Η GLOBO, διεθνής πάροχος λύσεων enterprise mobility και ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, συμμετείχε  στο «Cloud Computing, Enterprise Mobility and Datacenter Roadshow 2014» της IDC, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας , παρουσία σημαντικών στελεχών του κλάδου πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του IDC Roadshow, η κ. Βιολέτα Ξανθούλη, MarketingDirector της GLOBO, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το εύρος και τα οφέλη του Enterprise Mobility στην ελληνική και διεθνή αγορά και ειδικότερα τους λόγους για τους οποίους η GLOBO αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη των επιχειρήσεων. Στην ομιλία της με θέμα “You Think Development is the Only Thing You Need to Worry About When Creating an App? Thinkagain.” ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η ανάπτυξη των εφαρμογών αποτελεί μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, καθώς οι εφαρμογές μπορούν να επιταχύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα από ένα φιλικό για το χρήστη περιβάλλον -στην κινητή τους συσκευή- και να δώσουν μετρήσιμα αποτελέσματα». Επίσης συμπλήρωσε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό ο σχεδιασμός των εφαρμογών να προσεγγίζει ολοκληρωμένα τις ανάγκες της επιχείρησης, ως μέρος της συνολικής στρατηγικής. Η GLOBO συνδυάζει την εμπειρία, την τεχνογνωσία αλλά και την καινοτομία μέσω συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, για να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες σε κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να αξιοποιήσει τη χρήση των κινητών συσκευών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των δεδομένων και την ευχρηστία των εφαρμογών.»

Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Λουσίδης, VPofSalesSEMEA της GLOBO, ανέλυσε τις λύσεις της εταιρείας στον κλάδο της εκπαίδευσης και πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες να ωφελήσουν και να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Στην ομιλία του HowTechnologyHelpsOvercomeChallengesinEducation ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Διαπιστώνεται ότι η τεχνολογία έχει ήδη μπει στα σχολεία, εφόσον ενδεικτικά το 1/3 των καθηγητών χρησιμοποιούν tablet και ereaders στην τάξη ως διδακτικό εργαλείο, ενώ έως το 2016 προβλέπεται ότι το 100% των μαθητών θα χρησιμοποιούν φορητές συσκευές στο μάθημα.»  Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πώς η διαδικασία καθίσταται πιο διαδραστική με τη χρήση κινητών συσκευών, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε πληθώρα πηγών. Συμπλήρωσε ότι «Οι ευκαιρίες αυτές δημιουργούν για εμάς προκλήσεις, όπως για παράδειγμα να παρέχουμε στους μαθητές ασφαλή πρόσβαση σε πληροφορίες και δεδομένα, να διασφαλίσουμε τη συγκέντρωσή τους στη διαδικασία της μάθησης και όλα αυτά μέσα από εργαλεία εύχρηστα και λειτουργικά.»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “iPad School” από τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζει το σχολείο αξιοποιώντας iPads στη διδακτική διαδικασία καθώς και πολιτική BYOD (Bring-Your-Own-Device), ο κ. Πάνος Φατσής (ITConsultant των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη) παρουσίασε τα οφέλη της λύσης διαχείρισης συσκευών GO!Enterprise της GLOBO. Συγκεκριμένα, ανέφερε «Έχοντας ως πρωταρχικό  στόχο την ασφάλεια των δεδομένων, τον έλεγχο των συσκευών και της πρόσβασής τους στο διαδίκτυο, αλλά και το να μην αποσπούν οι συσκευές την προσοχή των μαθητών εκτός θεμάτων διδασκαλίας, δημιουργήσαμε με τη GLOBO τη δική μας “GO!Enterprise” λύση. Μέσα από μια μόνο κονσόλα μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε και να θέσουμε συγκεκριμένους περιορισμούς σε όλες τις συσκευές των μαθητών εντός σχολείου, όπως για παράδειγμα το κλείδωμα της κάμερας, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίζεται σε περίπτωση που το εκπαιδευτικό ίδρυμα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει κι άλλες συσκευές.»