Η πλατφόρμα θα βρίσκεται στην αγορά νωρίτερα από ότι περίμεναν οι ειδικοί του κλάδου

 

 

Η EMC Corporation ολοκλήρωσε τη μετάδοση ενός 24ωρου, ζωντανού προγράμματος σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να ανακοινώσει νέα προϊόντα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες της να αποκτήσουν την ταχύτητα που απαιτείται προκειμένου να προχωρήσουν στο Μετασχηματισμό του ΙΤ τους.

 

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η EMC ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα ViPR Software-Defined Storage Platform, προϊόν με καταλυτική σημασία για το μετασχηματισμό των υποδομών ΙΤ, θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στο μήνα.

 

Χρησιμοποιώντας το ViPR, οι πελάτες της EMC μπορούν να διαχειρίζονται και την υπάρχουσα υποδομή storage (μέσω του ViPR Controller), και τα data που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτή (μέσω των ViPR Data Services). Το γεγονός αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουν κάποιες από τις διαδικασίες που ακολουθούν σήμερα και παράλληλα να υλοποιήσουν μια σύγχρονη αρχιτεκτονική storage, η οποία θα είναι έτοιμη να καλύψει τις απαιτήσεις μελλοντικών εφαρμογών. Η λύση ViPR υποστηρίζει τη νέα πλατφόρμα unified storage, EMC VNX, τις ήδη υπάρχουσες υποδομές EMC VNX, EMC VMAX®, EMC VPLEX®, EMC Isilon®EMC RecoverPoint® καθώς και third-party arrays, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της NetApp. Η λύση ViPR αποτελεί το θεμέλιο επάνω στο οποίο μπορεί να χτιστούν Web-scale κέντρα μηχανογράφησης, χωρίς να απαιτείται η πρόσληψη χιλιάδων εξειδικευμένων τεχνικών για τη δημιουργία ενός data center προσαρμοσμένου στις ανάγκες του πελάτη.

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες ειδήσεις και λεπτομέρειες για τα προϊόντα και τις τεχνολογίες της EMC, στο EMCPulseBloghttp://pulseblog.emc.com/2013/09/04/emc-delivers-on-vipr-promise-and-outlines-strategic-vision-with-preview-of-project-nile

 

Ευθύς εξαρχής, η λύση ViPR θα προσφέρει τα Object Data Services — χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί πλήρως το ViPR από οποιαδήποτε άλλη λύση στην αγορά. Τα ViPR Object Data Services υποστηρίζουν πολλά από τα καθιερωμένα APIs, όπως τα Amazon S3, OpenStack Swift και Atmos, ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες της EMC να διαχειρίζονται τα objects σαν να ήταν αρχεία, με προφανή οφέλη σε επίπεδο απόδοσης και χωρίς την τυπική καθυστέρηση που συνοδεύει τα σημερινά μοντέλα object storage. Τα ViPR Object Data Services έχουν σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να εγκαθίστανται σε οποιοδήποτε σύστημα file storage υποστηρίζει η πλατφόρμα ViPR, όπως η νέα πλατφόρμα unified storage EMC VNX και τα παλιότερα EMC VNX, EMC Isilon®, αλλά και third-party arrays, όπως εκείνων της NetApp.

 

Σε μελλοντικές εκδόσεις θα προστεθεί η δυνατότητα υποστήριξης περισσότερων third-party arrays, καθώς και πιο διαδεδομένων μέσων αποθήκευσης (commodity hardware). Η EMC σχεδιάζει, επίσης, να προσφέρει μαζί με την πλατφόρμα ViPR μια ευρύτερη γκάμα data services, όπως για παράδειγμα το HDFS Data Service, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες της να τρέχουν in-place Hadoop analytics στο σύνολο των υποδομών τους, ακόμη και σε περίπτωση που αυτές αποτελούνται από λύσεις διαφορετικής τεχνολογίας (heterogeneous storage).

 

Η στρατηγική να υποστηρίζονται πολλές πλατφόρμες και να υπάρχουν πολλές (ανοικτές) επιλογές αναφορικά με τις επεκτάσεις, σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να χαρούν την απλούστερη διαχείριση ολόκληρης της υποδομής storage που διαθέτουν, και ταυτόχρονα να είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τις πλατφόρμες που ταιριάζουν καλύτερα στα δικά τους workloads.

 

Επιπλέον, από το τέταρτο τρίμηνο του 2013, η EMC Global Services σχεδιάζει να προσφέρει ένα νέο Workshop, το Software Defined Storage (SDS), το οποίο θα αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για όσους πελάτες της EMC θα ήθελαν να υλοποιήσουν το VIPR στο δικό τους περιβάλλον IT. Το εργαστήριο, το οποίο διαρκεί μισή ημέρα και γίνεται στις εγκαταστάσεις του πελάτη, βοηθά τους πελάτες να εντοπίσουν συγκεκριμένες ανάγκες σε επίπεδο διαχείρισης, ελέγχου και αυτοματισμών της υποδομής storage που διαθέτουν, ώστε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα ViPR. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου αξιολογούνται οι εφαρμογές και η υποδομή στην οποία αυτές τρέχουν, και σχεδιάζεται ένα βέλτιστο σετ από υπηρεσίες και η σειρά υλοποίησης τους.  Παράλληλα, δημιουργείται ένα λεπτομερές roadmap, και η αντίστοιχη gap analysis, για το πώς ο πελάτης θα μεταβεί από την τρέχουσα στη μελλοντική κατάσταση χρησιμοποιώντας το ViPR.

