• Η λύση backup της Dell που παρέχει τεχνολογίες deduplication και συμπίεσης βοηθά τους πελάτες να ανταποκριθούν στην αύξηση των δεδομένων, μειώνοντας τις απαιτήσεις χωρητικότητας των αποθηκευτικών μέσων για backup έως και 15 φορές
  • Νέες προσθήκες επέκτασης προσφέρουν απρόσκοπτη κλιμάκωση και μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες με 2,7 μέχρι 81 terabytes ωφέλιμου χώρου αποθήκευσης – και μέχρι 1,2 petabytes χωρητικότητας (logical storage)1
  • H νέα πλατφόρμα των Dell PowerEdge servers 12ης γενιάς μπορεί να βελτιώσει την πυκνότητα αποθήκευσης με 3 terabytes υποστήριξη δίσκου, ενώ η δυνατότητα αντιγραφής 32–σε-1 αυξάνει την ευελιξία για να βοηθήσει την προστασία των δεδομένων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες

Η Dell παρουσίασε πρόσφατα την επόμενη γενιά της λύσης της για backup που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Fluid Data, για να βοηθήσει τους πελάτες να διαχειριστούν με καλύτερο τρόπο τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την ανάκτηση εταιρικών δεδομένων, καθώς και να μειώσουν το σχετικό κόστος.

Η νέα υψηλής απόδοσης συσκευή backup με δίσκους Dell DR4100 μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν την απαιτούμενη χωρητικότητα των αποθηκευτικών μέσων για backup – μέχρι και 15 φορές – με τις ενσωματωμένες τεχνολογίες deduplication και συμπίεσης δεδομένων της Dell. Οι τελευταίες βελτιώσεις στη συσκευή backup της Dell προσφέρουν στους πελάτες προσθήκες επέκτασης για βελτιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου, replication δεδομένων «από πολλά σε ένα» για προηγμένες δυνατότητες ανάκαμψης από καταστροφή και πρόσθετες πιστοποιήσεις λύσεων λογισμικού backup για ανώτερη διαλειτουργικότητα.

«Eπιχειρήσεις όλων των μεγεθών αντιμετωπίζουν τη συνεχή αύξηση των δεδομένων, και συχνά δυσκολεύονται να πετύχουν την αποτελεσματική από πλευράς κόστους και την αποδοτική διαχείριση του back up και της ανάκτησης δεδομένων,» δήλωσε ο Alan Atkinson, vice president και general manager του Dell Storage. «Για όσους επιθυμούν να αυξήσουν ή να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά περιβάλλοντα tape με την ταχύτητα και την αξιοπιστία μιας λύσης βασισμένης σε δίσκο, το Dell DR4100 απλοποιεί το backup και την ανάκτηση, ενώ βελτιστοποιεί τους πόρους αποθήκευσης. Οι προσθήκες επέκτασης, σε συνδυασμό με τις προηγμένες τεχνολογίες deduplication και συμπίεσης δεδομένων, προσφέρουν στους πελάτες έναν απλό, οικονομικά προσιτό και κλιμακούμενο τρόπο για να διαχειριστούν την προστασία των δεδομένων.»
 
Το εύκολο στην εγκατάσταση και τη διαχείριση Dell DR4100, που βασίζεται στους σύγχρονους Dell PowerEdge servers 12ης γενιάς, είναι μια συσκευή backup με δίσκους με ενσωματωμένες τεχνολογίες deduplication και συμπίεσης σχεδιασμένη να μειώσει σημαντικά τη χωρητικότητα αποθήκευσης που απαιτείται. Χρησιμοποιώντας τους αλγόριθμους μείωσης δεδομένων της εξαγορασθείσας από την Dell Ocarina, οι πελάτες μπορούν να αποφύγουν τα περιττά αντίγραφα δεδομένων και να μειώσουν τις απαιτήσεις χωρητικότητας  δίσκων έως και 93 τοις εκατό. Η συσκευή εκτελεί όλες τις λειτουργίες μείωσης του όγκου των δεδομένων, αφαιρώντας αυτή τη λειτουργία από την εφαρμογή του πελάτη και από τους backup servers και εξαλείφει τυχόν επιπτώσεις στην απόδοση backup και ανάκτησης.

