Η Kaspersky Lab ανακοινώνει το λανσάρισμα του Kaspersky Endpoint Security for Business, της νέας κορυφαίας πλατφόρμας ασφάλειας για επιχειρήσεις, στην ελληνική αγορά. Αυτή η νέα πλατφόρμα αποτελεί ορόσημο για την προσπάθεια ανάπτυξης της εταιρείας στην αγορά των λύσεων ασφάλειας για επιχειρήσεις. Παράλληλα, με τη διάθεση του Kaspersky Endpoint Security for Business, η Kaspersky Lab στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στις κατηγορίες των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Kaspersky Lab προχώρησε στην επέκταση του δικτύου των διανομέων της στην Ελλάδα. Πέρα από την Talos Software & IT, η IDEAL Electronics έχει προστεθεί στο ρόστερ των συνεργατών της Kaspersky Lab για την αγορά των εταιρικών λύσεων ασφάλειας. Οι δύο εταιρείες θα έχουν την ευθύνη να αναπτύξουν το κανάλι των πωλήσεων για τα εταιρικά προϊόντα της Kaspersky Lab στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, θα παρέχουν βασική τεχνική υποστήριξη για τις λύσεις που θα υλοποιούνται σε διάφορες επιχειρήσεις – από μικρές εταιρείες έως μεγάλους οργανισμούς.

Kaspersky Endpoint Security for Business
Το Kaspersky Endpoint Security for Business αποτελεί τη ναυαρχίδα της Kaspersky Lab στην αγορά των εταιρικών λύσεων ασφάλειας. Η νέα λύση της εταιρείας προσφέρει ένα δυναμικό συνδυασμό ολοκληρωμένης προστασίας, αποδοτικότητας και απρόσκοπτης διαχειρισιμότητας. Για την απλοποίηση της διαχείρισης των διαδικασιών ασφάλειας, καθώς και για τη διασφάλιση προηγμένης προστασίας για κάθε μεγέθους επιχειρήσεις, το Kaspersky Endpoint Security for Business διαθέτει μια σειρά νέων και βελτιωμένων τεχνολογιών, οι οποίες επιτρέπουν στους διαχειριστές να παρακολουθήσουν, να ελέγξουν και να προστατεύσουν το δίκτυό τους.

Το Kaspersky Endpoint Security for Business είναι διαθέσιμο σε διάφορα πακέτα, καλύπτοντας τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους. Η νέα λύση της Kaspersky Lab αποτελεί μια μοναδική, ενοποιημένη πλατφόρμα, η οποία αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας στη βάση ενός κώδικα. Προσφέρει απαράμιλλη προστασία, με τρόπο που αντίστοιχα ομοειδή προϊόντα δεν μπορούν. Μέσω μιας πλατφόρμας, μίας κονσόλας και ενός κόστους, οι διαχειριστές των περιβαλλόντων πληροφορικής μπορούν να παρακολουθήσουν, να ελέγξουν και να προστατεύσουν όλα τα συστήματα και τα τερματικά εντός της πληροφοριακής υποδομής ενός οργανισμού, είτε πρόκειται για έναν υπολογιστή εντός μιας εταιρείας, είτε για μια απομακρυσμένη εικονική μηχανή, είτε για ένα smartphone που βρίσκεται σε κάποια άλλη τοποθεσία.

Οι επιδόσεις της Kaspersky Lab στην αγορά των εταιρικών λύσεων ασφάλειας για το 2012
Οι λύσεις της Kaspersky Lab προστατεύουν περίπου 250.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η εταιρεία περιλαμβάνεται μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων παρόχων λύσεων ασφάλειας για τερματικά στον κόσμο 1. Βασικό στοιχείο της στρατηγικής της Kaspersky Lab για το 2012 ήταν να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά των εταιρικών λύσεων ασφάλειας. Η προσέγγιση αυτή φτάνει στο αποκορύφωμα της με το λανσάρισμα του Kaspersky Endpoint Security for Business.

