Μια σειρά από σημαντικές διακρίσεις έλαβαν πρόσφατα αρκετά προϊόντα της Kaspersky Lab, δικαιολογώντας απόλυτα τη θετική αποδοχή που γνωρίζουν παγκοσμίωςΠάνω από 2000 κακόβουλα προγράμματα, Trojans, worms και ιοί, συλλέχθηκαν από διαφορετικές πηγές και χρησιμοποιήθηκαν για να αξιολογήσουν το επίπεδο ανίχνευσης. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα των δοκιμών, το Kaspersky Internet Security 2009 απέδωσε εξαιρετικά, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 99,5 στα 100 και λαμβάνοντας 5 αστέρια στην κλίμακα απόδοσης των εργαστηρίων PC Security Labs.
Επίσης, η Kaspersky Lab ανακοίνωσε ότι η επαγγελματική σουίτα “Kaspersky Open Space Security” έλαβε το βραβείο «Προϊόν Ασφάλειας της Χρονιάς” ενώ διακρίθηκε και στην κατηγορία  «Καλύτερη Anti-Malware Λύση», στα πλαίσια των διεθνώς αναγνωρισμένων ετήσιων βραβείων «SC Magazine Awards Europe 2009», που διοργάνωσε στο Λονδίνο το περιοδικό για την ασφάλεια πληροφοριών, SC Magazine. Η λύση αυτή αποτελεί μια ειδικά προσαρμοσμένη σουίτα ασφαλείας για τις ανάγκες προστασίας των πληροφοριακών συστημάτων των επιχειρήσεων, για τις υπαρκτές και ενδεχόμενες δικτυακές απειλές. Συνδυάζοντας anti-virus, anti-spam, anti-spyware και προστασία ενάντια σε Phising και rootkits σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα, η λύση αυτή συνδυάζει τη χρήση της παραδοσιακής τεχνολογίας antivirus, βασισμένης σε υπογραφές και τη συνεχή ικανότητα παρακολούθησης των συστημάτων για βλαβερά προγράμματα.
Σημαντικό βραβείο έλαβε και το Kaspersky Anti-Virus 2009. Συγκεκριμένα, έπειτα από συγκριτικό τεστ 39 προϊόντων antivirus που διεξήγαγε το έγκυρο βρετανικό περιοδικό Virus Bulletin, η λύση της Kaspersky έλαβε το βραβείο VB100, έχοντας  τα καλύτερα αποτελέσματα για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού. Σε κατάσταση “on-demand scanning” αλλά και προστασίας σε πραγματικό χρόνο, το Kaspersky Anti-Virus 2009 εξουδετέρωσε το 100% των πλέον επικίνδυνων ιών που περιλαμβάνονται στη λίστα Wildlist.