Η Cisco, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια των Πληροφορικών Συστημάτων, που γιορτάζεται στις 30 Νοεμβρίου

Καθώς οι εργαζόμενοι χρειάζεται να μετακινούνται όλο και πιο συχνά, αυξάνεται αναπόφευκτα και το ενδιαφέρον για την ασφάλεια και τη διαχείριση κινδύνων. Η Cisco, στην Αρχιτεκτονική της για Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς (Borderless Networks), έχει ενσωματώσει τεχνολογίες που “λύνουν τα χέρια” στους εργαζομένους, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα, τους πόρους και το προσωπικό της εταιρείας. «Για να είναι ανταγωνιστικές, οι επιχειρήσεις πρέπει να αγκαλιάσουν μία ενοποιημένη υποδομή Πληροφορικής Χωρίς Περιορισμούς, που βοηθά τους εργαζομένους να είναι παραγωγικοί οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε», δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Τσιμπούκης, MED Director, Borderless Networks Architecture, Cisco. «Τα Δίκτυα Χωρίς Περιοδισμούς της Cisco είναι η απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για ένα συνεργατικό περιβάλλον εργασίας, που θα είναι λειτουργικό και, πάνω από όλα, ασφαλές».Την παρουσίαση έκανε ο Νίκος Μουρτζίνος, Product Sales Specialist, Borderless Security, Cisco, ο οποίος δήλωσε: «Σε ένα δομημένο εργασιακό περιβάλλον, οι λειτουργίες γίνονται σε πολλά επίπεδα. Υπάρχουν επίπεδα που χειρίζεται ο ίδιος ο χρήστης, υπάρχουν άλλα που χειρίζεται αποκλειστικά το ΙΤ, και άλλα που τυγχάνουν διαχείρισης από κοινού. Για να είναι ασφαλής μια επιχείρηση, πρέπει η ασφάλεια να είναι σταθερή και ενιαία σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται λοιπόν μία συνολική προσέγγιση, που να καλύπτει τόσο το δίκτυο και το περιεχόμενο, όσο και τον χρήστη. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η Cisco προσεγγίζει την ασφάλεια ως σύνολο, προσφέροντας στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους την ασφάλεια που χρειάζονται».Μεταξύ των συμπερασμάτων της έρευνας, είναι τα ακόλουθα:



  • Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις παρατήρησαν κατά μέσο όρο 133 επιθέσεις malware στο web ανά μήνα, για το τρίτο τρίμηνο του 2010. Σχεδόν το 10% του malware στο Web προέρχεται από τη διακίνηση πληροφοριών ή υπηρεσίες που σχετίζονται με τις μηχανές αναζήτησης.

  • Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010, το 7% των malware στο Web προήλθαν από αναφορές στο Google, το 2% από αναφορές στο Yahoo, στο 1% από αναφορές σε Bing/MSN και 0,1% από το Sina.     

  • Τον Σεπτέμβριο του 2010, σημειώθηκε επίθεση worm με θέμα “Here you Have”. 79% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα σημειώθηκαν τις τρεις πρώτες ώρες από τη διασπορά του σκουληκιού. 

  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2010, οι επιχειρήσεις από τον κλάδο της Φαρμακευτικής Αγοράς / Χημικής Βιομηχανίας τερματίζουν πρώτες στην έκθεση σε malware στο web, με κινδύνους αυξημένους κατά 372%. ¶λλες αγορές όπου αυξήθηκε ο κίνδυνος είναι η Ενέργεια (209%) και η Αγροτική Παραγωγή (169%).

  • Ο όγκος του Spam ήταν μεγαλύτερος τον Αύγουστο του 2010, σε σχέση με το υπόλοιπο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ενώ τον Αύγουστο του 2010 σημειώθηκαν 326 δις spam κάθε μέρα, τον Σεπτέμβριο του 2010 μειώθηκαν σε 257 δις κάθε μέρα.