Σε ζωντανή εκδήλωση, ο Larry Ellison, Executive Chairman of the Board και CTO της Oracle, ανακοίνωσε νέες προσθήκες στο Oracle Cloud Platform, μια ολοκληρωμένη και ενοποιημένη σουίτα υπηρεσιών που διευκολύνει προγραμματιστές, επαγγελματίες του IT και εταιρικούς χρήστες να δημιουργήσουν, διευρύνουν και ενοποιήσουν εφαρμογές cloud. Με περισσότερες από 24 νέες υπηρεσίες, το Oracle Cloud Platform επεκτείνει την ηγετική θέση της Oracle, καθώς αποτελεί το πλέον ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο SaaS, PaaS και IaaS με αξεπέραστο εύρος κάλυψης και βάθος εξειδίκευσης. Οι νέες διαθέσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν και τις Oracle Database Cloud – Exadata, Oracle Archive Storage  Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud και Oracle Process Cloud.

Το Oracle Cloud Platform βοηθάει τους πελάτες στη δημιουργία νέων εφαρμογών, στην επέκταση των υπαρχουσών και στην εύκολη μετακίνηση των on premise φορτίων εργασίας στο cloud χωρίς αλλαγές στις εφαρμογές. Οι υπηρεσίες είναι σχεδιασμένες να μεγιστοποιούν την εμπειρία του τελικού χρήστη και την παραγωγικότητα, να επιτρέπουν τη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων, την ταχεία ανάπτυξη, δοκιμή και υλοποίηση εφαρμογών, την ενοποίηση on premise και cloud εφαρμογών, καθώς και την ενίσχυση των εταιρικών χρηστών στην ανάπτυξη της ενδοεταιρικής συνεργασίας και της πληρέστερης επιχειρηματικής ενημέρωσης. Με το Oracle Cloud Platform, οι πελάτες και οι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν το κορυφαίο λογισμικό βάσης δεδομένων και Middleware, που χρησιμοποιούν ήδη χιλιάδες διεθνείς οργανισμοί για τη λειτουργία των δικών τους επιχειρήσεων, πλέον και μέσω του cloud. Η εκτεταμένη αυτοματοποίηση που έχει ενσωματωθεί στο Oracle Cloud έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη δημιουργία αξίας, την ενίσχυση της καινοτομίας και τη μείωση του κόστους για τους πελάτες.

“Η Oracle αναπτύσσεται πραγματικά γρήγορα. Το τελευταίο τρίμηνο, είχαμε τζίρο αξίας $426 εκατ. σε SaaS και PaaS, αύξηση 200% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Πρόκειται για ρεκόρ του κλάδου καθώς καμία εταιρεία δεν έχει πουλήσει ποτέ τόσο πολύ μέσα σε ένα μόνο τρίμηνο,” σχολίασε ο Ellison. “Η Oracle είναι η μόνη εταιρεία στον πλανήτη που μπορεί να παρέχει ένα πλήρες, ενοποιημένο, βασισμένο σε πρότυπα πακέτο υπηρεσιών σε κάθε επίπεδο του cloud. Αυτά τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα μάς επιτρέπουν να είμαστε πολύ οικονομικοί σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Η νέα υπηρεσία Archive Storage ανταγωνίζεται ευθέως το with Amazon Glacier και μόλις στο ένα δέκατο της τιμής του.”

Το Oracle Cloud Platform αναπτύσσεται με εκθετικούς ρυθμούς και ήδη στηρίζει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες εμπορικές επωνυμίες και οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Oracle Cloud Platform έχει περισσότερους από 1.800 πελάτες με τους 1.419 να έχουν προστεθεί το τελευταίο τρίμηνο. Εταιρείες όπως η Australian Finance Group, Avaya και Calix είναι μερικές μόνο από τους πολλούς οργανισμούς που αξιοποιούν τις διαθέσιμες Oracle Cloud Platform υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud και Database Backup Service.