Η συσκευή μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει την εξάρτηση από τη διαχείριση αντιγράφων backup σε ταινία, ενώ επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους στο δίσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας τη γρήγορη και αξιόπιστη επαναφορά όταν απαιτείται. Πρόσθετες δυνατότητες και οφέλη του Dell DR4100 περιλαμβάνουν:

  • Ικανότητα κλιμάκωσης – Προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να εντάξουν έως και δύο προσθήκες επέκτασης (9,18 ή 27 terabytes η καθεμία). Οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν τη λύση τους από 2,7 σε 81 terabytes ωφέλιμης χωρητικότητας – ή μέχρι και 1,2 petabytes χωρητικότητας (logical storage)– καθώς αναπτύσσεται η επιχείρηση και οι απαιτήσεις τους για backup δεδομένων1.
  • Βελτίωση της διαδικασίας Disaster Recovery – Η γρήγορη, καθημερινή, deduplicated αντιγραφή του backup δεδομένων μπορεί να γίνει με τη χρήση replication από πολλά-σε-ένα που υποστηρίζει έως και 32 κόμβους σε διαφορετικές τοποθεσίες που αντιγράφονται σε έναν κεντρικό κόμβο. Αυτό μπορεί να μειώσει το φόρτο εργασίας του προσωπικού ΙΤ για το backup πολλαπλών σημείων, παρέχοντας μια απλή λύση disaster recovery που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους απόκτησης και των λειτουργικών εξόδων που σχετίζονται με αυτό, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες αποθήκευσης για backup σε απομακρυσμένα γραφεία.
  • Πρόσθετες Πιστοποιήσεις λογισμικού backup – Σχεδιασμένη για να συνεργάζεται με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών λογισμικού backup, η συσκευή backup με δίσκους, Dell DR4100 υποστηρίζει κορυφαίους κατασκευαστές όπως η Dell (Dell AppAssure και Dell Quest),η Symantec, η CommVault, η Oracle και η CA, μεταξύ άλλων.
  • H νέα συσκευή backup με δίσκους Dell DR4100 είναι διαθέσιμη με πέντε αρχικές ρυθμίσεις χωρητικότητας που κυμαίνονται από 2,7 έως 27 terabytes. Με τις τεχνολογίες deduplication και συμπίεσης, το Dell DR4100 παρέχει τη δυνατότητα μέχρι 15 φορές μεγαλύτερης ωφέλιμης χωρητικότητας (logical). Η συσκευή διαθέτει επίσης ένα μοντέλο χορήγησης αδειών χρήσης λογισμικού all-inclusive που μπορεί να μειώσει τα κόστη αποθήκευσης  με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας ανώτερα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα replication, η DR Rapid Data Access και άλλες μελλοντικές λειτουργίες, χωρίς επιπλέον κόστος.

Επιπλέον δήλωση:

 «Το Dell DR4000 έχει αυξησεί την απόδοση backup μας, ενώ η τεχνολογία deduplication δεδομένων έχει μειώσει το αποτύπωμα αποθήκευσης μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διατηρήσουμε αντίγραφα ασφαλείας με οικονομικά αποδοτικό τρόπο για μεγάλες χρονικές περιόδους», δήλωσε ο Darryl Glass, Hosting Manager της εταιρείας First Technology που έχει την έδρα της στη Νότια Αφρική. «Με τη διάθεση της συσκευής backup με δίσκους Dell DR4100 και του μοντέλου αδειοδότησης all-inclusive, έχουμε τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το λογισμικό μας χωρίς κανένα επιπλέον κόστος και να προσθέσουμε επιπλέον δυνατότητες επέκτασης για να ενισχύσουμε τη χωρητικότητα ανάλογα με τις ανάγκες μας.»

Διαθεσιμότητα
Το Dell DR4100 θα είναι διαθέσιμο μέσω των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Dell παγκοσμίως το Μάρτιο του 2013.