Τα δίκτυα OT είναι ζωτικής σημασίας για τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων, την ενέργεια, και σε άλλους τομείς της βιομηχανίας, και είναι -φυσικά- στο επίκεντρο του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων αυτών προς τα λεγόμενα “Industry 4.0” τεχνολογικά, λειτουργικά και -κυρίως- επιχειρηματικά μοντέλα.

 

ADAPTERA

www.adaptera.gr

Email: info@adaptera.gr
Τηλ.: 2177770188

 

Ο μετασχηματισμός αυτός σημαίνει ότι *(α)* επιταχύνεται η σύνδεση των OT και των IT δικτύων και *(β)* παράλληλα πληθαίνουν οι συσκευές IoT που αξιοποιούνται στην παραγωγή, τη διανομή και στα ίδια τα προϊόντα που πουλάνε πλέον πολλές εταιρίες.

Η σύγκλιση του OT και του IT είναι, πλέον, πραγματικότητα, και παρότι αυτή η τάση προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες, φέρνει -στην εποχή της έντονης διαδικτύωσης και του cloud computing- σημαντικές προκλήσεις για την προστασία της παραγωγής, της διανομής και των άλλων θεμελιακών συστατικών ενός βιομηχανικού οργανισμού. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η κυβερνοασφάλεια για τα OT δίκτυα και για το industrial IoT (IIoT) απαιτεί να περάσουν οι οργανισμοί σε ένα νέο μοντέλο προστασίας, το οποίο θα βασίζεται (α) στη χρήση “best-of-breed” λογισμικών και υπηρεσιών για την προστασία των βιομηχανικών δικτύων και πόρων στο edge και (β) θα **εντάσσεται** σε ένα ισχυρό πλαίσιο και λογισμικό προστασίας ολόκληρου του enterprise.

Η Microsoft είδε από νωρίς αυτήν την ανάγκη για κορυφαία προστασία τόσο στο edge, όσο και στο σύνολο ενός βιομηχανικού οργανισμού, και γι’ αυτό το λόγο εξαγόρασε και πρόσθεσε στο εντυπωσιακό μίγμα cybersecurity προϊόντων που διαθέτει τις πρωτοποριακές λύσεις για OT security της CyberX. Η μετεξέλιξη του προϊόντος αυτού είναι το “Defender for IoT”, το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα για την κυβερνοασφάλεια σε περιβάλλοντα OT/ICS, και έχει 100δες σχετικές εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο. Επιπλέον, το Defender for IoT προσφέρει μοναδική κάλυψη τόσο των παραδοσιακών OT/ICS συστημάτων (“brownfield”) όσο και των νέων IoT συσκευών και δικτύων (“greenfield”) που ολοένα πληθαίνουν στη βιομηχανία, τη διαχείριση κτιρίων και εγκαταστάσεων, την εφοδιαστική αλυσίδα, τη φυσική ασφάλεια και αλλού. Η ευελιξία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην agentless αρχιτεκτονική του προϊόντος η οποία, σε συνδυασμό με τους προηγμένους αλγόριθμους συμπεριφορικής ανάλυσης (behavioral analytics), επιτρέπει αυτόματη αναγνώριση και συνεχή παρακολούθηση συσκευών OT και IoT που μέχρι πρότινος έμεναν στη «σκιά».

Το Defender for IoT είναι -εν κατακλείδι- ένα “best of breed” λογισμικό προστασίας για OT/ICS περιβάλλοντα που καλύπτει επιπλέον όλες τις άλλες IoT συσκευές που τρέχει ένας οργανισμός (π.χ. για BMI, ασφάλεια, logistics, κ.ο.κ.), και -όπως θα περίμενε κάποιος- ενσωματώνεται αρμονικά στο παγκόσμιας κλάσης οικοσύστημα ασφαλείας της Microsoft.

H ADAPTERA είναι ειδικευμένος συνεργάτης στο Microsoft Defender for IoT από το 2020 και, ως μέρος του ομίλου της Performance Technologies, διαθέτει ειδίκευση τόσο στο Azure Cloud Security όσο και στο Azure Threat Protection. Επιπλέον έχει μακροχρόνια εμπειρία σε έργα κυβερνοασφάλειας που βασίζονται σε network visibility και performance monitoring.