Η Intel Corporation ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της BASIS Science Inc, μιας ιδιωτικής εταιρείας με ηγετική θέση σε τεχνολογίες wearable συσκευών για εφαρμογές υγείας και ευεξίας. Η BASIS Science είναι επίσης, ο δημιουργός του Basis band, του πιο προηγμένου στον κόσμο συστήματος παρακολούθησης δεικτών σχετικών με την υγεία. To Basis band είναι μια συσκευή που φοριέται στο χέρι και συνοδεύεται από μια υπηρεσία διαδικτύου και επικοινωνίας με το κινητό τηλέφωνο και λαμβάνει μετρήσεις, όπως ο αριθμός των καρδιακών παλμών για να βοηθήσει τους ανθρώπους να γυμναστούν, να κοιμούνται καλύτερα και να αγχώνονται λιγότερο. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Η Intel δραστηριοποιείται ενεργά σχετικά με προϊόντα και πρωτοβουλίες στοχεύοντας στην επιτάχυνση της καινοτομίας των wearable συσκευών. Η στρατηγική της εταιρείας είναι η δημιουργία σχεδιάσεων αναφοράς για  wearable συσκευές, SoCs και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες έτοιμες να χρησιμοποιηθούν από τους πελάτες της στην ανάπτυξη των wearable προϊόντων. Υπογραμμίζοντας το σημείο αυτό, η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα αρκετές καινοτομίες και πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στην καλή φυσική κατάσταση, τη λειτουργικότητα και το στυλ.

Η εξαγορά της BASIS Science Inc επιταχύνει την εστίαση της Intel σε wearable προϊόντα και επεκτείνει τις δυνατότητες της εταιρείας στον τομέα αυτό. Επιτρέπει, επίσης, την πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες  και επεκτείνει περαιτέρω την ηγετική ομάδα με νέους ανθρώπους που έχουν ένα αποδεδειγμένο ιστορικό καινοτομίας στα wearable προϊόντα για εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης.

«Η εξαγορά της BASIS Science προσφέρει άμεση είσοδο στην αγορά με έναν ηγέτη στην παρακολούθηση της υγείας σε wearable συσκευές,» δήλωσε ο Mike Bell, αντιπρόεδρος της Intel και Γενικός Διευθυντής του New Devices Group της εταιρείας. «Καθώς επιταχύνουμε τη θέση μας στα wearable προϊόντα, θα κτίσουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια για να προσφέρουμε προϊόντα που φέρνουν στους ανθρώπους μεγαλύτερη χρηστικότητα και αξία. Είμαι σίγουρος ότι οι συλλογικοί μας πόροι και η τεχνογνωσία μας μάς τοποθετούν σε μια καλή θέση για τη μελλοντική πορεία του κλάδου»

«Η Intel είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα προϊόντα, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές της Basis», δήλωσε ο Jef Holove, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της BASIS Science και πλέον Γενικός Διευθυντής του New Devices Group της Intel. «Η εξαγορά επιτρέπει πρόσβαση στους πόρους, την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμβέλεια της Intel, καθώς συνεργαζόμαστε για να διερευνήσουμε νέες δυνατότητες της wearable τεχνολογίας . Εν τω μεταξύ, η διατήρηση των υφιστάμενων ομάδων μας διασφαλίζει ότι μπορούμε να παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων

Το Basis band θα συνεχίσει να πωλείται μέσω των υφιστάμενων καναλιών λιανικής πώλησης. Η ομάδα θα συνεχίσει να εργάζεται στην εξέλιξη των προϊόντων της και να εξυπηρετεί τους υφιστάμενους καταναλωτές του Basis band. Η ομάδα θα αρχίσει επίσης να εργάζεται σε μελλοντικές πρωτοβουλίες wearable συσκευών, σε στενή συνεργασία με την ευρύτερη ομάδα της Intel.