Οι λύσεις της Isilon προσφέρουν διπλάσια απόδοση στο μισό κόστος

 

 

 

 

 

 

 

Η EMC Corporation ανακοίνωσε ένα major upgrade για το EMC Isilon OneFS, δύο νέες πλατφόρμες Isilon, καθώς και νέες εφαρμογές που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση του πρώτου εταιρικού scale-out Data Lake της αγοράς. Μεταξύ άλλων, η διατήρηση της δυνατότητας υποστήριξης του HDFS βοηθά τους πελάτες της EMC να συνεχίσουν να συγκεντρώνουν, να αποθηκεύουν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται τεράστιους όγκους unstructured data. Με την υποστήριξη HDFS από το Data Lake, η EMC δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να φέρουν το Hadoop κοντά στα Big Data, αντί για το αντίθετο, κερδίζοντας το κόστος και το χρόνο που συνεπάγεται η μετακίνηση data επιπέδου petabytes.

 

Τα στοιχεία της Αγοράς δείχνουν ότι τα Data Lakes κερδίζουν έδαφος, ως το πιο scalable σύστημα αποθήκευσης δεδομένων προερχόμενων από διάφορα workloads – κλασικά ή νεώτερης γενιάς – τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αξιοποιηθούν σε μια σειρά εφαρμογές χωρίς να απαιτείται η διατήρηση ξεχωριστών silos δεδομένων για κάθε τύπο. Τα Data Lakes είναι κατά μία τάξη μεγέθους πιο scalable από άλλα συστήματα της αγοράς και επιτρέπουν την αποθήκευση δεδομένων κάθε τύπου κάτω από ένα ενιαίο file system και ένα μοναδικό Data Lake volume, ενώ η  δυνατότητα υποστήριξης Hadoop, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα καθιστά το Isilon Data Lake και analytic-ready.

 

Το νέο λογισμικό, οι πλατφόρμες και οι εφαρμογές EMC Isilon επιτρέπουν στους πελάτες να δημιουργήσουν ένα enterprise-grade, scale-out Data Lake το οποίο αξιοποιεί τις storage δυνατότητες και τα enterprise-grade services της οικογένειας EMC Isilon για την προστασία και τη διαχείριση των αποθηκευμένων data, την ασφάλεια, αλλά και τη διαχείριση της επιθυμητής απόδοσης. Παράλληλα, η EMC προχώρησε στο ριζικό ανασχεδιασμό του μηχανισμού scale-out NAS, βασικού συστατικού του Data Lake,  παρουσιάζοντας δύο νέες πλατφόρμες EMC Isilon, τις Isilon S210 και Isilon X410, καθώς και στην αναβάθμιση του λογισμικού OneFS, επιτυγχάνοντας 2 φορές καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με τις εκδόσεις προηγούμενης γενιάς.

 

Εδώ και πολύ καιρό, οι λύσεις EMC Isilon είναι γνωστές για τις σχεδόν άπειρες δυνατότητες επέκτασης και την ευκολία διαχείρισης πολλών petabytes από Big Data. Καλύπτουν τις ανάγκες επιχειρήσεων από κλάδους όπως τα Μέσα Ενημέρωσης & Ψυχαγωγία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και οι επιστήμες Ζωής, οι οποίες παράγουν τεράστιο όγκο δεδομένων τα οποία, συχνά, είναι ευαίσθητα και συνδέονται ευθέως με τα οικονομικά αποτελέσματα. Οι νέες προτάσεις EMC Isilon συνδυάζονται μεταξύ τους ώστε να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης ανά cluster, βελτιωμένη απόδοση, μεγαλύτερη ευελιξία και καλύτερη οικονομία ακόμη και στο πιο απαιτητικό περιβάλλον.

 

Σε αντίθεση με άλλες λύσεις που δημιουργούν δύσχρηστες “νησίδες” storage οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλό κόστος διαχείρισης, κακή αξιοποίηση της διαθέσιμης χωρητικότητας, μειωμένη απόδοση και μεγάλη δυσκολία επέκτασης, το Isilon Data Lake υποστηρίζει μια μεγάλη γκάμα από πρωτόκολλα και μεθόδους πρόσβασης όπως, μεταξύ άλλων, NFS, SMB, NDMP, HDFS, OBJECT via ViPR και OpenStack SWIFT native Object, τόσο για παραδοσιακά (home directories και file shares), όσο και για νέας γενιάς workloads (analytics, εφαρμογές cloud και mobile sync-and-share).

 

Νέες πλατφόρμες και λογισμικό

 

Το OneFS, το λειτουργικό σύστημα του EMC Isilon, αποτελεί δομικό στοιχείο ενός Isilon Scale-Out NAS. Στην τελευταία του έκδοση (OneFS 7.1.1) περιλαμβάνει το νέο SmartFlash, μια flash-based μνήμη cache που επιτρέπει στους πελάτες να επιταχύνουν την ανάκτηση δεδομένων και μπορεί να επεκταθεί μέχρι και το ένα petabyte (μονό cluster), εξασφαλίζοντας απλούστερη διαχείριση, 100% αξιοποίηση των δίσκων flash, και μικρότερη καθυστέρηση σε κλασικά workloads και εφαρμογές επόμενης γενιάς.

