Νέα, επεκτάσιμη λύση αποθήκευσης για μεσαίες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
Η Oracle παρουσίασε την επεκτάσιμη tape library StorageTek SL150 Modular Tape Library. Αποτελώντας ιδανική λύση για την αρχειοθέτηση και προστασία των δεδομένων σε μεσαίες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, η λύση StorageTek SL150 Modular Tape Library επεκτείνεται από 30 έως 300 slots και έως 900 TB χωρητικότητας (1), παρέχοντας στους πελάτες άπλετο χώρο να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, με βάση μια ενιαία tape library και μειώνοντας σημαντικά τα κόστη εξυπηρέτησης, εγκατάστασης και τις κεφαλαιακές δαπάνες. Η StorageTek SL150 Modular Tape Library προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χώρου, καθώς διακρίνεται για τη διπλάσια πυκνότητά της σε σχέση με ανταγωνιστικά προϊόντα. Η StorageTek SL150 Modular Tape Library μπορεί να υλοποιηθεί και να επεκταθεί  με σημαντικά χαμηλότερο κόστος κτήσης, σε σύγκριση με ανάλογες λύσεις,  μεσαίας κλάσης (2). Eίναι εύχρηστη και παρέχει απλή και οργανωμένη διαχείριση μέσω ενός κομψού και διαισθητικού γραφικού περιβάλλοντος εργασίας το οποίο βασίζεται στο Oracle Fusion Middleware και Oracle Linux. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης και πλοήγησης  στην tape library και στα μέσα αποθήκευσης, χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσουν δύσχρηστες διαδικασίες ως προς την εμφάνιση στοιχείων από πολύπλοκες δομές αρχείων, όπως συμβαίνει σε άλλες λύσεις. Η εγκατάσταση της StorageTek SL150 Modular Tape Library μπορεί να γίνει σε 30 λεπτά και η προσθήκη χωρητικότητας γίνεται γρήγορα, χάρη στο σύστημα αυτόματου εντοπισμού που διαθέτειη η StorageTek SL150 Modular Tape Library, το οποίο λειτουργεί μέσω USB, για την εύκολη εύρεση νέων μονάδων επέκτασης. Η StorageTek SL150 Modular Tape Library υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα από περιβάλλοντα ανοιχτών συστημάτων, και επεκτείνει την ηγετική θέση της Oracle όσον αφορά στην παροχή μιας λύσης για ενοποιημένη προστασία και αρχειοθέτηση δεδομένων, με Oracle 11g Recovery Manager, Oracle Secure Backup, Oracle StorageTek Tape Analytics, το λογισμικό ACSLS (StorageTek Automated Cartridge System Library Software) της Oracle και το λογισμικό Oracle Sun Storage Archive Manager. Στα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες περιλαμβάνονται τα Oracle Solaris και Oracle Linux, Oracle Exadata Database Machine, Oracle Database Appliance, Oracle SPARC και Sun x86 servers, καθώς και Oracle Sun Storage.
Σχετικές δηλώσεις
Ο James Cates, Vice President, Hardware Development, Oracle, δήλωσε: «Η StorageTek SL150 Modular Tape Library της Oracle είναι ιδανική λύση για μεσαίες και αναπτυσσόμενες εταιρείες, επιτυγχάνοντας εξαιρετική σταθερότητα, εξοικονόμηση κόστους και ευκολία χρήσης. Η StorageTek SL150 παρέχει τη χωρητικότητα που χρειάζονται οι πελάτες σήμερα, αλλά και το περιθώριο ανάπτυξης ανάλογα με τη μελλοντική πορεία των δραστηριοτήτων τους.»
Ο Mark Peters, Senior Analyst της ESG, δήλωσε: «Ο χρήστης στον οποίο στοχεύουμε με το νέο σύστημα SL150 αναζητά λίγα και συγκεκριμένα πράγματα, με κυριότερα την απλότητα, την επεκτασιμότητα και την αξιοπιστία. Η πρωτοποριακή σχεδίαση και κατασκευή του συστήματος SL150 είναι πραγματικά απλή, προσφέρει όμως πολλές δυνατότητες στους χρήστες, οι οποίοι οπωσδήποτε θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι αυτή η νέα λύση προέρχεται από τη δοκιμασμένη οικογένεια συστημάτων Oracle StorageTek.»
Η Sophie Daval της Altimate Group δήλωσε: «Η StorageTek SL150 Modular Tape Library της Oracle είναι ένα διαφοροποιημένο προϊόν. Η έμφαση στην απλότητα της διαχείρισης και στην επεκτασιμότητα την καθιστά ιδανική λύση για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στην πελατειακή μας βάση.»