Το Netop Remote Control 9.5 είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή για εργασίες ασφαλούς remote management και υποστήριξης χρηστών

Το Netop Remote Control ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες κρυπτογράφησης και το αποτελεσματικότερο σύστημα ασφάλειας της αγοράς. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία του, οι υπεύθυνοι ασφάλειας μπορούν εύκολα να παρέχουν στους χρήστες δικαιώματα διαγραφής ή upload αρχείων, αλλαγής των systems setting και πολλές άλλες διαχειριστικές δυνατότητες, όντας βέβαιοι ότι όλα τα remote sessions και οι πληροφορίες θα είναι ασφαλή από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.


Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που οι τρεις από τις πέντε ισχυρότερες τράπεζες χρησιμοποιούν το Netop Remote Control. Εκεί η ασφάλεια πραγματικά μετράει.  Όταν κάποιος οργανισμός είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση οικονομικών διαθεσίμων που δεν του ανήκουν, τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας είναι το παν. Το Netop Remote Control είναι η εφαρμογή που εμπιστεύονται οι τράπεζες για να προφυλάσσουν τα δεδομένα τους, για περισσότερα από 25 έτη. 


Υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας
Η εφαρμογή της Netop συμμορφώνεται με τα υψηλότατα στάνταρ ασφάλειας που έχουν θεσπίσει οι μεγαλύτεροι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του όπως τα ακόλουθα:  • Κρυπτογράφηση: Η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ πλατφόρμων όπως τα Windows, το Linux, το Solaris και το Mac OS X, μπορούν να κρυπτογραφηθούν με τη χρήση του Advanced Encryption Standard (AES), με μήκος κλείδας ως 256 bits. Διαθέτει επτά διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας συμπεριλαμβανομένων των Netop 6.x/5.x για συμβατότητα επικοινωνίας με παλαιότερα modules της Netop.
  • Authentication και εναλλαγή κλειδιών: Επαληθεύσεις με χρήση του Keyed-Hash Message Authentication Code (HMAC) που βασίζεται στα Secure Hash Standards SHA-1 (160-bit) ή SHA-256 (256-bit). Οι κλείδες της κρυπτογραφικής μεταφοράς δεδομένων εναλλάσσονται με τη χρήση της μεθόδου Diffie-Hellman με μήκη κλείδας ως 2048 bits, ως 256 bits AES και ως 512 bits SHA HMAC. Ο Netop Security Server ελέγχει την ταυτότητα των guests σε αντιπαράθεση με τη βάση δεδομένων όπου περιέχονται όλες οι IDs και τα passwords των προκαθορισμένων guests. Σε περιβάλλον Windows η επαλήθευση των στοιχείων υλοποιείται μέσω του Windows Domain Controller, ενώ σε υλοποίηση Directory Service η επαλήθευση γίνεται μέσω LDAP. Επιπλέον, ο Netop Security Server συνδυάζει RSA SecurID “two-factor authentication” με shadow Netop Guest ID password.
  • Authentication με χρήση smart card: Χρησιμοποιώντας smart card και smart card reader για έναν Windows Guest, ο host μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητα του guest user μέσω του security server ο οποίος επικοινωνεί με έναν Windows Server που έχει εγκαταστημένο Microsoft CA. Εάν ο host απαιτεί τοπικό logon με χρήση smart card, τα διαπιστευτήρια του guest user θα μεταφερθούν στον host για να ολοκληρωθεί το authentication με τη διαδικασία του tunnelling.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά  • Netop Security Roles: Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει προσωποποιημένα σετ επιτρεπόμενων λειτουργιών (roles), επιπροσθέτως στα προϋπάρχοντα “Full access” και “View only” ή “Deny”. Κάθε χρήστης ή ομάδα χρηστών μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ή περισσότερους security roles, έχοντας πρόσβαση σε όσα σετ λειτουργιών απαρτίζουν κάθε role.
  • Web Updates: Η εφαρμογή υποστηρίζει αυτόματο updating των διαφόρων modules, διασφαλίζοντας έτσι ότι όλα τα νεότερα updates θα είναι διαθέσιμα, μέσω μιας ασφαλούς διαδικασίας επικαιροποίησης που περιλαμβάνει και έλεγχο ψηφιακών πιστοποιητικών. 
  • Netop Logging: Η εφαρμογή καταγράφει τη λειτουργία όλων των επιμέρους sessions δημιουργώντας έτσι τεκμηρίωση για ολόκληρο το remote session. O Netop Security Server παρέχει μια κεντρική λειτουργία logging, που παρακολουθεί περισσότερα από 100 events και αποθηκεύει την πληροφορία σε μια βάση δεδομένων με υποστήριξη ODBC, για μέγιστη ασφάλεια και ευελιξία. Τα log data μπορούν να διατηρηθούν για απεριόριστο χρονικό διάστημα μαζί με την υποστήριξη του φυσικού session, παρέχοντας πολυάριθμες δυνατότητες ελέγχου και αναπαραγωγής. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα www.netop.com/products/administration/netop-remote-control.htm


Το Netop Remote Control, διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Orthology.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Orthology
Μεσογείων 401, 
153 43 Αγία Παρασκευή,
(T) +30 210 6080091
(F) +30 210 6080092
(W) www.orthology.gr