 

 

 

 

ΣχόλιαΑναλυτών

 

Laura DuBois, Program Vice President, Storage στην IDC

 

 “Το ViPR απλοποιεί ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα — τη διαχείριση ετερόκλιτων υποδομών storage, και παράλληλα επεκτείνει τις λειτουργίες των υφιστάμενων storage arrays, καταλήγοντας σε έναν πολύ ισχυρό συνδυασμό. Αυτή τη στιγμή, η γενική τάση στο χώρο του IT είναι υπέρ του self-service, και η πλατφόρμα ViPR αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση — εύκολα και απλά.”

 

Σχόλια Πελατών

 

RonRedmerCOO και CTO στην assure360, επιχειρηματική μονάδα της ΅TheDolanCompanyΆ

 

“Η δυνατότητα να υποστηρίζουμε workloads διαφόρων ειδών και υποδομές στις οποίες τρέχουν παραδοσιακές, αλλά και επόμενης γενιάς εφαρμογές, αποτελεί κεντρικό στοιχείο της συνολικής μας στρατηγικής IT.  Παρόλα αυτά, η παραδοσιακή προσέγγιση σε σχέση με τη διαχείριση των εφαρμογών μπορεί να αποδειχτεί δύσκολη και χρονοβόρα. Το ViPR σπάει τα στεγανά του παραδοσιακού τρόπου διαχείρισης και μας επιτρέπει να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στο πώς αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας και πώς υποστηρίζουμε τις ανάγκες νέων εφαρμογών.  Το ViPR Object Data Service είναι ένα ιδιαίτερα πολύτιμο εργαλείο, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε τις υπάρχουσες υποδομές και να διαχειριζόμαστε τα data μας με ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι παραδοσιακές και επόμενης γενιάς εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ίδια data, είτε υπό τη μορφή objects, είτε ως files. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε πριν, χωρίς μετακίνηση ή αντιγραφή των data.”

 

James Mystakidis, Group Executive στη Macquarie Telecom

 

“Ο ρυθμός αύξησης των δεδομένων έχει φτάσει σε σημείο που ξεπερνά τη δυνατότητα του IT να ανταποκριθεί. Το γεγονός αυτό υποχρεώνει εμάς και τους πελάτες μας να αναζητήσουμε ένα νέο, διαφορετικό τρόπο διαχείρισης για τα δεδομένα μας. Το ViPR δεν μοιάζει με τίποτε από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα – πρόκειται για μια ρηξικέλευθη πρόταση που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Η software πλατφόρμα ViPR μας επιτρέπει να διαχειριστούμε την έκρηξη των data αποτελεσματικά και να αυτοματοποιήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες – εξοικονομώντας κόστη και πετυχαίνοντας περισσότερα, με λιγότερα χρήματα. Οι δυνατότητες που έχει το λογισμικό της συγκεκριμένης πλατφόρμας μας επιτρέπουν να απλοποιήσουμε τη υποδομή storage που χρησιμοποιούμε, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας, και τα αντίστοιχα workloads, με τρόπους που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτοί. Το ViPR μας βοηθά να υλοποιήσουμε το όραμα και την υπόσχεση για ένα Software-Defined Data Center.”

 

 

Σχόλια στελεχών της EMC

 

AmitabhSrivastava, Πρόεδρος στο τμήμα AdvancedSoftware της EMC

 

“Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για το όραμα της EMC να προσφέρει στους πελάτες της — μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και παρόχους υπηρεσιών — τη βάση επάνω στην οποία θα μπορούν να οικοδομήσουν ένα Web-scale data center, ικανό να καλύπτει κλιμακωτά δεκάδες ή εκατοντάδες petabytes πληροφοριών. Ξεκινώντας την εμπορική διάθεση του ViPR νωρίτερα από ό,τι περίμενε η αγορά, προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ευέλικτη, software-only εκδοχή για τη διαχείριση του storage, η οποία όχι μόνο λύνει τα σημερινά προβλήματα, αλλά προσφέρει και ένα δρόμο για τη μετάβαση στο μέλλον.”

 

Πρόσθετες πηγές

 

  • Πληροφορίες για το ViPR
  • Το παρόν δελτίο περιλαμβάνει πληροφορίες και περιεχόμενο από το EMC Pulse Blog
  • Βίντεο: New DataCrunchers Speed2Lead Unified Storage Road Race
  • Συνδεθείτε με την EMC μέσω TwitterFacebookYouTube, και LinkedIn