Η ESET® παρουσίασε σήμερα μία νέα έκδοση του ESET Social Media Scanner για Facebook και Twitter. Με ολοκληρωτικά ανασχεδιασμένο περιβάλλον εργασίας και βελτιωμένη δυνατότητα ανίχνευσης, προσθέτει ακόμη ένα επίπεδο προστασίας στις λύσεις ασφάλειας της ESET, ενώ διατίθεται εντελώς δωρεάν.

 

 

 

 

Το ESET Social Media Scanner χρησιμοποιούν περισσότεροι από 150 χιλιάδες χρήστες. Καθημερινά, ανιχνεύει περισσότερα από 28 χιλιάδες κακόβουλα ή ύποπτα link στο Facebook και 10 χιλιάδες κακόβουλα ή ύποπτα link στο Twitter. «Ανακαλύψαμε ότι οι χρήστες του Facebook είναι τρεις φορές πιθανότερο να «σκοντάψουν» σε κακόβουλους ή ύποπτους συνδέσμους απΆ ότι οι χρήστες του Twitter. Το Facebook γίνεται πιο συχνά στόχος των κυβερνοεγκληματιών λόγω της μεγάλης βάσης χρηστών της πλατφόρμας, των λογαριασμών με συνδεδεμένες πιστωτικές κάρτες και τον όγκο των δεδομένων, συχνά προσωπικών, που διαμοιράζονται, όπως η διεύθυνση σπιτιού, το e-mail ή η τρέχουσα θέση» δηλώνει ο Mário Turner, product manager για το ESET Social Media Scanner. Από όλους τους κακόβουλους ή ύποπτους συνδέσμους, ποσοστό 73 τοις εκατό ανιχνεύθηκε στο Facebook και οι υπόλοιποι στο Twitter.

Η νέα έκδοση του ESET Social Media Scanner διαθέτει βελτιωμένη δυνατότητα ανίχνευσης κακόβουλων και ύποπτων στοιχείων και λειτουργία εμφάνισης πληροφοριών για την online παρουσία του χρήστη σχετικά με την κατάσταση σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ χάρη στο νέο σχεδιασμό μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας. Η λειτουργία αυτόματης σάρωσης που «τρέχει» τακτικά και αθόρυβα, προστατεύει τους χρήστες από το κακόβουλο περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο.

Η εφαρμογή και όλα τα χαρακτηριστικά της διατίθενται εντελώς δωρεάν.