Η Panda Security, η εταιρεία Cloud Security, ανακοίνωσε τη διάθεση της Corporate Edition του Panda Antivirus for Mac.Το Panda Antivirus for Mac Corporate Edition περιλαμβάνει κεντρική κονσόλα διαχείρισης η οποία απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης της λύσης στους υπολογιστές και στους servers, ενώ διευκολύνει και την εφαρμογή πολιτικών ασφάλειας, καθώς και τον έλεγχο για την κατάσταση της ασφάλειας σε πραγματικό χρόνο, μέσα στα εταιρικά δίκτυα.
Η λύση ασφάλειας, προστατεύει από όλους τους τύπους των επιθέσεων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει δύο scan engines, μία που παρέχει on-access ή αυτοματοποιημένη προστασία και η άλλη πραγματοποιεί on-demand scans. Να σημειώσουμε ότι η μηχανή μπορεί να ανιχνεύσει και κακόβουλες επιθέσεις σε Apple iPhone, iPad και iPod, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι εάν οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές έχει κάποιο malware, δεν θα μολύνουν άλλες παρόμοιες συσκευές, τον υπολογιστή ή τον κεντρικό server Mac. Η εφαρμογή είναι ειδικά σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην έχει επίδραση στην απόδοση των συστημάτων, καθώς λειτουργεί σιωπηλά, εκμεταλλευόμενη τους διαθέσιμους πόρους, ή το χαμηλό φόρτο εργασίας στα συστήματα.
Η εφαρμογή ελέγχει φακέλους, αρχεία, καθώς και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ενώ ανιχνεύει και αποβάλλει ή εμποδίζει όλους τους τύπους απειλών, συμπεριλαμβανομένων των Trojans, spyware, keyloggers, adware, hacking tools, botnets, dialers, scareware και άλλων απειλών που σχεδιάζονται αρχικά για περιβάλλοντα Windows, αλλά έχουν επιπτώσεις και στα συστήματα Mac, όπως για παράδειγμα οι Macro ιοί.
2010: H κρίσιμη καμπή για την ασφάλεια στα συστήματα Mac
Το 2009 ανιχνεύθηκαν περίπου 34 κενά ασφάλειας στο Mac OS. Σύμφωνα με την εταιρεία Secunia, αυτός ο αριθμός ανήλθε σε 308 το 2010, εκ των οποίων το 67% ήταν ταξινομημένα ως ιδιαίτερα κρίσιμα. Σύμφωνα με τον Luis Corrons, τεχνικό διευθυντή των PandaLabs, “Το 2010 ήταν ένα έτος με έντονες απειλές. Στα PandaLabs έχουμε συλλέξει πάνω από 20 εκατομμύρια νέα παραδείγματα malware και ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται. Καθημερινά το εργαστήριό μας λαμβάνει περίπου 63.000 νέες απειλές. Όσον αφορά στα Mac, έχουμε δει μια αύξηση στον αριθμό απειλών που σχεδιάζονται συγκεκριμένα για αυτήν την πλατφόρμα, αν και υπάρχουν περισσότερες που μπορούν να έχουν επιπτώσεις και στους εταιρικούς χρήστες συστημάτων Mac, όπως για παράδειγμα όλοι οι macro ιοί του Office. Τέλος να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τύποι απειλών στους οποίους εκτίθενται όλοι οι χρήστες Mac, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το phishing, ή αδυναμίες σε θέματα ασφάλειας σε δημοφιλή προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των browsers, PDF readers, κλπ.”.
Το Panda Security for Mac Corporate Edition διατίθεται σε έξι γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γιαπωνέζικα (μόνο για workstations).
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.pandasecurity.com/enterprise/solutions/mac-corporate-edition.
Φωτογραφίες και γραφήματα που αφορούν στο προϊόν θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις: http://www.flickr.com/photos/panda_security/5404318514/ http://www.flickr.com/photos/panda_security/5404753709/ http://www.flickr.com/photos/panda_security/5404753653/ http://www.flickr.com/photos/panda_security/5404318506/