Το Panda Antivirus Pro 2010 κατατάσσεται μεταξύ των τριών καλύτερων στις δοκιμές ανίχνευσης και ταχύτητας κακόβουλων επιθέσεωνΣτο πρώτο On-Demand Test που συμμετείχε, το Panda Antivirus Pro 2010, κατετάγη μεταξύ των 3 καλύτερων προϊόντων σε πολλαπλές κατηγορίες. Το Panda Antivirus Pro 2010 ανίχνευσε το 99,2% των malware της δοκιμής, αφήνοντας πίσω του προϊόντα πολύ γνωστών εταιρειών, αφού ανίχνευσε ακόμη και τα πιο πρόσφατα malware. Το Panda Antivirus Pro 2010 κατετάγη επίσης μεταξύ των τριών καλύτερων προϊόντων για την ταχύτερη on-demand ανίχνευση. Οι δοκιμές On-Demand είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αξιολογούν την επίδοση των προϊόντων ασφαλείας στην ανίχνευση εκατομμυρίων δειγμάτων των πιο πρόσφατων malware, καθώς επίσης και στην καταγραφή παραπλανητικών αρχείων (καθαρά από ιούς αρχεία-γνωστά και ως false positive rates), αλλά και στη συνολική ταχύτητα ανίχνευσης. Οι δοκιμές Retrospective αξιολογούν την ικανότητα των προϊόντων να ανιχνεύουν νέα και άγνωστα malware χρησιμοποιώντας παλαιά δείγματα. Τέλος οι δοκιμές Whole-Product, εφαρμόζουν τις πιο εξελιγμένες μεθοδολογίες δοκιμών, αφού αξιολογούν την ικανότητα των προϊόντων στην προστασία κατά τη διάρκεια μιας πραγματικής «επίθεσης» σε περιπτώσεις που πραγματοποιούνται downloads και άλλες παρόμοιες ενέργειες. Να σημειώσουμε ότι τα προϊόντα της Panda Security θα συμμετέχουν και στις επερχόμενες Performance και Malware-Removal συγκριτικές δοκιμές.
Το Panda Antivirus Pro 2010, όπως και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της Panda Security, χρησιμοποιεί το Collective Intelligence, ένα σύστημα που έχει αναπτύξει η ίδια, βάσει του οποίου συλλέγει και επεξεργάζεται αυτόματα, εκατομμύρια δείγματα malware στο cloud αντί στο PC του χρήστη. Αυτή η προσέγγιση δίνει στην Panda Security τη δυνατότητα να προσφέρει άμεση και διακριτική προστασία από γνωστά και άγνωστα malware. Το Collective Intelligence δεν βασίζεται στην παραδοσιακή προσέγγιση τοπικών αρχείων και έτσι τα προϊόντα της Panda Security μπορούν να προσφέρουν ταχύτερη αναζήτηση, όπως απέδειξαν τελικά και τα αποτελέσματα των συγκριτικών δοκιμών του AV-Comparatives.org.
“Η cloud-based προσέγγιση της Panda, επιδεικνύει για μια ακόμη φορά τις υψηλές της επιδόσεις στην καλύτερη και ταχύτερη ανίχνευση των πιο πρόσφατων απειλών”, δήλωσε σχετικά ο Pedro Bustamante, Senior Research Advisor της Panda Security. “Τα αποτελέσματα του AV-Comparatives.org ενισχύουν την άποψη ότι η Panda Security είναι μία πρώτης τάξεως επιλογή λύσεως ασφάλειας, η οποία ικανοποιεί οποιονδήποτε χρήστη αναζητά το καλύτερο προϊόν”.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Panda Antivirus Pro 2010, ή για αγορά μπορείτε να επισκέπτεστε το http://www.pandasecurity.com/homeusers/solutions/antivirus/.
Ο AV-Comparatives.org είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στην Αυστρία και ο οποίος πραγματοποιεί συγκριτικές δοκιμές σε εφαρμογές anti-virus, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώνει στο κοινό.