Η APC by Schneider Electric συμμετείχε ως ασημένιος χορηγός στο IDC Cloud Computing & Mobility στις 21 Σεπτεμβρίου 2012. Οι υπηρεσίες cloud, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και τα οφέλη των εφαρμογών είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που οδηγούν στην απαραίτητη αλλαγή του τρόπου συνεργασίας και  λειτουργίας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η ελληνική αγορά φαίνεται να αναγνωρίζει τις ανάγκες αυτές, με πολλές πρωτοβουλίες εταιρειών να διευκολύνουν την αυξανόμενη απόδοση και τα νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρονται.     
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κωνσταντίνος Γουδέλης, Enterprise Account Manager για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα της APC by Schneider Electric, παρουσίασε το όραμα και τη φιλοσοφία της APC για τη βελτίωση της διαχείρισης, της διαθεσιμότητας και της απόδοσης των Data Centers (κέντρων δεδομένων), εξηγώντας τι είναι το Cloud Ready Data Center και ποια είναι τα επόμενα απαραίτητα βήματα για τις επιχειρήσεις.
Τα νέα cloud-enabledΆ μοντέλα που αξιοποιούν το Software-as-a-service, οι mash-up εφαρμογές, τα συστήματα επόμενης γενιάς, και οι μεγάλες παγκόσμιες λύσεις στην αγορά για τον ΅εκδημοκρατισμόΆ πρόσβασης στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, επιτρέπουν στους οργανισμούς να κάνουν ένα βήμα μπροστά στην καινοτομία, καθιστώντας την καθημερινότητα πιο ευέλικτη και επιταχύνοντας τις διαδικασίες αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό.  Καθώς οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί ξεκινούν το ταξίδι προς το cloud, επιτακτική ανάγκη αποτελεί τα νέα έργα να σχεδιάζονται και να εκτελούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφεληθούν όχι μόνο από τις υφιστάμενες αλλά και τις αναμενόμενες τεχνολογίες cloud και υπηρεσίες κινητικότητας.
Επιπλέον, στις επόμενες ενότητες του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα, όπως η ασφάλεια, οι τάσεις, οι προβληματισμοί και το νομικό πλαίσιο γύρω από το Cloud. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των φορέων και παρόχων υπηρεσιών του κλάδου από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και αποτέλεσε μια μοναδική πλατφόρμα για την εξεύρεση επιχειρησιακών ευκαιριών, την ανταλλαγή πρακτικών πληροφοριών για την εμπορική και τεχνική λειτουργία των data centers αλλά και μία ευκαιρία δικτύωσης με τους ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου.