Τα συστήματα EMC VNX και VSPEX Αλλάζουν το Τοπίο στις VirtualizedΥποδομές

Η Software-Defined Πλατφόρμα για Storage EMC ViPR, Γέφυρα για τη Μετάβαση στην Αρχιτεκτονική Συστημάτων Επόμενης Γενιάς

Προεπισκόπηση του “Project Nile” της EMC, της πρώτης Elastic Cloud Storage πλατφόρμας

 

 

 

 

Η EMC Corporation ολοκλήρωσε τη μετάδοση ενός 24ωρου, ζωντανού προγράμματος σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο να ανακοινώσει ορισμένα νέα προϊόντα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες της να αποκτήσουν την ταχύτητα που απαιτείται προκειμένου να προχωρήσουν στο Μετασχηματισμό του ΙΤ τους. Οι ανακοινώσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, ορισμένες επαναστατικές βελτιώσεις στην τεχνολογία των EMC VNX, των συστημάτων storage της μεσαίας κατηγορίας, νέες δυνατότητες για την αρχιτεκτονική αναφοράς EMC VSPEX – την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αρχιτεκτονική αναφοράς στον κόσμο, πληροφορίες για την επικείμενη έναρξη γενικής διαθεσιμότητας της νέας Software-Defined πλατφόρμας Storage, EMC ViPR, και τέλος, μια προεπισκόπηση του “Project Nile” – ένα έργο για το οποίο η EMC προσδοκά ότι θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο commercially-available Web-scale σύστημα αποθήκευσης δεδομένων για κέντρα μηχανογράφησης.

 

Συνολικά, όλες αυτές οι καινοτομίες δίνουν στους πελάτες και τους συνεργάτες της EMC τα απαραίτητα δομικά υλικά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ιδιωτικού, δημόσιου ή υβριδικού Cloud. Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών της EMC, κ. David Goulden, έκανε το εξής σχόλιο αναφορικά με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι νέες καινοτομικές λύσεις της EMC, σε επίπεδο συνεργατών, πελατών και αγοράς:

 

Οι πελάτες απαιτούν από τις υποδομές των σημερινών datacenters υψηλότερη απόδοση και καλύτερες επιδόσεις, ενώ παράλληλα, εξετάζουν νέες αρχιτεκτονικές για την επόμενη γενιά Web και mobile εφαρμογών. Υιοθετώντας και αξιοποιώντας πλήρως disruptive τεχνολογίες (IntelMultiCore, virtualization, flash), η EMC προσφέρει στους πελάτες της τα προϊόντα και τις λύσεις που χρειάζονται προκειμένου να βοηθηθούν στη διαδικασία μετασχηματισμού του IT τους, εξασφαλίζοντας όχι μόνο απαράμιλλο επίπεδο αποδοτικότητας και επιδόσεων, αλλά και την ευελιξία που απαιτείται προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται.”

 

Στις ανακοινώσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 

  • Η νέα, πολυαναμενόμενη σειρά των συστημάτων unified storage VNX (VNX5200, VNX5400, VNX5600, VNX5800, VNX7600, VNX8000 και VNX-F), η οποία ορίζει εκ νέου την έννοια της οικονομίας στη μεσαία κατηγορία storage. Τα νέα VNX ανεβάζουν τον πήχη όσον αφορά τις επιδόσεις των εφαρμογών, την αποδοτικότητα του storage, την προστασία και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων, και την ευκολία χρήσης. Χάρη στο νέο λογισμικό MCx™ η νέα σειρά VNX απελευθερώνει όλη τη δύναμη της τεχνολογίας flash, επιταχύνοντας μέχρι και 4X τις επιδόσεις. Παράλληλα, η νέα πλατφόρμα προσφέρει μια ανεπανάληπτη σχέση τιμής/απόδοση, με το κόστος να βρίσκεται στο ένα τρίτο των συστημάτων προηγούμενης γενιάς που προσέφεραν αντίστοιχες επιδόσεις.

