Σε μια εποχή που η ανάγκη για εξωστρέφεια στις επιχειρήσεις είναι σχεδόν συνυφασμένη με τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους ενώ την ίδια στιγμή οι απειλές από το ηλεκτρονικό έγκλημα αποτελούν καθημερινό κίνδυνο, η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου, αξιόπιστου και ασφαλούς συστήματος Διαχείρισης Ταυτότητας και Πρόσβασης Identity and Access Management” (IAM), αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το τμήμα ΙΤ κάθε οργανισμού.

Angelo Gentili
Business Development Manager PartnerNET
www.partnernet.gr

Ο ΙΤ manager σήμερα καλείται να καθορίσει την κατάλληλη στρατηγική διαχείρισης και πρόσβασης που από τη μια θα διαθέτει ισχυρούς ελέγχους ασφαλείας, από την άλλη όμως θα επιταχύνει τη διαδικασία επαλήθευσης ταυτότητας των χρηστών για να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητά τους.

 Οι προκλήσεις σε μια εποχή νέων δεδομένων

Η μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις τη δεδομένη στιγμή είναι να μπορούν να προσφέρουν άμεση πρόσβαση για εργαζόμενους και συνεργάτες σε κάθε πληροφορία και δυνατότητα που καθορίζεται προσβάσιμη σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας και ταυτόχρονα να απαγορεύει κάθε πρόσβαση σε όσους δεν έχουν την εξουσιοδότηση ή κακόβουλες προσπάθειες εισόδου στα εταιρικά συστήματα.

Οι τεχνολογίες Cloud και mobile επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να είναι πιο ευέλικτες και αποδοτικές. Οι εργαζόμενοι περνούν πλέον πέρα από την προστασία των firewalls και των φυσικών φραγμών και έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε, αλληλοεπιδρώντας μέσω πολλαπλών καναλιών με τις εταιρίες τους και με πελάτες και ανακαλύπτοντας συνεχώς νέους τρόπους και λύσεις που τους προσφέρουν νέες δυνατότητες.

 Γιατί είναι σημαντικό ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο ΙΑΜ

Αυτές οι εκπληκτικές ευκαιρίες έχουν φέρει την παραδοσιακή ασφάλεια που προστατεύει τα σημεία εισόδου και εξόδου ενός καθορισμένου δικτύου σε οριακά σημεία. Για να συμβαδίσουν με τις σύγχρονες απειλές, οι επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν ένα διαφορετικό μοντέλο, το οποίο θέτει την εξακρίβωση της ταυτότητας στο επίκεντρο του μοντέλου ασφαλείας τους. Τα επιχειρηματικά οφέλη του IAM είναι σημαντικά καθώς:

  • Μειώνεται ο κίνδυνος παραβίασης των δεδομένων
  • Παρέχει κεντρικό έλεγχο πρόσβασης
  • Διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τις πολιτικές της εταιρίας
  • Βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη
  • Μειώνει τα κόστη της επιχείρησης

Η ανάγκη για ένα εξελιγμένο αλλά ταυτόχρονα απλό και αξιόπιστο σύστημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν λάβουμε υπόψη μας ότι θα πρέπει αυτό το σύστημα να μας δίνει τη δυνατότητα διαβαθμισμένης πρόσβασης ανάλογα με το πώς καθορίζεται αυτή από την πολιτική της εταιρίας για κάθε εργαζόμενο.

Με την ανάπτυξη των cloud based λογισμικών σήμερα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε σημαντικές και «ευαίσθητες» εταιρικές εφαρμογές απ΄ όπου κι αν βρίσκεται, όποια ώρα της ημέρας επιθυμεί και από όποια συσκευή επιθυμεί. Αυτό πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για τους οργανισμούς καθώς συστήματα διαχείρισης που είναι ελλιπή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων ή διαρροή πληροφοριών που ενδέχεται να βλάψει την εταιρία.

