταδιακά καθιερώθηκε στην Ελλάδα ως ο «ειδικός στο Virtualization» και Cloud Services Building & Automation, έχοντας σχεδιάσει, εκτελέσει και υποστηρίξει έργα που αξιοποιούν αυτές τις τεχνολογίες σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς δημοσίου, και λειτουργώντας ως έμπιστος σύμβουλος σε θέματα μετασχηματισμού υποδομών πληροφορικής με χρήση του virtualization και private and public cloud services.. Η Performance είναι ο επίσημος subcontractor της VMware για παροχή υπηρεσιών στις παραπάνω τεχνολογίες στην Ελλάδα και αποτελεί  επίσημο εκπαιδευτικό κέντρο της VMware για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ως VMware Authorized Training Center (VATC) παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων σε όλες τις τεχνολογίες και λύσεις της VMware.