Για τη δυναμική παρουσία της Lenovo στις επαγγελματικές λύσεις IT με επίκεντρο τα Data Centers, τα πρόσφατα μεγάλα έργα, τη συνεργασία με την Intel αλλά και την εμπορική πολιτική της εταιρίας μας μίλησε ο Ivan BozevGeneral Manager Central and South East Europe της Lenovo

 

Συνέντευξη με τον Ivan Bozev
General Manager Central and South East Europe της Lenovo

 

Γνωρίζουμε το brand Lenovo σαν ένα από τα αγαπημένα brands στην Ελλάδα για προϊόντα τεχνολογιας που απευθύνονται στον καταναλωτή. Στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα για τα Data Centers, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρία αναπτύσσει και προσφέρει παγκοσμίως μια ολοκληρωμένη οικογένεια επαγγελματικών ΙΤ λύσεων με έμφαση στα Data Centers. Πείτε μας περισσότερα.

 H Lenovo είναι μια εταιρία με ηγετική θέση στο PC industry τα τελευταία χρόνια, με σταθερή πορεία, εκπληκτικά αποτελέσματα και υψηλό μερίδιο αγοράς σε όλον τον κόσμο. Παρόλα αυτά, τη δεδομένη στιγμή μετασχηματίζουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο μέσω της στρατηγικής 3 σημείων που έχουμε σχεδιάσει. Η στρατηγική 3 σημείων περιλαμβάνει την εξισορρόπηση ανάπτυξης και κέρδους στον τομέα των PC, ενώ παράλληλα επιταχύνουμε την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τομέων του Mobile και των Data Center, επενδύοντας συγχρόνως σε Device + Cloud, καθώς και Infrastructure + Cloud, ενισχυμένα από Τεχνητή Νοημοσύνη – ως απάντηση στις ανάγκες της αγοράς σήμερα, σιγουρεύοντας έτσι τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρίας.

Από τον Ιούνιο του 2017, η Lenovo μεταμόρφωσε τo χαρτοφυλάκιό της όσον αφορά τα Data Centers, από πολλά και διαφορετικά προϊόντα, σε ένα ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο με προϊόντα  ThinkSystem και ThinkAgile. Με τον πελάτη πάντα στο επίκεντρο, οι λύσεις που προσφέρουν τα Lenovo ThinkSystem και ThinkAgile, είναι σχεδιασμένες για να μειώνουν την πολυπλοκότητα και να υποστηρίζουν και το πιο απαιτητικό workload.

Τα αποτελέσματα της μετασχηματισμού του χαρτοφυλακίου μας, σε συνδυασμό με τη στρατηγική συνεργασία μας με την Intel, έχουν ήδη δείξει καταπληκτικά αποτελέσματα σε benchmark tests, με 88 παγκόσμια ρεκόρ, γεγονός που επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση στις επιδόσεις των Data Centers. Η Lenovo δεσμεύεται 100% για την παρουσία της στον κλάδο των Data Centers και η τοποθέτηση μας στην αγορά είναι καλύτερη από ποτέ.

 

Κατά τη γνώμη σας, ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες σήμερα στο κομμάτι των Data Centers? Πως σχεδιάζει η Lenovo την υποστήριξη εταιρειών σε σχέση με αυτές τις προκλήσεις σήμερα και στο μέλλον;

Στη βιομηχανία της τεχνολογίας είναι δεδομένο ότι τα πράγματα αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η αγορά ενός data center είναι μία μεγάλη επένδυση για μια εταιρία και κάνεις δεν θέλει να κάνει μία μεγάλη επένδυση σε τεχνολογία που μπορεί σύντομα να είναι απαρχαιωμένη.

Πιστεύω ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες είναι η ανάπτυξη της στρατηγικής τους όσον αφορά την υποδομή τους, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.

Το νέο ThinkSystem portfolio θέτει τα πρότυπα και φέρνει τις καλύτερες επιδόσεις, μέσω ενός ενοποιημένου χαρτοφυλακίου προϊόντων που περιλαμβάνει servers, συστήματα αποθήκευσης και συστήματα networking.

To ThinkAgile είναι μία λύση βασισμένη στο software και έχει δομηθεί στα πρότυπα της πλατφόρμας Lenovo ThinkSystem για να προσαρμόζεται στις ανάγκες IT και να μειώνει τη πολυπλοκότητα και το κόστος που δημιουργούν τα silos στο «παραδοσιακό» ΙΤ. Ακόμα καλύτερα όταν είναι μαζί, τα χαρτοφυλάκια ThinkSystem και ThinkAgile προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες να δημιουργήσουν τη βάση ενός data center του μέλλοντος με άξονα τρεις βασικές αξίες: Απλότητα, Ευελιξία και Ευκινησία, ενώ παράλληλα προσφέρουν τη σιγουριά ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές τεχνολογικές ανάγκες της εταιρίας τους.

Η αγορά επιβεβαιώνει ότι η προσέγγισή μας είναι σωστή, όπως φαίνεται από την κατάταξή μας σε Νο1 στην ικανοποίηση πελατών (TBR) και την αξιοπιστία (ITIC).

 Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Lenovo  παρουσίασε το μεγαλύτερο στον κόσμο, Intelbased Supercomputer νέας γενιάς στην Βαρκελώνη στο Barcelona Supercomputing Center (BSC) . Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για το σημαντικό αυτό project και τι σημαίνει για την εταιρία;   

H κατασκευή και η εγκατάσταση του Mare Nostrum 4 ήταν μια πραγματική πρόκληση, αλλά και ένα project που μας γεμίζει ικανοποίηση. Αυτό το 11.1 petaFLOP Supercomputer είναι ένα μοναδικό σύστημα, που τροφοδοτείται από περισσότερα από 3,400 nodes από servers νέας γενιάς Lenovo και βρίσκεται στο Νο 16  στην πιο πρόσφατη λίστα TOP500.

Πρόκειται επίσης για το τρίτο καινοτόμο HPC σύστημα που έχει εγκαταστήσει η Lenovo για λογαριασμό της Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE), γεγονός που κάνει την Lenovo τον μεγαλύτερο προμηθευτή συστημάτων leading edge HPC, που απευθύνονται στην ιδιαίτερη αυτή μερίδα επιστημονικών πελατών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη θέση της Lenovo ως την εταιρία με την γρηγορότερη ανάπτυξη στην παραγωγή supercomputers στην Ευρώπη. Ο στόχος μας στη Lenovo είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρία  κατασκευής Supercomputers στον κόσμο, και να συνεισφέρουμε στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν το σύνολο της ανθρωπότητας, μέσω της καινοτομίας και της ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Στη Lenovo έχουμε όλοι δεσμευτεί στο να κάνουμε αυτό το επιχειρησιακό κομμάτι τη μηχανή ανάπτυξης για το μέλλον της εταιρίας μας. Είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε τη διαδικασία ενσωμάτωσης, όπως επίσης και να μεταμορφώσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο, ώστε να γίνουμε ο νέος ΙΤ server provider. Αποτέλεσμα της στρατηγικής αυτής είναι η επενδύσεις μας σε τομείς όπως τα SDx, τα hyperscale και τα HPC. Ξεκινήσαμε τη χρονιά με μία ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης, καλύτερη οργάνωση, δυνατή ηγεσία και ένα λίαν ανταγωνιστικό προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, επικεντρωμένο στην παροχή λύσεων για τους πελάτες μας.

Πείτε μας για τη στρατηγική συνεργασία με την Intel και το τα οφέλη που αυτή προσφέρει στη Lenovo και τους πελάτες της;

H Intel και η Lenovo, έχουν μία πλούσια ιστορία σε συνεργασίες και καινοτομίες. Οι μηχανολογικές ομάδες μας συνεργάστηκαν στενά για τη βελτιστοποίηση των λύσεων της Lenovo με τους επεξεργαστές Intel Xeon Scalable family. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που έχουμε ως στρατηγικό μας συνεργάτη την Intel και την δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε επεξεργαστές  Intel Xeon Scalable στις νέες λύσεις που φέρνουν τα συστήματα ThinkSystem και ThinkAgile. Είμαστε επίσης ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες που διαθέσαμε τα νέα αυτά συστήματα στην Ελληνική αγορά.

  

Ποια είναι η εμπορική πολιτική σας σε χώρες όπως η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της οικονομίας και πως μπορεί η Lenovo να βοηθήσει Ελληνικές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε νέα υποδομή, με δεδομένο το οικονομικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια;

Η εμπορική μας πολιτική σε σχέση με τα Data Center είναι επικεντρωμένη στην κάλυψη των αναγκών των πελατών μας, όσο μεγάλοι ή μικροί μπορεί να είναι αυτοί.  Το ευρύ portfolio μας δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να διαλέξουν τα προϊόντα που ταιριάζουν καλύτερα στο δικό τους επιχειρηματικό προφίλ και ανάγκες. O κύριος στόχος μας με το λανσάρισμα του νέου αυτού portfolio, είναι να βοηθήσουμε τις εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, ενώ παράλληλα να μειώσουν τις λειτουργικές δαπάνες τους και, έχοντας υπόψη τα αποτελέσματα των benchmark tests που ανέφερα προηγουμένως, νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Επιπλέον, οι servers της Lenovo προσφέρουν τα χαμηλότερο downtime από όλους τους servers που βασίζονται σε Intel, γεγονός που σημαίνει μικρότερα λειτουργικά κόστη, με λιγότερα έξοδα συντήρησης, καθώς οι servers προσφέρουν μεγαλύτερο χρόνο απρόσκοπτης λειτουργίας.

Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, οι servers ThinkAgile έχουν 33% χαμηλότερο συνολικό κόστος από τον ανταγωνισμό τους, προσφέροντας 23% μικρότερο κόστος OPEX σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς servers και 65% μικρότερο χρόνο εγκατάστασης. Παράλληλα, οι servers ThinkSystem είναι ηγέτες στην αγορά όσον αφορά την αξιοπιστία τους, την αύξηση που προσφέρουν στην παραγωγικότητα και την μείωση τον κόστους OPEX,  ενώ ο μοναδικός σχεδιασμός του συστήματός τους προσφέρει 12% λιγότερο service, μειώνοντας ουσιαστικά τον χρόνο που δεν είναι ο server λειτουργικός.

Σε γενικές γραμμές, ενώ οι ανάγκες σε Data Centers είναι παγκόσμιες, χρειάζεται συγχρόνως να είναι εξατομικευμένες για να καλύψουν τις ανάγκες της εκάστοτε εταιρίας. Στην Lenovo δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο να προσφέρουμε λύσεις που μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα και αυξάνουν την παραγωγικότητα κάθε επιχείρησης.