Οι λύσεις IAM περιλαμβάνουν SSO (single sign-on), έλεγχο ταυτότητας ή έλεγχο πολλαπλών παραγόντων (MFA) και διαχείριση πρόσβασης, καθώς και κατάλογο για την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων ταυτότητας και προφίλ διαχείρισης δεδομένων, ώστε να διασφαλίζεται ότι η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο σε δεδομένα που έχουν καθοριστεί ως προσβάσιμα και πουθενά αλλού. Αυτές οι λύσεις μπορούν να αναπτυχθούν τοπικά στο σύστημα της εταιρίας ή σε χώρους που παρέχονται από τρίτο μέσω ενός συνδρομητικού μοντέλου που βασίζεται στο cloud, το οποίο είναι γνωστό ως υπηρεσία (IDaaS), ή ένα υβριδικό μοντέλο που αποτελείται από ένα συνδυασμό και των δύο.

Πέρα από την ασφάλεια, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης IAM βελτιώνει την εμπειρία των εργαζόμενων αυξάνοντας την παραγωγικότητά τους, δημιουργεί ένα καλό κλίμα συνεργασίας, αφού παρέχει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση, σε συνεργάτες και πελάτες και μειώνει τα έξοδα της επιχείρησης στο κομμάτι του IT αφού προστατεύει από απώλεια δεδομένων και κακόβουλες επιθέσεις.

 End Point Security (EPS) της SEQRITE

Η Seqrite Εndpoint Security είναι μια απλή στη διαχείριση και ολοκληρωμένη πλατφόρμα που ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες όπως το Anti Ransomware, το Advance DNA Scan, το σύστημα ανίχνευσης συμπεριφοράς για την προστασία του δικτύου σας από τις σημερινές προηγμένες απειλές και αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής Identity and Access Management (IAM) για το ΙΤ department κάθε σύγχρονου οργανισμού που θέλει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εποχής.   Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων λειτουργιών σε μια ενιαία πλατφόρμα που επιτρέπει στις εταιρίες να εξασφαλίζουν πλήρη ασφάλεια και έλεγχο.

 Πλήρης ασφάλεια και έλεγχος Endpoint

Το Seqrite Endpoint Security είναι μια απλή αλλά ισχυρή πλατφόρμα για τη διαχείριση της ασφάλειας και την επιβολή του ελέγχου σε δεδομένα, εφαρμογές και πρόσβαση στο διαδίκτυο με ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως Advanced Device Control, Data Leakage Prevention, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος εφαρμογών κλπ.

Παρέχει πολυεπίπεδη προστασία

Το Seqrite Endpoint Security είναι πιστοποιημένο, αξιόπιστο και ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες ασφαλείας που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις στις επιχειρήσεις. Με τεχνολογία Advanced DNAScan, ανίχνευση συμπεριφοράς,  Anti Ransomware για την προστασία των συστημάτων σας από κακόβουλο λογισμικό και προηγμένες απειλές σε διαφορετικά επίπεδα.

Ανιχνεύει και επιδιορθώνει σφάλματα και τρωτά σημεία

Το Seqrite Endpoint Security εντοπίζει τα τρωτά σημεία του συστήματος σε εφαρμογές και λειτουργίες και βοηθά στην επίλυσή τους εγκαθιστώντας αυτόματα τα patches που λείπουν . Η τακτική ενημέρωση των συστημάτων αλλά και των εφαρμογών τους καθιστά το δίκτυο λιγότερο ευάλωτο σε επιθέσεις malware.

Προσφέρει Κεντρική διαχείριση και έλεγχο

Είναι φιλικό προς το χρήστη και παρέχει ένα εύχρηστο  περιβάλλον για την παρακολούθηση, τη διαμόρφωση και τη διαχείριση των συστημάτων στο δίκτυο παρέχοντας λεπτομερή αναφοράς και γραφήματα.

Για να μάθετε για  τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει το Endpoint Security της Seqrite ή για μία δωρεάν δοκιμή της λύσης καλέστε μας στο 2107100000.