Το 2012, η Kaspersky Lab αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία τερματικών από διάφορους ανεξάρτητους αναλυτές και εταιρείες. Η εταιρεία βρέθηκε στο “Leaders Quadrant” της έκθεσης Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms2, ενώ κατετάγη μεταξύ των “Top Players” της αγοράς στην έκθεση “Market Quadrant for Endpoint Security Platforms 2012” του The Radicati Group3. Επίσης, η εταιρική λύση της Kaspersky Lab αναδείχτηκε ανάμεσα στους τέσσερις “Leaders” της αγοράς, στην έκθεση The Forrester Wave™: Endpoint Security4. Οι λύσεις ασφάλειας εταιρικών τερματικών της Kaspersky αποσπούν σταθερά υψηλές βαθμολογίες σε διάφορες διεθνείς αξιολογήσεις, βελτιώνοντας τις θέσεις τους κάθε χρόνο. Μετά από αυτές τις πρόσφατες επιτυχίες, κορυφαίοι αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Επιπλέον, η Kaspersky Lab έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταιρικών πελατών της, γεγονός που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας για ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στην πίστη. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα Διατήρησης Πελατών που διενεργήθηκε από την TNS, o δείκτης διατήρησης εταιρικών πελατών της Kaspersky Lab φτάνει τους 106 πόντους5, όντας σημαντικά υψηλότερος από το μέσο όρο του κλάδου (73 πόντοι) και ευνοϊκά συγκρίσιμος σε σχέση με αυτόν των βασικών της ανταγωνιστών.

Οι στόχοι της Kaspersky Lab για την αγορά εταιρικών λύσεων ασφάλειας για το 2013
Η περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο των εταιρικών λύσεων ασφάλειας παραμένει μια από τις βασικές στρατηγικές κατευθύνσεις για τη συνολική ανάπτυξη της Kaspersky Lab. Η εταιρεία σκοπεύει να εντείνει την αναπτυξιακή της προσπάθεια σε αυτή την αγορά, αξιοποιώντας τη νέα λύση Kaspersky Endpoint Security for Business, καθώς και να μεγαλώσει την πελατειακή της βάση σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εταιρειών, των μικρομεσαίων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Οι μεγάλες, στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των επιχειρήσεων γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες. Εκατοντάδες εταιρείες έχουν ήδη δεχθεί επιθέσεις, ενώ όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τη σημασία του να είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της ασφάλειας. Με βάση τη συνεχή επικοινωνία μας με τους πελάτες, τα σχόλια τους και την κατανόηση των αναγκών τους, προχωρήσαμε στη βελτιστοποίηση των προϊόντων μας, με κορυφαία εργαλεία, όπως οι δυνατότητες διαχείρισης patch, αξιολόγησης τρωτών σημείων και διαχείρισης φορητών συσκευών. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας αποδεικνύει ότι αυτή η προσέγγιση και οι τεχνολογίες μας είναι ιδιαίτερα αποδοτικές!».

  1. Η εταιρεία κατετάγη τέταρτη στην παγκόσμια αξιολόγηση “Worldwide Endpoint Security Revenue by Vendor” της IDC για το 2011. Η αξιολόγηση αυτή περιλαμβάνεται στην έκθεση “Worldwide Endpoint Security 2012–2016 Forecast and 2011 Vendor Shares” της IDC (IDC #235930, Ιούλιος 2012). Σε αυτή την έκθεση κατατάσσονται πάροχοι λογισμικού με βάση τα κέρδη τους από πωλήσεις λύσεων ασφαλείας για τερματικά το 2011.
  2. Gartner, Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms, Peter Firstbrook, John Girard, Neil MacDonald, 2 Ιανουαρίου, 2013.
  3. The Radicati Group, Inc., Endpoint Security Platforms – Market Quadrant 2012, Thomas Buckley, Sara Radicati, Μάιος 2012.
  4. The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q1 2013
  5. TNS, Customer retention survey, 2012