Την ετήσια εκδήλωση Intel Technology Conference για το κανάλι συνεργατών της, διοργάνωσε η Intel την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Η 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core, τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της οποίας επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα υψηλών επιδόσεων, ενεργειακής αποδοτικότητας και φορητότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής εκδήλωσης.

 

 

 

 

Συνεργάτες της Intel, μεταξύ των οποίων πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες,  παρουσίασαν στους μεταπωλητές της εταιρείας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από smartphones έως datacenters, τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία της Intel. Την εκδήλωση υποστήριξε από τη θέση του Platinum  sponsor η Microsoft, ενώ οι εταιρείες Cisco, Dell, Devolo, D-Link, HP και Samsung από τη θέση του Gold sponsor. Οι εταιρείες Acer, Lenovο και οι τρεις διανομείς της Intel στην Ελλάδα, InfoQuest, Enet Solutions-Logicom και Oktabit υποστήριξαν την εκδήλωση από τη θέση του Silver sponsor.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Δημήτρης Κυριακού, διευθύνων σύμβουλος της Intel στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο μετασχηματισμό της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών, στην αύξηση του μεριδίου αγοράς των ταμπλετών και των smartphones και στις τάσεις και προοπτικές για την ενσωμάτωση υπολογιστικής ισχύος σε αναρίθμητες συσκευές τα επόμενα χρόνια. Περιέγραψε επίσης την ηγετική θέση της Intel σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη όλου του φάσματος των υπολογιστικών συσκευών, από τα smartphones και τις ταμπλέτες, έως τα datacenters. Επίσης, σημείωσε την υποστήριξη της εταιρείας στο κανάλι συνεργατών της σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στην ελληνική αγορά ειδικότερα.

Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης παρουσιάσεις από τους χορηγούς της εκδήλωσης και να γνωρίσουν από κοντά όλα τα νεότερα προϊόντα που βασίζονται στη νεότερη, 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core.

Το κανάλι συνεργατών της Intel στην Ελλάδα αριθμεί περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις οι οποίες μεταπωλούν προϊόντα τεχνολογίας παρέχοντας λύσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες.  Η Intel, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος συνεργατών της, παρέχει εργαλεία εκπαίδευσης, τεχνικής υποστήριξης και προώθησης πωλήσεων, βοηθώντας τους συνεργάτες της να σχεδιάσουν λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία Intel. Εκτός από τους επεξεργαστές της, η Intel διαθέτει επίσης στο κανάλι προϊόντα, όπως σκληρούς δίσκους τεχνολογίας SSD, προϊόντα για servers, αλλά και την καινοτόμα πλατφόρμα Next Unit of Computing (NUC), η οποία περιλαμβάνει την πλήρη λειτουργικότητα ενός επιτραπέζιου υπολογιστή σε μια συμπαγή μονάδα εξαιρετικά μικρών διαστάσεων.

Στη φετινή εκδήλωση οι μεταπωλητές της εταιρείας επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για καινοτομικές ταμπλέτες βασισμένες στην αρχιτεκτονική της Intel, τόσο με λειτουργικό σύστημα Windows 8 όσο και Android, καθώς και τις νεότερες γενιές Ultrabook, αλλά και την εξέλιξή τους, τους νέους φορητούς υπολογιστές «δύο σε ένα», πανέμορφες συσκευές που συνδυάζουν έναν πανίσχυρο φορητό υπολογιστή με μια ταμπλέτα.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες λύσεις All in One οι οποίες πλέον διαθέτουν μεγάλες οθόνες, μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε οποιοδήποτε οικιακό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις και σε επαγγελματικές εφαρμογές.