 

  • Όλες οι αρχιτεκτονικές αναφοράς EMC VSPEX χρησιμοποιούν πλέον τη νέα σειρά VNX — με αποτέλεσμα να προσφέρουν στο ίδιο κόστος 2X αριθμό εικονικών μηχανών, αλλά και μεγαλύτερο φάσμα επιλογών για τη διαχείριση των κρίσιμων workloads. Το VSPEX αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αρχιτεκτονική αναφοράς παγκοσμίως, με 3.600 πωλήσεις σε 3.000 πελάτες και 1.500 συνεργάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

  • Η EMC ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα ViPR Software-Defined Storage αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου να τεθεί σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας, το ViPR θα περιλαμβάνει και τον ViPR Controller και τα ViPR Object Data Services. Τα ViPR Object Data Services δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να βλέπουν τα objects σαν να ήταν files, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση στα αρχεία πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα αποθήκευσης.

 

  • Η EMC αποκαλύπτει, επίσης, ορισμένα τεχνολογικά στοιχεία του “Project Nile”, για το οποίο πιστεύει ότι θα γίνει το πρώτο ολοκληρωμένο και εμπορικά διαθέσιμο Web-scale σύστημα storage για κέντρα μηχανογράφησης.

 

  • Το νέο λογισμικό EMC XtremSW Cache 2.0 προσφέρει καλύτερο integration με τα EMC arrays, περιλαμβανομένων και των νέων VNX, γεγονός που οδηγεί σε 65% μικρότερο latency. Το προηγμένο αυτό λογισμικό caching εξασφαλίζει εξαιρετικό interoperability με το VMware vCenter, είναι το πρώτο στην αγορά που υποστηρίζει IBM AIX και distributed cache coherency για περιβάλλον Oracle RAC (διαθεσιμότητα: τέταρτο τρίμηνο του 2013), ενώ επίσης προσφέρει καλύτερη υποστήριξη σε flash SSD και PCIe hardware κάθε τύπου (συμπεριλαμβανομένου και του EMC XtremSF server flash hardware).

 

  • Η EMC γιορτάζει την τεχνολογική της συνεργασία με την Lotus F1 Team παρουσιάζοντας μαζί με την ομάδα της Lotus τα νέα arrays EMCVNX 5400 Lotus Team F1 Limited Edition, βαμμένα στα αγωνιστικά χρώματα της Lotus F1 Team. 

 

ΣχόλιαΣυνεργατών

 

SatinderSethi, Vice President, Data Center Group, Cisco

 

“Το όραμα της Cisco είναι να κάνει τα data centers να στρέφονται περισσότερο γύρω από τις εφαρμογές  – με υποδομές που προσαρμόζονται δυναμικά και αυτόματα στις ανάγκες των business-critical εφαρμογών. Η Cisco και η EMC συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να δώσουν στους πελάτες τους τρεις πιθανές επιλογές για τη μετάβασή τους σε υποδομές cloud:  υποδομές ειδικά σχεδιασμένες για τις δικές τους ανάγκες, πιστοποιημένα συστήματα αναφοράς EMC VSPEX Proven Infrastructure, και pre-integrated υποδομές VCE Vblock Systems.  Τον τελευταίο χρόνο, ο συνδυασμός λύσεων Cisco με τις προτάσεις της EMC και της VCE έχουν κάνει σημαντική αίσθηση στην αγορά, τόσο σε επίπεδο πελατών, όσο και σε επίπεδο συνεργατών.  Σήμερα, η Cisco και η EMC έχουν εκατοντάδες κοινούς συνεργάτες και χιλιάδες κοινούς πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο.  Μαζί, Cisco και EMC σχεδιάζουν τρόπους να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο αυτή την επιτυχημένη συνεργασία, μέσω του δικτύου των κοινών τους συνεργατών.  Επίσης, πιστεύουμε ότι η τεχνολογία VNX επόμενης γενιάς της EMC λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις λύσεις Unified Compute και Unified Fabric της Cisco, βοηθώντας τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από τις υποδομές που ήδη διαθέτουν και να κάνουν ακόμη πιο απλή την ανάπτυξη του cloud.”

 

Raghu Raghuram, Executive Vice President, Cloud Infrastructure and Management, VMware   

 

“Καθώς οι οργανισμοί συνειδητοποιούν τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από ένα software-defined data center, η VMware συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες της πολλές επιλογές και ευελιξία. Οι υποδομές VMware, VNX Series, ViPR και VSPEX Proven Infrastructure δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιταχύνουν την απόδοση της επένδυσης τους, και παράλληλα τους επιτρέπει να γίνουν πιο ευέλικτοι και αποδοτικοί, ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της εποχής.”

 

Πρόσθετες Πηγές