 

Η EMC παρουσίασε, επίσης, τις πλατφόρμες Isilon S210 και X410. Η πρώτη, Isilon S210, φτάνει μέχρι τα 3.75 εκατομμύρια IOPS ανά cluster και προσφέρει μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τη διαμόρφωση και την εγκατάσταση, γεγονός που την καθιστά ιδανική για εφαρμογές media και της ψυχαγωγίας, αλλά και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η δεύτερη, Isilon X410, προσφέρει 70% μεγαλύτερο throughput και 33% μικρότερο κόστος ($/MBPS), ενώ είναι σε θέση να υποστηρίζει Hadoop analytics, high performance computing και enterprise file applications.

 

Νέες λύσεις Hadoop Big Data Analytics

 

Η EMC και η Pivotal παρουσίασαν μια νέα λύση για εφαρμογές Big Data Analytics, η οποία ενισχύει την ηγετική θέση της EMC στην αγορά των συστημάτων Hadoop storage. Η EMC είναι ο πρώτος κατασκευαστής scale-out NAS που ενσωματώνει εξαρχής την υποστήριξη HDFS για εφαρμογές Big Data analytics, και ο #1 κατασκευαστής στην αγορά των enterprise shared storage για HDFS. Η συγκεκριμένη λύση προσφέρεται ως Data Lake Hadoop Bundle, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να προστεθούν εύκολα κάποια ισχυρά εργαλεία analytics και παράλληλα να συγκρατηθεί το κόστος στο επίπεδο μιας εξαιρετικά αποδοτικής scale-out πλατφόρμας.

 

Τέλος, η VCE ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της πιστοποίησης VCE Ready Certification with EMC Isilon για scale-out VDI και Hadoop analytics.

 

 

Διαθεσιμότητα

 

Το EMC Isilon OneFS 7.1.1, οι πλατφόρμες storage S210 και X410, και όλες οι εφαρμογές θα τεθούν σε καθεστώς γενικής διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2014. Τα πρωτόκολλα enhanced HDFS και OpenStack SWIFT Object αναμένεται να υποστηρίζονται από το τέλος του 2014.

 

Σχόλιααναλυτών:

 

Terri McClure, Αναλυτής, Enterprise Strategy Group

 

«Τα τελευταία πέντε χρόνια παρατηρούμε μια σημαντική αύξηση στο ρυθμό με τον οποίον παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα και λύσεις σχεδιασμένες για την αποθήκευση unstructureddata.  Οι αρχιτεκτονικές scaleout οι οποίες αποτελούσαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και χρησιμοποιούνταν μόνο σε υπολογιστικά συστήματα υψηλών επιδόσεων, αξιοποιούνται πλέον και σε core λειτουργίες των datacenters, δημιουργώντας μία βάση επάνω στην οποία μπορούν να αναπτύσσονται νέες scalable εφαρμογές IT. Με τη νέα γενιά των προϊόντων Isilon, η EMC κάνει πλέον πραγματικότητα τη δυνατότητα να υπάρχουν κοινά data για όλες τις εφαρμογές, και  δυνατότητα πρόσβασης από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή απαιτηθεί».

 

Σχόλια πελατών:

 

Saker Klippsten, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας, ZoicStudios

 

«Οι νέες πλατφόρμες X410 και X210 αποδεικνύουν τη δέσμευση της EMC να ωθεί το σχεδιασμό της σειράς Isilon ένα βήμα πιο κοντά σε καλύτερες επιδόσεις και χωρητικότητα, ώστε να δίνει σε εταιρείες σαν τη δική μας το περιθώριο να αναπτύσσονται με τρόπο έξυπνο. Από την πλευρά μας, έχουμε την τάση να πιέζουμε τις υποδομές μας περισσότερο απΆ ό,τι συμβαίνει σε άλλους κλάδους, όχι μόνον εξαιτίας των απαιτήσεων για υψηλή απόδοση, αλλά και επειδή τις χρησιμοποιούμε στην παραγωγή των προϊόντων μας. Όπως και άλλες επιχειρήσεις από το χώρο των media και της ψυχαγωγίας, έχουμε ήδη ξεκινήσει να προσφέρουμε υλικό σε ανάλυση 4K, γεγονός που σημαίνει πολλά για τις υποδομές μας. Καθώς ο όγκος των δεδομένων δείχνει να αυξάνεται εκθετικά, είναι πολύ λίγες οι πλατφόρμες στις οποίες μπορούμε να εμπιστευτούμε τα  data μας και, παράλληλα, να είμαστε σίγουροι ότι η απόδοσή τους θα μας επιτρέπει να παραδίδουμε τα προϊόντα εγκαίρως. Η σειρά Isilon έχει την ευελιξία που χρειαζόμαστε, μας δίνει πολλές επιλογές αναφορικά με τους τρόπους πρόσβασης, και ως εκ τούτου αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για εμάς».

 

Σχόλια στελεχών της EMC:

 

Sam Grocott, Αντιπρόεδρος Product Management & Product Marketing στην EMC Isilon

 

«Το scale-out Data Lake της οικογένειας Isilon αντανακλά τη στρατηγική της EMC όσον αφορά την επίλυση της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο χώρος του storage παγκοσμίως, την αύξηση του όγκου των μη δομημένων data που παράγοντα από παραδοσιακές, αλλά και επόμενης γενιάς εφαρμογές. Το νέο λογισμικό, οι νέες πλατφόρμες, και γενικά, οι νέες λύσεις της οικογένειας EMC Isilon έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να βοηθήσουν τους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τέτοια προβλήματα, και παράλληλα να καταφέρουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα».