Η Dell Networking παρουσιάζει την επέκταση της οικογένειας προϊόντων της σειράς S με το νέο switch S6000, την πλατφόρμα δικτύωσης με την υψηλότερη πυκνότητα σε μεγέθος 1RU στον κλάδο, για εφαρμογές σε data centers με υψηλό βαθμό virtualization.

 

 

 

Με σχεδιασμό τυποποιημένων διαστάσεων, το S6000 διπλασιάζει την πυκνότητα και τη διαμεταγωγή, ενώ καταναλώνει έως 50% λιγότερη ισχύ από την παλαιότερη γενιά top-of-rack switches. Ενσωματωμένα χαρακτηριστικά virtualization και αυτοματοποίησης, βοηθούν τους πελάτες να κλιμακώσουν virtualized εγκαταστάσεις σε μικρότερο φυσικό περιβάλλον, ενώ συμβάλλουν στην επίλυση των προκλήσεων ενοποίησης virtualized και μη-virtualized στοιχείων των υποδομών ΙΤ.

 

Επιταχύνοντας το μετασχηματισμό του DataCenter

 

Τα σημερινά data centers υφίστανται σημαντικές και ταχύτατες αλλαγές:

  • Η αύξηση του server virtualization και οι εγκαταστάσεις cloud οδηγούν σε πιο πυκνές εγκαταστάσεις με σημαντικά αυξημένες απαιτήσεις σε εύρος ζώνης.
  • Η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης κατά την κατεύθυνση East-West εντός του data center, η οποία προέρχεται από νεότερα φορτία εργασίας όπως το Hadoop, τις υποδομές virtual desktop, καθώς και από εφαρμογές web και cloud, έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί πελάτες να σκέφτονται νέες αρχιτεκτονικές δικτύωσης για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της εξοικονόμησης.

 

Κορυφαία στον κλάδο Πυκνότητα, Διαμεταγωγή και Ενεργειακή Απόδοση

 

  • Υψηλή πυκνότητα: Με συνθέσεις 32 θυρών 40GbE ή 96 θυρών 10GbE και 8 40GbE σε μέγεθος 1RU, το S6000 μπορεί να υποστηρίξει νέες, πιο ευέλικτες αρχιτεκτονικές δικτύου για rack υψηλής πυκνότητας σε θέση top-of-rack ή να παρέχει δικτυακή σύνδεση σε πολλαπλά rack σε αποδοτικές end-of-row ή middle-of-row διαμορφώσεις.
  • Υψηλή διαμεταγωγή: Προσφέρει επιδόσεις έως 2,56Tbps, διπλάσιες συγκριτικά με αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα στις τυπικές διαστάσεις 1RU επιτρέποντας στους πελάτες να επενδύσουν αποφασιστικά σε δικτύωση 10GbE για server εντός rack και για δικτύωση storage.
  • Ενεργειακή απόδοση: το S6000 είναι συμβατό με την τεχνολογία Fresh Air και έχει πιστοποιηθεί ως τμήμα των λύσεων απαγωγής θερμότητας Fresh Air της Dell για servers, storage και δικτύωση. Αξιοποιώντας τα θερμικά πλεονεκτήματα και την αξιοπιστία αυτού του φάσματος προϊόντων, οι πελάτες μπορούν να λειτουργήσουν τα data center τους σε ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες, βοηθώντας στη μείωση του πρόσθετου κόστους συντήρησης και εξοπλισμού, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται μικρότερη συνολική ενεργειακή κατανάλωση.

 

Ενσωματωμένα χαρακτηριστικά Virtualization, SoftwareDefinedNetworking και Αυτοματισμού

 

  • To S6000 υποστηρίζει προηγμένα χαρακτηριστικά virtualized δικτύωσης και τεχνολογίας software-defined networking, περιλαμβάνοντας επιτάχυνση μέσω hardware για λειτουργία layer 2 gateway για χρήση με το VMware NSX, γεφυρώνοντας την κίνηση μεταξύ virtualized και μη-virtualized περιβάλλοντος.
  • Η Dell επίσης δίνει μια πρόγευση προηγμένης λειτουργικότητας με τον Active Fabric Manager (AFM) 2.0 ειδικά για περιβάλλοντα VMware. Ο Active Fabric Manager παρέχει απλοποιημένη παραμετροποίηση, διαχείριση και εποπτεία των στοιχείων leaf και spine του Dell Active Fabric. Με το AFM 2.0, η Dell θα εισάγει ένα περιβάλλον γραμμής εντολών για το VMware vSphere Distributed Switch, επιτρέποντας στους πελάτες να παραμετροποιούν τόσο τα φυσικά, όσο και τα virtual fabric switches με κοινά design template και τυποποιημένη σύνταξη γραμμής εντολών.
  • ΚατΆαναλογία με την υπόλοιπη σειρά S των προϊόντων Dell Networking, το S6000 υποστηρίζει OpenFlow για εφαρμογές controller-based, Bare Metal Provisioning (BMP) για ταχύτατη και αυτοματοποιημένη εγκατάσταση, Virtual Server Networking (VSN) για αυτοματοποιημένo VM mobility και VLAN παραμετροποίηση και Perl και Python scripting για μέγιστη προγραμματιστική δυνατότητα και διαδικτύωση με development operations (DevOps). Όλα τα παραπάνω καθιστούν το S6000 εξαιρετικά ευέλικτο, προσαρμόσιμο και σχεδιασμένο για την απλοποίηση λειτουργιών.

 

ΥποστηρικτικέςΔηλώσεις

 

«Τα virtualized περιβάλλοντα επεκτείνονται, ενώ τα φυσικά όρια παραμένουν σταθερά, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή αύξηση της πυκνότητας των servers και του storage. Τα δίκτυα είναι απαραίτητο να ανταπεξέλθουν. Αυτό αποτέλεσε την έμπευση για το S6000», ανέφερε ο Tom Burns, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής, Dell Networking. «Η πλατφόρμα S6000 μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να ενοποιήσουν virtualized και non-virtualized στοιχεία ΙΤ, προσφέροντας μια πύλη σε ένα software-defined επιχειρησιακό περιβάλλον.»

«To S6000 προσφέρει μια εκ νέου αποτύπωση του backbone του data center» ανέφερε ο Joel Jaeggli, μηχανικός δικτύου της Zynga και ένας από τους beta tester του Dell S6000. «Η θεμελιώδης μετάβαση στη δικτύωση 40Gb/s στο data center αρχίζει πραγματικά με την άφιξη των switches υψηλής πυκνότητας και σταθερής παραμετροποίησης.»

«Για τη συμβολή στην επιτάχυνση της υιοθέτησης τεχνολογιών Network Virtualization, θα είναι απαραίτητο για τους οργανισμούς να έχουν εποπτεία τόσο στα virtualized, όσο και στα φυσικά δικτυακά περιβάλλοντα» ανέφερε ο Bob Laliberte, senior analyst, Enterprise Strategy Group. «Το Dell S6000 είναι εξαιρετικά ενοποιημένο με τις λύσεις VMware για να επιτρέψει μια ολιστική θεώρηση του δικτυακού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει ταχύτερη επίλυση προβλημάτων και πιο αποδοτική παροχή υπηρεσιών».

Διαθεσιμότητα

Η Dell αναμένει τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας δικτύωσης S6000 στο τρίτο οικονομικό της τρίμηνο το 2013.