Η LAMDA HELLIX, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών data center στη Νότια Ευρώπη, και η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείρισης ενέργειας, ανακοίνωσαν σήμερα τη βράβευση της συνεργασίας τους για την υλοποίηση του καινοτόμου, ενεργειακά αποδοτικού data centre Athens-2, με το βραβείο «Green Synergies».

Η συνεργασία μεταξύ LAMDA HELLIX και Schneider Electric για τη δημιουργία ενός από τα πλέον «πράσινα» data center ξεκίνησε από τα πρώτα στάδια της κατασκευής του Athens-2 και συνεχίστηκε σε όλα τα βήμα της υλοποίησής του. Ως αποτέλεσμα, το νέο data center της LAMDA HELLIX αποτελεί ένα από τα πλέον «πράσινα» κτίρια στην Ευρώπη και ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες μεθόδους καταγραφής του ενεργειακού του αποτυπώματος και προληπτικές λύσεις για τη μείωσή του. Ταυτόχρονα, είναι ένα από ελάχιστα data center στον κόσμο που πιστοποιήθηκαν με LEED v4 Gold – μια παγκόσμια αναγνώριση των βέλτιστων πρακτικών στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων.

Η βράβευση της LAMDA HELLIX και της Schneider Electric με το βραβείο «Green Synergies» έγινε κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου Connected World, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου στην Αθήνα. Το βραβείο παρέλαβαν από κοινού ο Θανάσης Τσικόγιας, Data Center Solutions Architect, Schneider Electric, και ο Θωμάς Σκαπέρδας, Director, Financial & Corporate Development της LAMDA HELLIX, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η LAMDAHELLIXκαι η SchneiderElectricμοιράζονται το ίδιο όραμα για βιώσιμες πρακτικές στη λειτουργία των datacenter. Πιστεύουμε πως και οι επιχειρήσεις σήμερα αναζητούν τρόπους να λειτουργούν πιο υπεύθυνα και πιο αποδοτικά, τόσο από πλευράς ενέργειας όσο και κόστους. Το Athens-2 ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αληθινά σύγχρονης, βιώσιμης και περιβαλλοντικά υπεύθυνης λύσης που αναβαθμίζει τις κρίσιμες υπηρεσίες τεχνολογίας της Ελλάδας. Αυτή η διάκριση υπογραμμίζει ακριβώς αυτό.»

 

Συνοδευτικό υλικό:

  • Φωτογραφία από τη βράβευση. Από αριστερά: (name), (title), (company) – (name), (title), (company) – (name), (title), (company).
  • Λογότυπο της Schneider Electric
  • Λογότυπο της LAMDA HELLIΧ

 

Σχετικά με τη LAMDA HΕLLIX

H LAMDA HELLIX ΑΕ παρέχει υπηρεσίες data center που βοηθούν τις επιχειρήσεις και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να αυξήσουν την ασφάλεια και τη διαθεσιμότητα των κρίσιμων εφαρμογών τους, ενώ συγχρόνως διατηρούν την ίδια αυτονομία και ανεξαρτησία όπως και στο δικό τους υπολογιστικό περιβάλλον.

Η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες που καλύπτουν όλα τα στάδια ενός data center, συμπεριλαμβανομένων του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, εγκατάστασης, θέσης σε λειτουργία, συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης.

Η LAMDA HELLIX διαθέτει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στα διεθνή standards για τη φιλοξενία (hosting) κέντρων disaster recovery και σημείων παρουσίας για μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με αποδεδειγμένη εμπειρία και με την επιτυχημένη υλοποίηση εκατοντάδων έργων στο ενεργητικό της, η LAMDA HELLIX είναι μία πολυβραβευμένη εταιρεία και ένας από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής αγοράς παροχής λύσεων και υπηρεσιών data center.

Η LAMDA HELLIX ιδρύθηκε το 2002 και είναι ιδιωτική επιχείρηση με έδρα την Αθήνα. Μάθετε περισσότερα για την εταιρεία στο: wwwHYPERLINK “http://www.lamdahellix.com/”.HYPERLINK “http://www.lamdahellix.com/”lamdahellix.com

 

Σχετικά με τη SchneiderElectric

Ως παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, με δραστηριότητα σε περισσότερες από 100 χώρες, η Schneider Electric προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε πολλά τμήματα της αγοράς, όπως για Επαγγελματικά Κτίρια & Κατοικίες, για τη Βιομηχανία και τους Κατασκευαστές, για την Ενέργειας &  τις Υποδομές καθώς και για Data Centres & Δίκτυα. Με στόχο την ασφαλή, αξιόπιστη, αποδοτική και «πράσινη» χρήση της ενέργειας, και με πωλήσεις 25 δισ. ευρώ για το 2014, οι 170.000 εργαζόμενοι του Ομίλου δεσμεύονται να βοηθούν ανθρώπους και οργανισμούς να αξιοποιούν στο μέγιστο την ενέργεια που καταναλώνουν. www.schneider-electric.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες

 

Λία Αλαμάνη

VERITYCOMMUNICATIONS

lalamHYPERLINK “mailto:lalam@verity.gr”@HYPERLINK “mailto:lalam@verity.gr”verityHYPERLINK “mailto:lalam@verity.gr”.HYPERLINK “mailto:lalam@verity.gr”gr

Τηλ.: (+30) 694 5872912