Η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, για να το θέσουμε απλά – είναι ο μεγαλύτερος κινητήριος μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια. Καθώς οι επιχειρήσεις διασυνδέονται όλο και περισσότερο μέσω της τεχνολογίας, οι ευκαιρίες υπάρχουν σε αφθονία, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις απειλές για την ασφάλεια. Πάντα υπάρχει και λίγη βροχή μαζί με τη λιακάδα. Δεδομένου αυτού του γεγονότος, τα στελέχη και τα διοικητικά συμβούλια επιδιώκουν να μετατρέψουν τις επιχειρήσεις τους σε ατμομηχανές της ψηφιακής εποχής και εξετάζουν πιο προσεκτικά την κατάσταση της ασφάλειάς τους.

Ανδρέας Λάλος
Διευθυντής Επιχειρηματικών Λύσεων
BeSecure             www.besecure.gr

 

 

 

Για να είμαστε ειλικρινείς, περισσότερα εργαλεία δεν ισοδυναμούν με ισχυρότερο SOC. Αλλά εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται πραγματικότητα: Οι λύσεις είναι περίπλοκες και η δημιουργία του δικού σας τμήματος κυβερνοασφάλειας 24/7 απαιτεί χρόνο, χρήματα και ανθρώπους. Από την άλλη, μια και μόνο παραβίαση δεδομένων μπορεί να βλάψει σοβαρά την αξία της επιχείρησής σας και να κοστίσει εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα.
Τα καλά νέα είναι ότι η ανάθεση ολόκληρης της λύσης κυβερνοασφάλειας σε έναν MSSP αποτελεί μια ολοένα και πιο δημοφιλή απόφαση. Αυτό το μοντέλο cybersecurity-as-a-service (CSaaS) είναι δημοφιλές στις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους. Αυτό συμβαίνει επειδή η άμυνα στον κυβερνοχώρο γίνεται τόσο πολύπλοκη και χρονοβόρα που οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναθέσουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τις υπηρεσίες ασφάλειας για να ακολουθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές.

Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι ότι η επιλογή της BeSecure ως συνεργάτη σας για υπηρεσίες MSSP, η οποία έχει αναγνωριστεί από το Enterprise Security Magazine ως ένας από τους 20 κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών MSSP στην Ευρώπη,  σας παρέχει πρόσβαση σε εξειδικευμένη ομάδα SOC που  παρέχει 24×7 κάλυψη σε μικρομεσαίους οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Υπηρεσίες Διαχειριζόμενης Ασφάλειας 24/7

Το HybridSIEM είναι το εμπορικό όνομα της επόμενης γενιάς υπηρεσιών SIEM από την BeSecure, η οποία εδρεύει στο Lewis του Delaware και διαθέτει γραφεία στις Βρυξέλλες, την Αθήνα, το Βουκουρέστι και τη Λεμεσό. Οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες ασφάλειας της BeSecure επικεντρώνονται κυρίως στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η BeSecure παρέχει υπηρεσίες διαχειριζόμενης ασφάλειας μέσω του καθιερωμένου 24/7 κέντρου επιχειρήσεων ασφαλείας (SOC). Η βασική υπηρεσία είναι η παρακολούθηση και η απόκριση συμβάντων ασφαλείας 24/7 μέσω του HybridSIEM, για περιπτώσεις χρήσης ανίχνευσης απειλών και η υποβολή εκθέσεων για περιπτώσεις χρήσης συμμόρφωσης σε ένα τεχνολογικά ουδέτερο εύρος πηγών συμβάντων καταγραφής και δεδομένων.

