Σε σχετική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ετήσιας εκδήλωσης αναγνώρισης των συνεργατών της στην Ελλάδα, η Dell παρουσίασε σήμερα την ευρύτερη στρατηγική και την ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελληνική αγορά, τις δυνατότητες πρόσβασης στις τεχνολογίες της Dell των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς επίσης και τις υπηρεσίες της τεχνικής υποστήριξης.

Με την ολοκλήρωση ενός πλήρους οικονομικού έτους μετά τη λειτουργία της σαν ιδιωτική εταιρεία και περίπου 8 χρόνια μετά την ανακοίνωση του προγράμματος συνεργατών Dell PartnerDirect στην Ελληνική αγορά, η εταιρεία διαθέτει σήμερα ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργατών. Στο δίκτυο αυτό ανήκουν ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας, διανομείς και μεταπωλητές, οι οποίοι σε συνδυασμό με την ισχυρή παρουσία της εταιρείας σε επιλεγμένα δίκτυα λιανικής, προσφέρουν στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πρόσβαση σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων για τις απαιτήσεις τελικών καταναλωτών, εργαζομένων και επαγγελματιών, αλλά και υποδομές πληροφορικής για επιχειρήσεις και οργανισμούς οποιασδήποτε κλίμακας.

Η κ. Μαρία Οικονομίδου, Country Manager της Dell για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα, καλοσώρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της Dell στην τοπική αγορά.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε η κ. Anja Monrad, Executive Director & General Manager, Dell Central & Eastern Europe, η οποία δήλωσε σχετικά «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη για την παρουσία μου στην Αθήνα. Είναι μια πραγματικά συναρπαστική περίοδος για την Dell, η οποία μετά από περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας, στοχεύει στο μετασχηματισμό της τεχνολογίας και στην παροχή λύσεων που καθίστανται προσιτές σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την ανάπτυξή μας τόσο στην περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, όσο και στην Ελλάδα ειδικότερα, ακολουθώντας την ίδια εταιρική στρατηγική με εστίαση στην ανάπτυξή μας μέσω του καναλιού των συνεργατών μας.»

«Στην Dell παρέχουμε σήμερα λύσεις για κάθε ανάγκη, από αυτές των μικρών μαθητών έως εκείνες των μεγαλύτερων datacenters. Ως μια πραγματικά διεθνής εταιρεία, βρισκόμαστε σήμερα σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικούς οργανισμούς, σε εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις και χιλιάδες σχολικές τάξεις, αλλά και εξυπηρετώντας χιλιάδες επαγγελματίες σε κάθε κλάδο. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Dell PartnerDirect, χιλιάδες συνεργάτες καναλιού και καταστήματα λιανικής διαθέτουν πρόσβαση στις λύσεις και τα προϊόντα της Dell.» προσέθεσε η κ. Monrad.

Το κανάλι συνεργατών της Dell στην Ελλάδα, περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες με την τεχνογνωσία τους και τη γνώση της τοπικής αγοράς, σχεδιάζουν ανταγωνιστικές λύσεις για τους πελάτες τους, βασισμένες στην καινοτομία της Dell. Στο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας, περιλαμβάνονται επίσης μεγάλοι διανομείς προϊόντων πληροφορικής, οι οποίοι προμηθεύουν ένα ευρύτατο δίκτυο μεταπωλητών σε όλη την Ελλάδα με τα προϊόντα της Dell. Τέλος, μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης διαθέτουν στα φυσικά και ηλεκτρονικά τους καταστήματα τα νεότερα συστήματα της Dell για τις ανάγκες των οικιακών καταναλωτών.

Ο κ. David Spruyt, Regional Distribution Sales Director, Dell Central & Eastern Europe δήλωσε σχετικά με τη διανομή των προϊόντων της Dell: «Ένα σημαντικό μέρος των συστημάτων της Dell διακινείται σήμερα από τους διανομείς μας, οι οποίοι έχοντας πρόσβαση σε ένα ευρύτατο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, είναι σε θέση να καλύπτουν ταχύτατα οποιαδήποτε ανάγκη των πελατών μας. Με μια σειρά σπουδαίων καινοτομιών διαθέτουμε σήμερα μια προϊοντική γκάμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Μια πλήρη σειρά φορητών υπολογιστών με μοντέλα για επιχειρήσεις ή οικιακούς καταναλωτές. Σε αυτά ανήκουν η νεότερη γενιά συστημάτων
    2-σε-1 και η εντυπωσιακής σχεδίασης και επιδόσεων σειρά XPS. Στη σειρά XPS ανακοινώσαμε πρόσφατα τη διάθεση του κορυφαίου νέου μοντέλου μας Dell XPS 13 το οποίο έλαβε πολλές διεθνείς βραβεύσεις.
  • Λύσεις που προάγουν την παραγωγικότητα για επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπως τα εξαιρετικά μικρού μεγέθους συστήματα client Dell OptiPlex Micro.
  • Λύσεις σταθμών εργασίας Dell Precision σε μορφές tower, rack και laptop που μπορούν να ικανοποιήσουν τις πλέον απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές λογισμικού.

Τα προϊόντα μας καλύπτονται από τις βραβευμένες υπηρεσίες υποστήριξης Dell ProSupport, μέσω των οποίων η Dell εξασφαλίζει στους πελάτες της υποστήριξη σε επίπεδο ανάλογο με τις ανάγκες τους, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για οποιαδήποτε βλάβη ή αστοχία.»

Ο κ. Πάνος Κανελλόπουλος, Enterprise Solutions Lead της Dell για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα παρουσίασε επίσης μια συνοπτική εικόνα των προτάσεων της Dell για το χώρο των υποδομών πληροφορικής. Στον χώρο αυτό η Dell διαθέτει μια εξαιρετικά ευρεία σειρά Dell PowerEdge servers, συστήματα storage και networking αλλά και converged λύσεις ΙΤ. Σε συνδυασμό με τις λύσεις Dell Software στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων, διαχείρισης συστημάτων και υποστήριξης προηγμένων  εφαρμογών virtualization και cloud, η Dell υποστηρίζει τις απαιτήσεις υποδομών πληροφορικής για εταιρίες κάθε κλίμακας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Dell ανακοίνωσε και για την ελληνική αγορά το πρόγραμμα Dell ProSupport Plus, για υπολογιστές και tablets, την πρώτη – στον τομέα της – λύση για προληπτική, προγνωστική και αυτοματοποιημένη υποστήριξη.

Σήμερα, για την πλειοψηφία των προϊόντων της στην Ελλάδα, η Dell παρέχει κατΆελάχιστον 2 χρόνια εγγύηση με απόκριση την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο χώρο του πελάτη, ενώ σε επιχειρησιακά συστήματα, οι υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης διατίθενται με απόκριση έως και 2 ώρες από την αναφορά του συμβάντος.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις λύσεις της Dell μπορείτε να βρείτε στο www.dell.gr