Τα Win 32/Conficker και INF/Autorun βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως οι δύο μεγαλύτερες απειλές υπολογιστών στoν κόσμο

Δεύτερο κακόβουλο λογισμικό στην κατάταξη, με ποσοστό 8,06% παγκοσμίως, αποτελεί το INF/Autorun. Πρόκειται για μια παραλλαγή trojan horses που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, τα οποία είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν αυτόματα όταν ένας χρήστης με λογισμικό Windows συνδέει ένα USB Flash drive στον υπολογιστή του. Μάλιστα, στην Ευρώπη φαίνεται να υποσκελίζει το παραδοσιακά κυρίαρχο Conficker worm.


Το Win32/PSW.OnLineGames κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως με μερίδιο 4,29%. Παραμένει η νούμερο ένα απειλή στην Πολωνία, αν και παρουσιάζει μια μικρή κάμψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Στην έκτη θέση, για το μήνα Μάιο, βρίσκεται το Win32/Sality με σχετικά υψηλό ποσοστό της τάξεως του 1,36%. Σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα πολυμορφικό ιό που μολύνει τα αρχεία των Windows με επέκταση .SCR ή .EXE και τερματίζει διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του υπολογιστή και την ανίχνευση απειλών.


Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται αναλυτικά η κατάταξη των απειλών όπως εκτιμήθηκε από το ESET ΤhreatSense.Net®.



Το Win32/Agent (3,25% σε παγκόσμιο επίπεδο) κυριαρχεί στις σκανδιναβικές χώρες – ΝΟΡΒΗΓΙΑ 4,75%, ΔΑΝΙΑ 5,79% και ΕΣΘΟΝΙΑ 5,55% – ταυτόχρονα, όμως, παρουσιάζει υψηλά ποσοστά σε ΟΥΓΓΑΡΙΑ 6,31% και ΑΥΣΤΡΙΑ 6,34%.


Παρακάτω αποτυπώνεται η παρουσία των Win32/Conficker (πίνακας Ι) και παραλλαγών του INF / Autorun (πίνακας ΙΙ) σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.


































Πίνακας Ι


ΙΡΛΑΝΔΙΑ


15%


ΟΥΚΡΑΝΙΑ


13,85%


ΓΕΡΜΑΝΙΑ


11,81%


ΑΙΓΥΠΤΟΣ


11,53%


ΡΩΣΙΑ


11,31%


ΤΣΕΧΙΑ


8,41%


ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


8,04%


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


7,79%


ΟΛΛΑΝΔΙΑ


5,92%





























































Πίνακας ΙΙ


ΙΣΠΑΝΙΑ


10,85%


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ


9,72%


ΣΛΟΒΑΚΙΑ


9,61%


ΓΑΛΛΙΑ


7,47%


ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ


7,18%


ΣΛΟΒΕΝΙΑ


6,70%


ΙΣΡΑΗΛ


5,75%


ΠΟΛΩΝΙΑ


7%


ΟΥΚΡΑΝΙΑ


7%


ΑΡΜΕΝΙΑ


7%


ΡΩΣΙΑ


7%


ΤΣΕΧΙΑ


2 – 7%


ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


2 – 7%


ΝΟΡΒΗΓΙΑ


2 – 7%


ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


2 – 7%


ΤΟΥΡΚΙΑ


2 – 7%


ΙΡΛΑΝΔΙΑ


2 – 7%


ΓΕΡΜΑΝΙΑ


2 – 7%


Σχετικά με την ESET:
Η ESET είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία στην τεχνολογία κατασκευής λύσεων λογισμικού, που προσφέρουν άμεση, πλήρη προστασία από τις εξελισσόμενες απειλές ασφάλειας υπολογιστών. Η ESET πρωτοστάτησε και συνεχίζει να οδηγεί τη βιομηχανία στην προληπτική ανίχνευση απειλών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το ESET NOD32 Antivirus και το ESET Smart Security αποτελούν τα προϊόντα ναυαρχίδες της εταιρείας, που βασίζονται στην πολυβραβευμένη τεχνολογία της ESET: ThreatSense. Πάνω από 100 εκ. χρήστες εμπιστεύονται τα προϊόντα της ESET ως μία ενοποιημένη λύση ασφάλειας κατά ιών, spyware και κακόβουλων λογισμικών. Η παγκόσμια έδρα παραγωγής της εταιρείας βρίσκεται στην Μπρατισλάβα, Σλοβακία και η παγκόσμια έδρα διανομής στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια. Επίσης, το 2008 άνοιξε το ερευνητικό κέντρο της εταιρείας στην Κρακοβία, Πολωνία. Η εταιρεία αντιπροσωπεύεται σε 180 χώρες, από ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.eset.com, ή www.nod32.gr