Όλοι γνωρίζουν πως η λήψη αντιγράφων ασφαλείας ψηφιακού περιεχόμενου είναι σημαντική, αλλά μπορεί να είναι μια κουραστική και χρονοβόρα εργασία. Η νέα έκδοση του F-Secure Online Backup απομακρύνει την ανησυχία της απώλειας των αρχείων και σας κάνει να ξεχάσετε πώς πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας – για πάντα. Πλέον, η διατήρηση όλων των αρχείων με αντίγραφα ασφαλείας και η κοινοποίηση περιεχομένου, όπως φωτογραφίες, μουσική και βίντεο είναι ευκολότερη από ποτέ.

 Το F-Secure Online Backup δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας από φωτογραφίες, μουσική και άλλο σημαντικό περιεχόμενο που βρίσκεται στον υπολογιστή σας και τα αποθηκεύει σε ασφαλείς εξυπηρετητές (servers) στο Internet. Η αντιγραφή αρχείων ασφαλείας πραγματοποιείται όταν ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο Internet ενώ μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας πολύ εύκολα, είτε στο σύνολο τους αυτόματα είτε επιλέγοντας συγκεκριμένα αρχεία που χρειάζεστε. Δεν υπάρχει όριο στον όγκο των δεδομένων*, ενώ στέλνονται μόνιμα αναφορές email που αφορούν τη κατάσταση των αντιγράφων ασφαλείας.

 Υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία που συμπεριλαμβάνονται μέσα στα αντίγραφα ασφαλείας από οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει σύνδεση Internet ενώ μπορούν να κοινοποιηθούν με απευθείας link στους φίλους σας ή μέσω του Facebook ή άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. 

 Νέο, διασθητικό user interface

Η νέα έκδοση του F-Secure Online Backup έχει ένα σχεδιασμένο από την αρχή και διαισθητικό user interface που επίσης πηγαίνει την χρήση του προϊόντος σε νέο επίπεδο. Είναι σα να έχετε το δικό σας ασφαλές διαδικτυακό datacenter για όλο το αναντικατάστατο ψηφιακό υλικό. Τα αντίγραφα ασφαλείας μέσω του διαδικτύου προσφέρουν ένα ασφαλέστερο τρόπο να κάνετε τη λήψη αντιγράφων απ’ότι σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ή DVDs τα οποία όπως και ένας υπολογιστής θα μπορούσαν να καταστραφούν ή να κλαπούν. 

“Το νέο F-Secure Online Backup προσφέρει ένα εντελώς άκοπο τρόπο βεβαιώνοντας πώς όλα τα αρχεία σας και το περιεχόμενο τους είναι ασφαλές, προσβάσιμο και έτοιμο για κοινοποίηση. Απλά εγκαταστήστε το και συνδεθείτε στο Internet και το F-Secure Online Backup θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Η νέα έκδοση βελτιώνει επίσης σημαντικά την ταχύτητα της λήψης αντιγράφων ασφαλείας”, σχολιάζει ο Sebastian Neittamo, o solution manager της F-Secure.

 Συναντά τις πραγματικές ανάγκες

Έπειτα από μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την F-Secure** νωρίτερα αυτή τη χρονιά, το 93% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η πρόληψη της απώλειας προσωπικών δεδομένων ήταν πολύ σημαντική, ενώ το 63% εκτίμησε πώς υπάρχει ανάγκη για εύκολη κοινοποίηση περιεχομένου όταν βρίσκεται online.

 Σε μια άλλη έρευνα*** της F-Secure, περισσότερο από το 90% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως θεωρούν την λήψη αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων τους τουλάχιστον τόσο σημαντικό όσο και η ύπαρξη λογισμικού antivirus στον υπολογιστή τους. Σύμφωνα με την έρευνα, ο περισσότερο συνηθισμένος τρόπος της λήψης αντιγράφων ασφαλείας είναι οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι (54%), ακολουθεί το online backup (24%), DVD/CD/Blu-ray (5%) και Webmail (3%). Ένα σύνολο της τάξης του 14% των ερωτηθέντων αναφέρουν πως δεν κάνουν λήψη αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων τους. Πάνω από το 77% των ερωτηθέντων επίσης δήλωσαν πώς θα επιθυμούσαν να έχουν πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους όπου και αν βρίσκονται. 

 Το F-Secure Online Backup διαθέτει ένα εύκολο στη χρήση web portal για να διαχειριστείτε όλα τα αρχεία των αντιγράφων ασφαλείας, να δείτε φωτογραφίες, να ακούσετε τη μουσική και να δείτε τα videos σας με τον ενσωματωμένο media player. Η κοινοποίηση του περιεχομένου χρειάζεται μόνο 2 κλικ.

 Σήμερα, η ασφάλεια των δεδομένων έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι η προστασία απέναντι σε malware. Το Online Backup, όπως οι άλλες ηγετικές λύσεις μας, κάνουν τη ζωή ευκολότερη και ασφαλέστερη για όλους τους χρήστες, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις”, σχολιάζει ο Mikko Hypponen, chief research officer της F-Secure.

 www.inter-datasecurity.com

*To F-Secure Online Backup κάνει τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας όλων των δεδομένων που βρίσκονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Δεν είναι λύση αποθήκευσης για δεδομένα που δεν βρίσκονται στον υπολογιστή σας.

 

** Ευρυζωνική έρευνα των συνδρομητών από την F-Secure, τον Απρίλιο του 2011 (Βραζιλία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, 3000 ερωτηθέντες συνολικά).

 

*** Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την F-Secure μεσω της SurveyGizmo κατά τη διάρκεια του Απρίλη του 2011. Ένα σύνολο από 609 απαντήσεις από ερωτηθέντες από όλο το κόσμο τέθηκαν υπ’όψη μέσω του F-Secure Safe and Savvy blog.