Σε σύγκριση με άλλους παρόχους διαχειριζόμενων υπηρεσιών που η τιμολόγησή τους βασίζεται σε συμβάντα ανά δευτερόλεπτο (EPS) ή συμβάντα ανά ημέρα (EPD), η τιμολογιακή πολιτική της BeSecure βασίζεται στον αριθμό των διαχειριζόμενων κόμβων, παρέχοντας οικονομίες κλίμακας και προβλέψιμο συνολικό κόστος υπηρεσίας. Διατίθενται τρεις βαθμίδες υπηρεσιών HybridSIEM – Log Retention Service, Standard και Premium Security Monitoring Service, οι οποίες απευθύνονται σε ένα εύρος αγοραστών από μικρομεσαίες έως και μεγάλες επιχειρήσεις. Η υπηρεσία HybridSIEM περιλαμβάνει την ανάλυση της συμπεριφοράς χρηστών και οντοτήτων, η οποία εστιάζει στην παρακολούθηση τόσο της ύποπτης συμπεριφοράς των χρηστών όσο και άλλων οντοτήτων, όπως εφαρμογές cloud, κινητών, τερματικών σημείων, δικτύων και εξωτερικών απειλών, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο ανίχνευσης επιδημιών κακόβουλου λογισμικού με τη χρήση αλγοριθμικών αναλύσεων για την ανίχνευση beaconing, lateral movement ή weaponization. Tο HybridSIEM επιτρέπει την ταχεία ανίχνευση ασυνήθιστης συμπεριφοράς σε δίκτυα και εφαρμογές για την πρόληψη της κατάχρησης και των παραβιάσεων δεδομένων με “έτοιμες” λειτουργίες GDPR για την παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων συμμόρφωσης.

Επιπλέον, με τις δυνατότητες παρακολούθησης ακεραιότητας αρχείων (FIM), το HybridSIEM σας ειδοποιεί κάθε φορά που δημιουργείται, διαγράφεται, μετονομάζεται ή μεταβάλλεται το περιεχόμενο ενός νέου καταλόγου ή αρχείου, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε μια επισκόπηση των ευαίσθητων περιουσιακών στοιχείων σας.

Οι αναλυτές ασφαλείας του SOC της BeSecure συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με απειλές που τροφοδοτούν τις δυνατότητες του HybridSIEM για προηγμένη ανίχνευση και αντιμετώπιση απειλών. Οι πληροφορίες απειλών συλλέγονται από συνεργάτες ασφάλειας, ομάδες πληροφοριών και εξωτερικές τροφοδοσίες πληροφοριών απειλών. Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις είναι πλούσιες σε περιεχόμενο σε σχέση τόσο με τις πληροφορίες απειλών όσο και με το συγκεκριμένο πλαίσιο του πελάτη. Οι λειτουργίες SOC της BeSecure συμμορφώνονται με το πρότυπο ISO 27001 και τα δομικά στοιχεία των υπηρεσιών του HybridSIEM είναι πιστοποιημένα με Common Criteria EAL 3+.

Οι δυνατότητες Threat Intelligence του HybridSIEM με τη χρήση μηχανικής μάθησης και τροφοδοσίας πληροφοριών απειλών σε πραγματικό χρόνο παρέχουν προστασία επόμενης γενιάς από αναδυόμενες απειλές, όπως zero-day, exploits και προηγμένες μόνιμες απειλές. Το HybridSIEM όχι μόνο ελέγχει εκατοντάδες χιλιάδες ενδείξεις για να σας ειδοποιεί για γνωστές επιθέσεις, αλλά και προληπτικά προτρέπει σε δράση, όπως το μπλοκάρισμα γνωστών κακών διευθύνσεων IP σε περίπτωση που προκύψει συναγερμός για πιθανή απειλή.

Η υπηρεσία HybridSIEM επόμενης γενιάς που προσφέρει η BeSecure παρέχει στους πελάτες της, τη δύναμη ενός υβριδικού ή συνδιαχειριζόμενου SIEM, επιτρέποντάς τους να διατηρούν τον έλεγχο των δεδομένων καταγραφής τους, συμμορφούμενοι με τις πιο αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας, καθώς και την επιτόπια ορατότητα και τις δυνατότητες αναζήτησης/ανάλυσης μέσω ισχυρής γλώσσας ερωτημάτων και εύκολης δημιουργίας dashboards. Η BeSecure παρέχει μια πύλη πελατών για την αλληλεπίδραση με την ομάδα SOC, την πρόσβαση στη βάση πληροφοριών και την αλληλεπίδραση με άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες της BeSecure.

Επιπρόσθετα αν θέλετε να προστατεύσετε τις κρίσιμες διαδικτυακές εφαρμογές σας από όλες τις απειλές OWASP Top-10, τις επιθέσεις DDoS και πολλές άλλες για να υπερασπιστείτε τις κρίσιμες διαδικτυακές εφαρμογές σας, με προσιτό κόστος, τότε το κορυφαίο cloud Web Application Firewall (WAF) της BESECURE ως υπηρεσία για κλιμακούμενη, απλή και ισχυρή προστασία των διαδικτυακών εφαρμογών, είναι η ιδανική λύση.