• Η Oracle ανακοίνωσε τη έναρξη διάθεσης του Oracle Exalytics In-Memory Machine, του πρώτου στον κλάδο ολοκληρωμένου συστήματος υψηλής ταχύτητας που διαθέτει εξοπλισμό και λογισμικό επιχειρηματικής ευφυΐας (BI) με αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων στη μνήμη, σχεδιασμένα για εξαιρετικές επιδόσεις για εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης απόδοσης.
• Η Oracle ανακοίνωσε επίσης, τη διαθεσιμότητα μιας νέας έκδοσης του Oracle Business Intelligence Foundation Suite που διαθέτει 87 νέες δυνατότητες και βελτιώσεις προϊόντων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται νέες οπτικοποιήσεις, προσαρμοζόμενες αλληλεπιδράσεις, βελτιώσεις απόδοσης και κλίμακας, βελτιστοποιήσεις για Oracle Exalytics και απλοποίηση για τους τελικούς χρήστες, τους προγραμματιστές και τους διαχειριστές. 
• Με το Oracle Exalytics, οι οργανισμοί μπορούν να παρέχουν προσαρμοσμένες και διαμορφωμένες εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης απόδοσης οι  οποίες λειτουργούν ταχύτερα, είναι ευκολότερες στη χρήση και υποστηρίζουν περισσότερους χρήστες από ποτέ.  Το ολοκληρωμένο σύστημα επιτρέπει στους πελάτες να συμπληρώσουν τα έργα dashboard και αναφορών με μοντελοποίηση σεναρίων, σχεδιασμό και προβλέψεις, στοιχεία που θα εκτελούνται όλα σε ένα ενιαίο περιβάλλον.
• Με γνώμονα την επίτευξη της απόλυτης απόδοσης και επεκτασιμότητας με μειωμένη πολυπλοκότητα στην υλοποίηση και χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας, το Oracle Exalytics έχει δομηθεί με αρχιτεκτονική ολοκληρωμένου συστήματος και διαθέτει τις κορυφαίες λύσεις Oracle BI Foundation Suite και Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics, βελτιωμένες για ένα server Oracle σχεδιασμένο για ανάλυση με αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων στη μνήμη.
• Με διαδραστική ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, που βασίζεται στο Oracle Exalytics, οι οργανισμοί μπορούν να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία, να αυξήσουν τα έσοδα και το μερίδιο στην αγορά, καθώς και να αντιδρούν πιο γρήγορα στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές συνθήκες.

Καινοτομίες για βελτιστοποιημένη ανάλυση με αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων στη μνήμη
• Το Oracle Exalytics είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα υψηλής απόδοσης, που διαθέτει server Sun Fire της Oracle με 1 Terabyte μνήμης RAM, επεξεργαστή Intel Xeon E7-4800 με συνολικά 40 πυρήνες, σύνδεση InfiniBand 40 Gb/s και Ethernet 10 Gb/s, καθώς και ενοποιημένη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης (LOM).
• Το Oracle BI Foundation περιλαμβάνει ένα εκτενές σύνολο νέων δυνατοτήτων στα Oracle Business Intelligence Enterprise Edition και Oracle Essbase για παράλληλη επίτευξη απόδοσης και ανάλυση δεδομένων στη μνήμη, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν οπτική ανάλυση πραγματικού χρόνου με αστραπιαία ταχύτητα και άμεση απόκριση.
• Το Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics αποτελεί μια νέα έκδοση του κορυφαίου συστήματος διαχείρισης σχεσιακής βάσης δεδομένων (RDBMS), με δυνατότητα αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων στη μνήμη, ειδικά σχεδιασμένο για ανάλυση δεδομένων.
o Με νέες δυνατότητες για σύνολα ομαδοποίησης OLAP, ενσωματωμένες μεθόδους ανάλυσης και συμπίεση σε στήλες, το Oracle TimesTen In-Memory Database for Exalytics εξασφαλίζει άμεση απόκριση σε μεγάλα σύνολα δεδομένων.
• Το Oracle Exalytics απλοποιεί τη διαχείριση χάρη σε μια καινοτομία ευρετικής και προσαρμοζόμενης αποθήκευσης δεδομένων στη μνήμη cache, η οποία υπολογίζει ποια δεδομένα είναι καλύτερο να αποθηκεύονται στη μνήμη για συνολικά καλύτερη απόδοση και προσαρμόζεται στις μεταβολές του φόρτου εργασίας.  Σε αντίθεση με άλλα συστήματα ή εργαλεία επεξεργασίας στη μνήμη, το Oracle Exalytics δεν περιορίζει τις εφαρμογές μόνο σε δεδομένα που τοποθετούνται στη μνήμη, αλλά αξιοποιεί επίσης και συνδεδεμένες βάσεις δεδομένων, συστήματα αποθηκών δεδομένων και πηγές OLAP.
• Μετά από συγκριτικές δοκιμές επιδόσεων και δοκιμές από τους πελάτες, το Oracle Exalytics επιδεικνύει επιδόσεις βελτιωμένες κατά 10x έως 100x για τις αναφορές σχεσιακής ηλεκτρονικής αναλυτικής επεξεργασίας (ROLAP) και τον πίνακα χειρισμού λειτουργιών (dashboard), αλλά και επιδόσεις αυξημένες κατά έως και 79x όσον αφορά στην απόδοση στη μοντελοποίηση πολυδιάστατης ηλεκτρονικής αναλυτικής επεξεργασίας (MOLAP).

