Η νέα οικογένεια επεξεργαστών συνδυάζει εντυπωσιακά χαμηλή κατανάλωση ισχύος με εκπληκτική απόδοση

 

Η Intel Corporation ανακοίνωσε στις 4 Ιουνίου την οικογένεια της 4ης γενιάς επεξεργαστών Intel® Core™ , επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του προσωπικού υπολογιστή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Η 4η γενιά Intel Core προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία προσωποποιημένη για τις ιδιαίτερες ανάγκες των τελικών χρηστών, συνδυάζοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά αυτονομίας, καινοτόμα γραφικά και νέες χρήσεις σε συσκευές όπως τα μοντέλα 2-σε-1, οι ταμπλέτες, τα σχεδιασμένα για ενθουσιώδεις χρήστες συστήματα υψηλών επιδόσεων,  φορητά συστήματα all–in-one και ασφαλείς και διαχειρίσιμες επιχειρηματικές συσκευές με τεχνολογία Intel® vPro™.

Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core παρέχουν εκπληκτική ανταπόκριση, ασφάλεια και ισχύ που επιτρέπουν στους καταναλωτές  να δημιουργούν και να παρακολουθούν περιεχόμενο όπου κι αν βρίσκονται. Η πρώτη σειρά επεξεργαστών που δημιουργήθηκε εξΆαρχής για τις ανάγκες των Ultrabook™ και η πιο σημαντική αλλαγή στην προϊοντική σειρά από την ανακοίνωση της τεχνολογίας Intel® Centrino®, η 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core συνδυάζει την εκπληκτική επίδοση υπολογιστή με τη φορητότητα μιας ταμπλέτας, επιταχύνοντας μια νέα μεγάλη κατηγορία  συσκευών 2 –σε – 1. Με επίπεδα ισχύος τόσο χαμηλά όσο 6 watts σε  κατάσταση τυπικής χρήσης (Scenario Design Power), η Intel επιτρέπει λεπτότερες, ελαφρύτερες, με χαμηλότερη θερμοκρασία, χωρίς θόρυβο και ανεμιστήρα, σχεδιάσεις. Οι νέοι επεξεργαστές Intel Core παρέχουν ισχύ σε προτάσεις όπως οι υπολογιστές all-in-one με μεγαλύτερη αυτονομία, προσθέτοντας φορητότητα σε μια νέα αναπτυσσόμενη κατηγορία. Η υψηλότερων επιδόσεων οικογένεια επεξεργαστών, οι επεξεργαστές 4ης γενιάς Intel Core, μπορούν να προσφέρουν μέχρι και 15 τοις εκατό καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά.  

 «Η 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core προσφέρει τη σημαντικότερη βελτίωση στην αυτονομία που έχει πετύχει μέχρι στιγμής η Intel, μέχρι και διπλάσια ισχύ γραφικών και σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις του επεξεργαστή, που παρέχουν συναρπαστικές νέες εμπειρίες για τους καταναλωτές,» αναφέρει ο Kirk Skaugen, senior vice president της Intel και general manager του PC Client Group. «Η σημερινή ανακοίνωση επιταχύνει την νέα κατηγορία των υπολογιστικών συσκευών 2-σε-1, παρέχοντας τα καλύτερα σημεία ενός φορητού και μιας ταμπλέτας σε εκπληκτικές νέες μορφές. Η φετινή χρονιά αποτελεί την καλύτερη στιγμή για τους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τον παλιό  τους υπολογιστή ή ταμπλέτα με αυτές τις 2-σε-1 συσκευές.»

Καταναλωτικά και επιχειρηματικά συστήματα που βασίζονται σε τετραπύρηνες εκδόσεις της 4ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, είναι άμεσα διαθέσιμα. Η διαθεσιμότητα μέσα στο καλοκαίρι σχεδιάζεται για 2-σε-1 Ultrabooks, φορητές συσκευές all-in-one και παραδοσιακά φορητά και desktop συστήματα. Νέα φορητά επιχειρηματικά προϊόντα με την 4η γενιά Intel® Core™ vPro™ θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στο χρόνο.

Χαμηλή Κατανάλωση + Εντυπωσιακές Επιδόσεις + Απίστευτα Γραφικά

Προσφέροντας τη μεγαλύτερη βελτίωση της Intel στην αυτονομία από γενιά –σε – γενιά στην ιστορία της εταιρείας, η 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core μπορεί να προσφέρει μια βελτίωση 50 τοις εκατό στην αυτονομία, σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά σε ενεργά φορτία εργασίας κατά την παρακολούθηση ταινιών ή την περιηγηση στο δίκτυο, και δύο με τρείς φορές βελτιωμένη αυτονομία σε κατάσταση standby. Για μερικά από τα συστήματα που θα παρουσιαστούν στην αγορά φέτος, αναμένονται μέχρι 9 ώρες αυτονομία με ενεργή χρήση ή 10 με 13 ημέρες αυτονομία σε κατάσταση  standby, με νέα δεδομένα σε μια μόνο φόρτιση.

Για να πετύχει αυτή την εξέλιξη, η Intel ξεπέρασε τις προσδοκίες της στην μείωση της ισχύος στο επίπεδο του επεξεργαστή φθάνοντας στα 6 watts και επίσης εργάστηκε στη βελτιστοποίηση της ισχύος στο σύνολο του συστήματος. Αυτές οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν από τεχνολογίες System-on-a-Chip (SoC) και τεχνολογίες σε επίπεδο πλατφόρμας μέχρι την κορυφαία τεχνολογία ολοκλήρωσης της Intel στα 22nm. H ενεργή ισχύς βελτιώνεται όπως και η ισχύς αδράνειας, μέσω της αρχιτεκτονικής νέων καταστάσεων χαμηλής κατανάλωσης, στις οποίες ο επεξεργαστής καταναλώνει ένα μικρό ποσοστό της ενέργειας, σε σχέση με παλαιότερες καταστάσεις αδράνειας.

Η 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core προσφέρουν επίσης την υψηλότερη επίδοση που διατίθεται αυτή τη στιγμή με το επιπλέον πλεονέκτημα της υποστήριξης ανώτερων γραφικών. Οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν στην καθημερινή υπολογιστική εμπειρία τους περίπου διπλάσια ταχύτητα. Τα συστήματα θα επανέρχονται από αδράνεια περίπου οκτώ φορές ταχύτερα και οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να μοιράζονται HD βίντεο περίπου 20 φορές γρηγορότερα σε σχέση με έναν παρόμοιο υπολογιστή τεσσάρων ετών.

Η Intel διεύρυνε τη σειρά των γραφικών Intel στο ιδιαίτερα ενσωματωμένο SoC για να προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακά γραφικά σε λεπτότερες και ελαφρύτερες συσκευές. Τα γραφικά Intel® Iris™ που είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα συστήματα της οικογένειας επεξεργαστών Intel® Core™, προσφέρουν μέχρι διπλάσια απόδοση 3-D σε σχέση με τις σημερινές ταχύτερες λύσεις γραφικών για φορητές συσκευές Intel HD Graphics. Τα γραφικά Intel Iris επιτρέπουν νέες φορητές υπολογιστικές συσκευές με μια ενσωματωμένη πλούσια οπτική εμπειρία- χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Νέες Υπολογιστικές εμπειρίες, περισσότερη ηρεμία για τα νέα Ultrabookμε την ισχύ των IntelCore

