Το Symantec Data Loss Prevention 14, παρέχει πλέον και cloud based δυνατότητες ελέγχου των ευαίσθητων δεδομένων προσφέροντας έτσι στους CIOs ακόμα μεγαλύτερη και ολοκληρωμένη προστασία, αφού οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης, μπορούν να επωφεληθούν από την αποθήκευση πληροφοριών στο cloud χωρίς να ανησυχούν για την απώλεια ή την κλοπή των δεδομένων τους.

Πρόκειται για μία τεχνολογία ασφάλειας και αποτροπής διαρροής δεδομένων που βοηθά τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν επακριβώς πού αποθηκεύονται τα ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα τους, πώς αυτά χρησιμοποιούνται και πώς να προστατευτούν από τυχόν απώλεια ή κλοπή. H νέα λύση Symantec Data Loss Prevention 14, περιλαμβάνει σημαντικές νέες δυνατότητες όπως:

DLP for Cloud Email/Office 365: Το Symantec DLP 14 υποστηρίζει το Microsoft Office 365 για επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν για cloud-based e-mail.

DLP for Cloud Storage/Box: To Symantec DLP for Box παρέχει ενισχυμένη ορατότητα στα ευαίσθητα αρχεία που οι επιχειρήσεις έχουν αποθηκευμένα στο Box. Το Symantec DLP for Box συνεργάζεται άψογα με την πλατφόρμα παρακολούθησης των εταιρικών λογαριασμών των εργαζομένων  προσφέροντας πλήρη ανάλυση σε εταιρικές πληροφορίες που θεωρούνται ευαίσθητες, για το πώς αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται και πού μοιράζονται. Επιπλέον, όταν ανιχνεύονται ευαίσθητα αρχεία, το Symantec DLP for Box δίνει visual tags για το περιεχόμενο και επιτρέπει στους χρήστες να αποκαταστήσουν μόνοι τους τα αρχεία απευθείας μέσα στο Box.

Protection for Personal Cloud File Sync & Share:  Ο Symantec DLP 14 endpoint agent επιτρέπει την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών των χρηστών Cloud File Sync & Share. Το Symantec DLP μπορεί να ελέγξει και να αποτρέψει τους χρήστες από το συγχρονισμό ευαίσθητων αρχείων από την επιφάνεια εργασίας προς τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, μέσω των υπηρεσιών cloud, όπως το Box, το Microsoft OneDrive, το iCloud, το Google Drive και το Dropbox.

Περισσότερα για τις λύσεις που διαθέτει η Symantec για την ασφάλεια των δεδομένων στο cloud θα βρείτε στο http://www.symantec.com/cloud-computing-software/