Ταχύτερες επιδόσεις για περισσότερες από 80 εφαρμογές Oracle BI και EPM
• Πάνω από 80 εφαρμογές διαχείρισης απόδοσης Oracle Hyperion και Oracle BI είναι σήμερα διαθέσιμες στους οργανισμούς και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το Oracle Exalytics, χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στις εφαρμογές. Σε αυτές περιλαμβάνονται:
o Όλες οι γενικές και οι εξειδικευμένες ανά κλάδο εφαρμογές Oracle BI Applications, όπως Oracle Financial Analytics, Oracle Human Resources Analytics, Oracle Sales Analytics και Oracle Procurement and Spend Analytics, μεταξύ άλλων.
o Oracle Hyperion Planning για σχεδιασμό και προβλέψεις με χρήση πιο αναλυτικών δεδομένων και με μεγαλύτερη επεκτασιμότητα για την υποστήριξη περισσότερων χρηστών, με μειωμένο χρόνο κύκλου σχεδιασμού και μεγαλύτερη ακρίβεια στο σχεδιασμό.
• Το Oracle BI Foundation Suite περιλαμβάνει ενσωματωμένη υποστήριξη φορητών συσκευών για iPad και iPhone.  Ως τμήμα μιας λύσης Oracle Exalytics, οι λειτουργίες ανάλυσης εν κινήσει σε φορητές συσκευές επεκτείνονται για να υποστηρίξουν πολλές χιλιάδες ταυτόχρονους χρήστες, με διαδραστική αποκρισιμότητα.

Ανοικτό σύστημα που υποστηρίζει πηγές δεδομένων Oracle και τρίτων προμηθευτών
• Το Oracle Exalytics αποτελεί μια ανοικτή λύση, κατάλληλη για χρήση σε περιβάλλοντα ετερογενών συστημάτων IT, καθώς μπορεί να έχει πρόσβαση σε πηγές δεδομένων Oracle ή τρίτων προμηθευτών και να αναλύει δεδομένα από αυτές, είτε πρόκειται για σχεσιακές βάσεις δεδομένων, OLAP ή άλλες πηγές δεδομένων, όπως IBM DB2, IBM Netezza, Microsoft SQL Server και Analysis Services, SAP Business Information Warehouse (BW), Sybase Adaptive Server Enterprise (ASE) και Teradata Warehouse, μεταξύ άλλων, σε οποιονδήποτε συνδυασμό.
• Το Oracle Exalytics ενοποιείται με το Oracle Exadata Database Machine και το συμπληρώνει, μέσω σύνδεσης InfiniBand 40 Gb/s, με βελτιώσεις λογισμικού που προσφέρουν απαράμιλλη απόδοση ερωτημάτων και αστραπιαία διαδραστική οπτικοποίηση σε πολύ μεγάλα σύνολα δεδομένων.