Η 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core επιτρέπει επίσης μια σειρά νέων αλληλεπιδράσεων που προάγουν τη συνολική εμπειρία των χρηστών. Η 4η γενιά Intel Core επανασχεδιάστηκε ειδικά για τα Ultrabook – αντιπροσωπεύοντας μια τεκτονική μετατόπιση στο χώρο των υπολογιστών. Οι νέοι Intel Core θέτουν ακόμα ψηλότερα τον πήχυ για τα Ultrabooks και πραγματώνουν το όραμα της Intel, όπως η εταιρεία το περιέγραψε πριν 2 χρόνια για την σύζευξη κορυφαίων επιδόσεων για την κατηγορία, εντυπωσιακή απόκριση και αυτονομία με ενσωματωμένη ασφάλεια σε λεπτές και καλαίσθητες σχεδιάσεις φορητών. Ολα τα νέα Ultrabooks θα χρησιμοποιούν τεχνολογία αφής και θα έχουν ενσωματωμένες δυνατότητες Intel Wireless Display για να επιτρέψουν μια φυσική αλληλεπίδραση αφής και κίνηση, καθώς και κατάσταση υψηλής ταχύτητας για λειτουργία παιχνιδιών με ελάχιστη καθυστέρηση στη μεγάλη οθόνη. Τα Ultrabooks επίσης θα είναι έτοιμα σε επίπεδο χαρακτηριστικών hardware για φωνητικές εντολές και φωνητικό έλεγχο, επιτρέποντας στο χρήστη την ευελιξία επιλογής του πιο φυσικού και άμεσου τρόπου ολοκλήρωσης των εργασιών του. Τα Ultrabooks θα απαιτούν λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα για αφύπνιση από κατάσταση αδράνειας, ή ακόμα και λιγότερα σε κάποιες περιπτώσεις, προσφέροντας μια εμπειρία άμεσης απόκρισης που επιθυμούν οι καταναλωτές. Τα Ultrabooks επίσης θα επιτρέπουν την λήψη email, ενημερώσεων για social media και άλλων εφαρμογών λογισμικού, ενώ βρίσκονται σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ισχύος, γεγονός που σημαίνει ότι οι χρήστες θα χρειάζονται μικρότερη αναμονή για να έχουν πρόσβαση σε νέα δεδομένα με την αφύπνιση του υπολογιστή από την κατάσταση αδράνειας.

Τα Ultrabooks είναι επίσης εξοπλισμένα με ενσωματωμένες δυνατότητες ασφάλειας, στις οποίες περιλαμβάνονται οι τεχνολογίες Intel Identity Protection Technology (Intel IPT) και Intel Anti-Theft (Intel AT) για μεγαλύτερη προστασία. Τα websites που συνεργάζονται με την Intel IPT βοηθούν στην προστασία των πληροφοριών πρόσβασης, διατηρώντας τις ταυτότητες των χρηστών ασφαλείς πιστοποιόντας τους χρήστες μέσω του hardware.Η τεχνολογία Intel Anti-Theft συμβάλλει στην προστασία των Ultrabooks με αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση κλοπής ή  απώλειας.Η πρόσφατη εισαγωγή της υπηρεσίας McAfee LiveSafe προσφέρει την υψηλότερη διαθέσιμη προστασία αξιοποιώντας τους νέους επεξεργαστές Intel Core και τις τεχνολογίες Intel IPT και Intel AT.

Σχεδιασμένα για την επιχείριση:  Σταθμοί εργασίας, επιχειρησιακά και ευφυή συστήματα.

Με στόχο τη διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας χρήσης του υπολογιστή τόσο για τα τμήματα ΙΤ όσο και τους τελικούς χρήστες, ενσωματωμένα χαρακτηριστικά στη 4η γενιά επεξεργαστών Intel Core vPro, ενισχύουν την ασφάλεια και αυξάνουν την παραγωγικότητα στο επιχειρησιακό περιβάλλον. Διαθέσιμα άμεσα σε επιλεγμένα επιχειρησιακά desktop, υπολογιστές all-in-one και σχεδιάσεις ultra-small form factor και φορητών σταθμών εργασίας, με μελλοντική διαθεσιμότητα αργότερα μέσα στο χρόνο για συσκευές Ultrabook, ταμπλέτες και εταιρικούς φορητούς υπολογιστές, η τεχνολογία Intel Core vPro προσφέρει ανώτερες επιδόσεις για ασφάλεια, παραγωγικότητα και ευέλικτη συνεργασία επιτρέποντας στους τελικούς χρήστες και τα τμήματα ΙΤ να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους με εμπιστοσύνη.

