Είσαστε έμπειρος επαγγελματίας του χώρου της πληροφορικής, αλλά τα εργαλεία αλλάζουν συνεχώς; Οι ελληνικές τεχνικές κοινότητες στο χώρο της πληροφορικής έχουν παράδοση πολλών ετών, με χιλιάδες μέλη, οργανωμένα fora και δεκάδες εξειδικευμένους bloggers καθώς και “off-line” παρουσία με μηνιαίες ανοικτές συναντήσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι μεγαλύτερες κοινότητες για IT Pros και Developers είναι το autoexec.gr και το dotnetzone.gr, που έχουν σαν σκοπό την πραγματική εθελοντική ενημέρωση στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη και την ανάπτυξη της αναγνώρισης των πιστοποιημένων επαγγελματιών. Το autoexec.gr – οι επαγγελματίες του ΙΤ – διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το CyberCrime Security Forum 2008, υπό την αιγίδα του ISACA και της Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια και το IT Pro Connections 2009 με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, διπλάσια συμμετοχή ατόμων και μια εντυπωσιακή παραγωγή σε περιεχόμενο και εκτέλεση. Φέτος μαζί με το dotnetzone.gr, την κοινότητα των .NET developers, διοργανώνουν το IT Pro| Dev Connections 2010 (www.itprodevconnections.gr) που θα διαρκέσει δύο ολόκληρες ημέρες, 27 και 28 Νοεμβρίου 2010, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Η εκδήλωση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ΙΤ και Developers που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο σε παρουσιάσεις προϊόντων με πληροφορίες που θα μπορούσαν να βρουν μόνοι τους στο διαδίκτυο. Το 2008, το CyberCrime – Security Forum είχε φυσικά σαν θέμα του την ασφάλεια των δεδομένων και των υπολογιστικών  συστημάτων και το 2009 στο IT Pro Connections άνοιξε η θεματολογία σε όλο το enterprise computing. Φέτος, σε συνεργασία με το DotNetZone θα υπάρχουν διαθέσιμα τέσσερα tracks θεμάτων για ανάπτυξη εφαρμογών με τεχνολογίες .NET, πάντα με τον ίδιο καθαρά τεχνικό προσανατολισμό. Έτσι ενδεικτικά τα αντικείμενα των παρουσιάσεων θα είναι: Client και Server λειτουργικά, Virtualization, Security, Unified Communications, Networking, Cloud Computing, Windows Phone 7, Remote Apps, Sharepoint, Data Access, SQL Server, MacOS & Active Directory, Windows Azure, PKI & Certificates, Messaging, Silverlight, Development for ΙΕ9, OWASP Enterprise Security API. Το περιεχόμενο των παρουσιάσεων είναι εντελώς τεχνικό και δεν υπάρχουν marketing slides και βαρετές λίστες με νέα “features”. Πρακτική εφαρμογή στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας, εστίαση στα σωστά σημεία και συζητήσεις ουσίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της διήμερης εκδήλωσης.
Πέρα από το περιεχόμενο, η μεγάλη διαφορά από τις υπάρχουσες εκδηλώσεις και ημερίδες είναι οι άνθρωποι που θα κάνουν τις παρουσιάσεις. Δεν είναι στελέχη marketing ή σύμβουλοι πωλήσεων. Οι κεντρικοί ομιλητές σε αυτήν την εκδήλωση είναι έμπειροι μηχανικοί πληροφορικής, που γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και έχουν συμμετάσχει σε παρόμοια events στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικές πρωτιές στο τεχνικό περιεχόμενο. Οι εγγραφές για την εκδήλωση έχουν ξεκινήσει και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει ειδική προσφορά και συμμετοχή σε κλήρωση με δώρα 2 MSDN Ultimate Subscriptions αξίας €12.700 (RSP). Στο www.itprodevconnections.gr θα βρείτε αναλυτικές  πληροφορίες για την εκδήλωση και την online φόρμα εγγραφής.