Έχοντας ήδη φτάσει στην ενδέκατη έκδοσή του, ο MDaemon Email Server  Pro είναι πλέον μια δοκιμασμένη λύση, αφού είναι πολύ απλός στη διαχείριση

Η εγκατάστασή του είναι απλή, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργιών του περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο, συμπεριλαμβανομένου και ενός στιβαρού SMTP mail server με δυνατότητες υποστήριξης POP3 και IMAP clients.
 
H δυνατότητα domain-sharing επιτρέπει τη φιλοξενία ενός απλού e-mail domain σε πολλαπλούς servers (π.χ. σε διάφορα υποκαταστήματα) με LDAP και Active Directory στα στάνταρ χαρακτηριστικά του. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα εργαλεία αρχειοθέτησης, λειτουργίες anti-spam, καθώς και εύχρηστα εργαλεία για sender authentication, για επόπτευση περιεχομένου και γενικά για το σύνολο της διαχείρισης από τον administrator. Το προαιρετικό module SecurityPlus προσφέρει προστασία κατά των ιών, βασισμένη στις τεχνολογίες των Commtouch και Kaspersky.


Παρέχει επίσης μερικά πιο προηγμένα εργαλεία anti-spam και antiphishing σε σχέση με τη βασική έκδοση. Αν και υπάρχει δυνατότητα web-based management, οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν την κονσόλα Windows, που περιλαμβάνει δυνατά εργαλεία διαχείρισης και ελέγχου. Η πλοήγηση στις διάφορες λειτουργίες είναι εύκολη και χάρη στο εύχρηστο interface που διαθέτει, η διαχείριση είναι απλούστερη από ένα αντίστοιχο setup στον Microsoft Exchange. Ο τελικός χρήστης έχει πρόσβαση μέσω ενός συνηθισμένου web client (WorldClient). Όμως διατίθεται και υποστήριξη για Outlook και άλλους POP3/IMAP clients, μέσω του optional Outlook Connector. Αν και η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη εδώ και χρόνια, στη νέα έκδοση περιλαμβάνονται ημερολόγιο, προγραμματισμός meetings, καθώς και contact sharing. Διάφορες δυνατότητες συνεργασίας είναι διαθέσιμες από το πολύγλωσσο WorldClient, το οποίο μπορεί να προσομοιάσει στην εμφάνιση με το Outlook, αλλά και να προσαρμοστεί με μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και themes. Μια ακόμη προαιρετική νέα δυνατότητα της έκδοσης 11, είναι το dashboard μαζί με τα followup flags και ενισχυμένες δυνατότητες αναζήτησης.


Τέλος ο MDaemon Email Server  11 υποστηρίζει προώθηση e-mail σε συσκευές Blackberry, Apple iPhone, Google Android και Nokia smartphones, με τη χρήση ενός συνδυασμού ενσωματωμένων e-mail clients, SyncML και add-on tools. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και διαθέσιμα εργαλεία migration για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να κινηθούν προς τον MDaemon Email Server από άλλες πλατφόρμες.


Ο Mdaemon Email Server Pro v.11, διατίθεται στην ελληνική αγορά από την εταιρεία Orthology.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Orthology
Μεσογείων 401, 
153 43 Αγία Παρασκευή,
(T) +30 210 6080091
(F) +30 210 6080092
(W) www.orthology.gr