«Σύμφωνα με την έρευνα CloudView της IDC, το κύριο όφελος των λύσεων PaaS (λειτουργίες πλατφόρμας με τη μορφή υπηρεσιών) για το IT είναι η ύπαρξη “ενός περιβάλλοντος self-service για την πρόσβαση στα εργαλεία προγραμματισμού και υλοποίησης”, ενώ για τους εταιρικούς χρήστες το κύριο όφελος είναι η “ενσωματωμένη ενοποίηση με τις εφαρμογές SaaS (λειτουργίες λογισμικού με τη μορφή υπηρεσιών)”, δήλωσε ο Robert Mahowald, Program Vice President, Cloud Software της IDC. “Η ύπαρξη μιας πλήρους πλατφόρμας υπηρεσιών PaaS σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο εφαρμογών καλύπτει και τις δύο ανάγκες, ενώ οι χρήστες του Oracle Cloud Platform επωφελούνται από την πρόσβαση στις αποτελεσματικές δυνατότητες για ανάπτυξη και υλοποίηση εφαρμογών, διαχείριση δεδομένων, εργαλεία ανάλυσης Big Data, ενοποίηση και δυνατότητες mobile, ικανοποιώντας τις βασικές ανάγκες του IT και των επιμέρους τμημάτων».

Το Oracle Cloud συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρή αποδοχή, υποστηρίζοντας περισσότερους από 70 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 33 δισεκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά. Εκτελείται σε 54.000 συσκευές με περισσότερα από 700 petabytes χώρου αποθήκευσης σε 19 κέντρα δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Οι νέες διαθέσιμες υπηρεσίες Oracle Cloud Platform and Infrastructure περιλαμβάνουν:

  • OracleDatabase Cloud – Exadata Service: φέρνει όλες τις δυνατότητες της Oracle Exadata πλατφόρμας βάσης δεδομένων στο cloud. Με αυτήν την υπηρεσία, οι πελάτες μπορούν να εκτελούν βάσεις δεδομένων Oracle σε περιβάλλον cloud με τα ίδια χαρακτηριστικά λειτουργικότητας, απόδοσης και διαθεσιμότητας των on premise παραγωγικών βάσεων δεδομένων βασισμένων στο Oracle Exadata, που ήδη λειτουργούν σε χιλιάδες τοποθεσίες κρίσιμης σημασίας ανά τον κόσμο. Οι βάσεις δεδομένων Oracle που έχουν υλοποιηθεί σε περιβάλλον cloud στο πλαίσιο αυτής της υπηρεσίας είναι 100% συμβατές με βάσεις on premise, διασφαλίζοντας ομαλή μετεγκατάσταση στο cloud και επιτρέποντας απροβλημάτιστη μετάβαση σε μια στρατηγική υβριδικού cloud.
  • OracleArchive Storage Cloud Service:παρέχει πόρους αποθήκευσης για εφαρμογές και φόρτους εργασιών που απαιτούν μακροχρόνια διατήρηση δεδομένων, με τη χαμηλότερη τιμή στον κλάδο. Ως λύση οριστικής (deep) αρχειοθέτησης σε περιβάλλον cloud, το Archive Storage Cloud είναι κατάλληλο για μεγάλης κλίμακας σύνολα δεδομένων στα οποία δε γίνεται συχνά πρόσβαση, όπως εταιρικά οικονομικά στοιχεία, ιατρικά και φαρμακευτικά αρχεία, διατηρήσιμο υλικό πολιτιστικού περιεχομένου, ασφαλιστικά αρχεία και ψηφιακά πρωτότυπα αρχεία ταινιών. Η υπηρεσία, υποστηριζόμενη από SLA προδιαγραφών μεγάλων εταιρειών, δίνει στους οργανισμούς τη δυνατότητα πρόσβασης σε αρχειοθετημένα έγγραφα και σύνολα δεδομένων χρησιμοποιώντας προτυποποιημένα API, με ενοποίηση με λογισμικό της Oracle και τρίτων προμηθευτών για τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας, την αρχειοθέτηση και την διατήρηση. Παρέχει, επίσης, ένα πρόσθετο επίπεδο για on premise συστήματα αποθήκευσης Oracle, όπως οι λύσεις ZS Series, FS Series και Oracle StorageTek.
  • OracleBig Data Cloud Service και Big Data SQL Cloud Service: παρέχει μια ασφαλή πλατφόρμα υψηλής απόδοσης για την εκτέλεση ετερογενών φόρτων εργασίας σε βάσεις δεδομένων Hadoop και NoSQL ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις στην απόκτηση και την οργάνωση Big Data. Σε συνδυασμό με το νέο Big Data SQL Cloud, το Oracle Big Data Cloud επεκτείνει την κορυφαία υλοποίηση  SQL σε Hadoop και NoSQL, παρέχοντας στους χρήστες ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των Big Data σε ένα εταιρικό cloud.
  • OracleIntegration Cloud Service: απλοποιεί την ενοποίηση μεταξύ εφαρμογών cloud και on premise της Oracle ή τρίτων προμηθευτών. Καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά όπως η προδιαμορφωμένη ενοποίηση και οι ενσωματωμένες προτάσεις περί βέλτιστων πρακτικών, προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία ενοποίησης εφαρμογών. Το Integration Cloud χαρακτηρίζεται από απλή και εύχρηστη ενοποίηση εφαρμογών, που συνδυάζει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών χρηστών για ευκολία στη χρήση με το δοκιμασμένο και κρίσιμης σημασίας υπόβαθρο της Oracle SOA Suite.
  • Oracle Mobile Cloud Service: απλοποιεί το εταιρικό mobility μειώνοντας την πολυπλοκότητα από την backend mobile υποδομή. Ως μια επόμενης γενιάς Mobile Back-end σε μορφή υπηρεσίας (MBaaS), το Mobile Cloud επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν και να υλοποιούν γρήγορα ενδιαφέρουσες mobile εφαρμογές ενοποιημένες με μια αξιόπιστη backend cloud υποδομή. Η ενοποίηση εφαρμογών για κινητές συσκευές, τα mobile APIs και η ασφάλεια δε βαρύνουν πλέον τους προγραμματιστές επιτρέποντάς τους να συνεργάζονται απρόσκοπτα και γρήγορα για την ανάπτυξη και υλοποίηση mobile εφαρμογών που τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή και ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε επιχειρηματική ανάγκη. Επιπλέον, τα ενσωματωμένα mobile εργαλεία ανάλυσης, βοηθούν τις επιχειρήσεις να έχουν καλύτερη ενημέρωση σχετικά με τη χρήση και υιοθέτηση των mobile εφαρμογών ώστε να ενισχύεται η προσωποποίησή τους.
  • Oracle Process Cloud Service: δίνει στους εταιρικούς χρήστες όσα χρειάζονται για να καινοτομήσουν και να ανταποκριθούν στην ανάγκη για ψηφιακή αυτοματοποίηση των εφαρμογών παραγωγικών διαδικασιών ανεξάρτητα από το IT.  Με μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης διαδικασιών η οποία βασίζεται στο cloud και δεν απαιτεί σύνταξη κώδικα (zero-code), το Process Cloud δίνει στους εταιρικούς χρήστες τη δυνατότητα να διαχειρίζονται ολόκληρο τον κύκλο ζωής των επιχειρηματικών διαδικασιών και να αποκτούν αξιοποιήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των διαδικασιών και τις συμφωνίες περί επιπέδου παροχής υπηρεσιών (SLA).  Οι εταιρικοί χρήστες μπορούν τώρα να παρέχουν ροές εργασιών για φορητές συσκευές, να αυτοματοποιήσουν τις χειροκίνητες διαδικασίες και να εξατομικεύσουν τις εφαρμογές SaaS.