Η οικογένεια επεξεργαστών 4ης γενιάς Intel® Core™ είναι επίσης ιδανική για το σχεδιασμό υψηλών επιδόσεων, χαμηλής κατανάλωσης έξυπνων συστημάτων για τα καταστήματα λιανικής, τη βιομηχανία, τους media servers, ιατρικές εφαρμογές και περιβάλλοντα ψηφιακών συστημάτων ασφαλείας και εποπτείας χώρου. Τα βελτιωμένα 3-D γραφικά και επιδόσεις πολυμέσων  παρέχουν εκπληκτική ποιότητα σε αναπαραγωγή υλικού υψηλής ανάλυσης (HD) για εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων στον τομέα των καταστημάτων λιανικής πώλησης και σε άλλες εφαρμογές digital signage. Οι νέες εντολές Intel AVX 2.0 επιτρέπουν ταχύτερους υπολογισμούς για την γρήγορη συλλογή και επεξεργασία των ηχητικών κυμάτων σε συστήματα  υπερήχων. (Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη οικογένεια επεξεργαστών 4ης γενιάς Intel Core για έξυπνα συστήματα είναι διαθέσιμες στο news fact sheet.)

 

Υπολογίζεται ότι από το 2016 ο συνδυασμός τηλεοπτικών, υπηρεσιών video-on-demand και διαδικτυακών βίντεο μπορεί να αποτελέσει μέχρι και το 86 τοις εκατό της παγκόσμιας κυκλοφορίας δεδομένων για τους καταναλωτές1. Τέτοιου είδους ανάπτυξη απαιτεί καινοτομία στις υπολογιστικές τεχνολογίες για να βοηθήσει τους παρόχους περιεχομένου να προσφέρουν ταχύτερα, υψηλότερης ποιότητας βίντεο στους καταναλωτές, ενώ την ίδια στιγμή  βελτιώνουν δραματικά την υποδομή cloud τους για να εξυπηρετήσουν δισεκατομμύρια συνδεδεμένων συσκευών. Η οικογένεια προϊόντων επεξεργαστών Intel® Xeon® E3-1200 v3, που παρουσιάζεται σήμερα, έρχεται εξοπλισμένη με γραφικά που περιλαμβάνουν τεχνολογίες hardware για επιτάχυνση κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης πολυμεσικού περιεχομένουνπου επιτρέπουν σε όλους τους παρόχους μέσων και βίντεο να προσφέρουν μέχρι και 4.6 φορές2 περισσότερα βίντεο προς τους πελάτες ενώ μειώνουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σχέση με εξοπλισμό που απαιτεί  χρήση  ανεξάρτητων συστημάτων γραφικών που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η νέα μικροαρχιτεκτονική και κορυφαία τεχνολογία ολοκλήρωσης επιτρέπει επίσης τη χαμηλότερη κατανάλωση σε επεξεργαστές Intel® Xeon® μέχρι σήμερα στα 13W TDP που στοχεύει σε microservers και  εξοπλισμό για υποδομές επικοινωνίας. Η μέχρι 38% βελτίωση στην απόδοση των γραφικών και η  μέχρι 18% καλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, παρέχει επίσης μια δυνατότητα για αναβάθμιση των workstation, των server εισαγωγικού επιπέδου και των λύσεων αποθήκευσης. (Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel® Xeon processors E3-1200 v3 είναι διαθέσιμες στο news fact sheet.)

 

 «Β-roll video με τη συμμετοχή τριών κορυφαίων μηχανικών της Intel κατά τη δημιουργία της 4ης γενιάς Intel Core και φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμα στο www.intel.synapticdigital.com.»