Η Symantec Corp.τοποθετήθηκε από την Gartner Inc. στο τεταρτημόριο των ηγετών του Magic Quadrant 2008

 H λύση Vontu Data Loss Prevention 8, τώρα από την Symantec, είναι μια ενοποιημένη λύση αποτροπής διαρροής δεδομένων (DLP) που συνδυάζει τεχνολογία βασισμένη σε endpoints (συσκευές πρόσβασης σε εταιρικό δίκτυο) και δίκτυα για να αποτρέψει την απώλεια εμπιστευτικών δεδομένων οπουδήποτε αυτά είναι αποθηκευμένα ή χρησιμοποιούνται. Το Vontu DLP 8 αποτελεί βασικό συστατικό για την προϊοντική στρατηγική της Symantec σε ότι αφορά στη διασφάλιση και διαχείριση των πληροφοριών.


Σύμφωνα με την έκθεση της Gartner, «Πιστεύαμε για καιρό ότι οι ενοποιημένες δυνατότητες δικτύου, endpoints και αναζήτησης (discovery) – με μια κονσόλα κεντρικής διαχείρισης, η οποία έχει τη δυνατότητα να διανέμει μια σειρά από πολιτικές με συνοχή και να παρέχει αξιοποιήσιμη ανάλυση γεγονότων και ροής εργασίας για την άμεση ενημέρωση και την αποκατάσταση των παραβιάσεων – ήταν ο απώτερος στόχος και προορισμός αυτής της αγοράς.»


«Με τις επιτυχημένες υλοποιήσεις των λύσεων μας στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως και την ενοποιημένη σουίτα για την προστασία διαρροής εμπιστευτικών δεδομένων οπουδήποτε αυτά είναι αποθηκευμένα ή χρησιμοποιούνται, στα συστήματα endpoints, δικτύων και αποθήκευσης, είμαστε χαρούμενοι που η Gartner μας τοποθέτησε στο τεταρτημόριο των ηγετών» είπε ο Αθανάσιος Βαβάτσικος, Γενικός Διευθυντής της Symantec Ελλάς. «Μετά την εξαγορά από την Symantec, η ομάδα συνέχισε την επιτυχή πορεία της με την έγκαιρη διανομή του Vontu DLP 8 και συνεχίζει να καινοτομεί, όπως και να αξιοποιεί τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς της Symantec – όπως η διαχείριση των endpoints – για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών.»


Το Magic Quadrant της Gartner Inc. τοποθετεί τους προμηθευτές σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς με βάση την ικανότητά τους να υλοποιούν ολοκληρωμένα το όραμα τους. Η αναφορά εξηγεί ότι «οι ηγέτες έχουν επιδείξει την καλή κατανόηση των πελατειακών αναγκών και προσφέρουν κατανοητές δυνατότητες και στους τρεις λειτουργικούς τομείς,συμπεριλαμβανομένων του δικτύου, της αναζήτησης, και των τερματικών, απευθείας ή μέσω καλά εδραιωμένων συνεργασιών και ισχυρής ενοποίησης. Χαράζουν επιθετικές πορείες, πάνω στις οποίες όμως θα πρέπει να μπορέσουν να παραμείνουν, ενσωματώνοντας πλήρως τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά που αναπτύσσονται και τις ανάγκες της αγοράς οι οποίες εξελίσσονται έτσι ώστε να παραμείνουν στο τεταρτημόριο των ηγετών.» Η ολοκληρωμένη έκθεση είναι διαθέσιμη στο: http://vontu.com/downloads/magic_quadrant_08.asp
Σχετικά με τη λύση Vontu Data Loss Prevention 8 από τη Symantec
Το Vontu Data Loss Prevention 8 της Symantec είναι μια ενοποιημένη σουίτα DLP που προστατεύει δεδομένα αδρανή, σε κίνηση και στα τερματικά με αυτόματη ενδυνάμωση, παγκόσμιες πρακτικές DLP, που διανέμονται μέσω μιας κεντρικής πλατφόρμας για εντοπισμό, ροή εργασίας και αυτοματισμό, αναφορά, διαχείριση συστήματος και ασφάλεια. Στα endpoints, το Vontu DLP ανακαλύπτει εμπιστευτικά δεδομένα αποθηκευμένα σε φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, θέτει σε προτεραιότητα, για επιπρόσθετη προστασία, τα τερματικά με πολλούς κινδύνους και αποτρέπει την αντιγραφή εμπιστευτικών δεδομένων σε συσκευές USB, CD/ DVDs  ή τοπικούς δίσκους. Η αξιοποίηση του Vontu DLP για να ανακαλύψει και να προστατεύσει εμπιστευτικά δεδομένα που εκτίθενται στους φακέλους των servers, τις βάσεις δεδομένων, τους web servers και μια ευρεία γκάμα άλλων συσκευών αποθήκευσης δεδομένων επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εντοπίσουν και να προστατεύσουν τα εμπιστευτικά δεδομένα όλης της εταιρείας που είναι εκτεθειμένα. Οι εταιρείες μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και να αποτρέψουν την απώλεια δεδομένων στο δίκτυο με εκτενή κάλυψη που περιλαμβάνει email, IM, Web, Secure Web (HTTPS), FTP, P2P και γενικό TCP.


Σχετικά με το Magic Quadrant
Τα δικαιώματα του Magic Quadrant καταχωρήθηκαν το 2007 από την Gartner Inc. και επαναχρησιμοποιούνται κατόπιν αδείας. Το Magic Quadrant είναι μια γραφική αναπαράσταση της αγοράς και για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αποτυπώνει την ανάλυση της Gartner σχετικά με το πως κάποιοι προμηθευτές αποδίδουν έναντι κριτηρίων για αυτή την αγορά, έτσι όπως ορίστηκαν από την Gartner. Η Gartner δεν συμβουλεύει τους χρήστες τεχνολογιών να επιλέξουν μόνο αυτούς τους προμηθευτές που αποτυπώνονται στο Magic Quadrant, και δεν συμβουλεύει τους χρήστες τεχνολογιών να επιλέξουν μόνο τους προμηθευτές που τοποθετήθηκαν στην κατηγορία των “Leaders”. Το Magic Quadrant είναι ένα εργαλείο έρευνας, και δεν αποτελεί υπόδειξη για οποιαδήποτε ενέργεια. Η Gartner αποποιείται οποιαδήποτε εγγύηση, ρητή ή συνεπαγόμενη, αναφορικά με αυτή την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων οποιονδήποτε εγγυήσεων για εμπορευσιμότητα ή καταλληλότητα για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.


Σχετικά με τη Symantec
Η Symantec είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υποδομή πληροφορικής, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές να νοιώθουν ασφαλείς σε ένα δικτυωμένο κόσμο. Η εταιρία βοηθάει τους πελάτες της να  προστατέψουν την υποδομή πληροφορικής τους, τα δεδομένα και την επικοινωνία τους, παρέχοντας τους λογισμικό και υπηρεσίες που απαντούν άμεσα σε απειλές ασφάλειας, διαθεσιμότητας και συμμόρφωσης.  Με έδρα την Καλιφόρνια, η Symantec διαθέτει γραφεία σε περισσότερες από 40 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σελίδα  www.symantec.com.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας για τα ΜΜΕ: Δανάη Καλαντίδη, Advocate/B-M για τη Symantec, 210- 6931000, dkalantidis@advocate-bm.gr, Daphna Sheinman, Symantec PR Manager, Mediterranean Region, +972-3-9180413, daphna.sheinman@symantec.com