Η ESET, ηγέτιδα στην παροχή λύσεων ασφαλείας, κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 16 προϊόντα ασφαλείας στις δοκιμές του οργανισμού AV-Comparatives (AV-Comparatives Anti-Phishing Report), διασφαλίζοντας τη διάκριση “Advanced+”.  Το ESET Smart Security μπλόκαρε 99% των ιστοσελίδων phishing, με μηδενική καταγραφή false positive alarms. «Στο δοκιμαστικό σενάριο, το AV-Comparatives προσομοιώνει τη συχνή κατάσταση όπου οι χρήστες κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο στηρίζονται στην προστασία anti-phishing που παρέχεται από τα προϊόντα ασφαλειάς τους,” αναφέρει η έκθεση. Το AV / Comparatives συνεχίζει: «Οι επιθέσεις phishing στοχεύουν σε διάφορα είδη προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών ταυτοτήτων για το PayPal, online τραπεζικές συναλλαγές και πιστωτικές κάρτες, λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το eBay, τα κοινωνικά δίκτυα, διαδικτυακά παιχνίδια και άλλες online υπηρεσίες».

 

Στη δοκιμή του Αυγούστου 2013 του AV-Comparatives χρησιμοποιήθηκε η έκδοση ESET Smart Security 6, ενώ η έκδοση 7 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες (επί του παρόντος βρίσκεται σε στάδιο BETA). Αυτό το καινούριο προϊόν θα προσφέρει ακόμα πιο ενισχυμένη anti-malware προστασία και βελτιωμένο μηχανισμό καθαρισμού του συστήματος. Επίσης στην νέα έκδοση, η προηγμένη προστασία περιλαμβάνει και βελτιωμένο anti-phishing μηχανισμό.

 

To Phishing έχει εξελιχθει σε μια πραγματική μάστιγα που χρησιμοποιείται από τους κυβερνο-εγκληματίες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα χρησιμοποιώντας τεχνικές social engineering. Για εμάς στην ESET, η ασφάλεια των πελατών μας και η ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο αποτελούν προτεραιότητες και είμαστε χαρούμενοι που αυτό αποδεικνύεται στην πράξη και από τη δοκιμή αυτή, ” λέει ο Peter Stancik, ESET Security Evangelist.